Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatási gondra milyen...

Szoptatási gondra milyen ötleteitek vannak?

Figyelt kérdés

13 hetes a kisbabám, és nem tudunk átszokni az ülve cicizésre.

Nehéz szülés volt, gátmetszés, majd mégis sürgősségi császár, utána 8 nap újszülött intenzív.

Lelkileg és testileg is nagyon megviselt.

Nehezen kezdtük el cicizést, és nem is tudtam ülve szoptatni, az első kb. 8 hétben.

Mostmár próbálnám ülve szoptatni, de úgy nem szeretne.

Nincs valami praktika? Eddig mindenki azt mondta, hogy "Türelem majd megszokja".

2023. okt. 19. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Párnával szoptatsz? Mi úgy kezdtük szülés után, hogy ő párnán van vízszintesen. A bölcsőtartásra kb. 8 hetes kor körül kezdtem áttérni párna nélkül.
2023. okt. 19. 23:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Már próbálom elhagyni a párnát
2023. okt. 19. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szoptatási tanácsadó? Ha te nem jössz ra, lehet neki lenne ötlete. Első körben arra, hogy miért nem szereti, utána lehet megoldáson agyalni.

Én se tudtam ülve szoptatni: egész egyszerűen azért, mert kicsi a mellem, túl magasra kellett emelni, nem fért hozzá jó szögben, párna nem tartotta megfelelően, de ez egyértelmű volt. Kb. 5-6 hónapos volt, amikor már kényelmes volt neki bölcsőtartásban az ölemben.

2023. okt. 20. 08:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Szoptatási tanácsadó.

Egyébként miért akarsz ülve szoptatni?

2023. okt. 20. 09:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Párnára fektetve szoptatom ülve én törökülésb4n és úgy van rajtam a párna,nálunk a fekve szopi nem ment. Minek leszoktatni a párnáról?
2023. okt. 20. 10:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Félig hanyatt fekve, nyugágypózban tudod szoptatni? Abból fokozatosan felülhetsz.
2023. okt. 20. 10:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz; a nyugágy póz tényleg jó tud lenni, pláne az elején, sok baba nagyon szereti azt a pózt, mert ha mondjuk erősebb a tejleadó reflexed, akkor könnyebben meg tud bírkózni a kiáramló tej mennyiségével (kesobb meg majd ügyesebb lesz, es nem is lesz ezzel gond). De egyébként ja, türelem, ki kell tapasztalni, hogy mi az, ami a babádnak is kényelmes, próbálj ki több félét. Én ezt csináltam, de mi maradtunk az oldalt fekve szoptatásnál, kisfiamnak az a favorit a mai napig. :)
2023. okt. 20. 16:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem. Lehet ilyet, hogy gátmetszés után mégis császároznak?
2023. okt. 24. 22:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8, nem. Bizonyára elírás vagy félreértelmezte.

Gátmetszést abban a pillanatban csinálnak, amikor a baba feje már a hüvelynyílásnál van, feszíti a bőrt. Onnan már nem lehet visszarángatni császárra.

Laza bőrön meg nem is lehet vágni.

2023. okt. 26. 23:04
 10/10 anonim ***** válasza:

#9, ikreknél nem fordulhat elő extrém ritkán? Tehát az egyik megszületik természetes úton de gátmetszéssel, de a másikat mégis császározni kell.

Persze a kérdező biztosan írta volna, ha ikrei lennének.

2023. okt. 27. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!