Más is tapasztalta, hogy az anyatejtől nagyon fáj a baba hasa, de a tápszertől nem?
Kb 2 hetes volt a babám mikor elkezdett hasfajos lenni, kapott infacolt, de nem igazán segitett, vele sírtam éjszakánként, olyan rossz volt nézni ahogy szenved, majd közel egy hónapos volt mikor a növekedési ugrás miatt nem volt elég a tejem így tapszert adtam neki, kipróbáltam egy éjszakát, mikor csak azt kapott es azt vettem észre, hogy a hasfájás megszűnt, újra aludt normálisan 3-4 órákat. Megint anyatejet evett és kezdődött előről az ördögűzőre emlékeztető tekerges, hasfajas.
Namost a neten olvasok mindent össze vissza, hogy nincs befolyással az étkezés az anyatejre, a másik szerint pedig ne egyek ezt vagy azt akkor jobb lesz neki. Mitől lehet hogy ennyire faj tőle a hasa? Ha csak hasfajos lenne a tapszer is bántaná a hasat de attól nem faj neki egyáltalán.
Első gyermekemnél.
Nekem megváltás volt mikor 2 hónaposan elhagytuk a szoptatást és 💯% tápszeres lett.
Nálunk gyorsan kiderült, mi okoz problémát: gomba, hal, szója, nagyobb mennyiségben a hüvelyesek (borsóleves mehet, lencsefőzelék nem). Plusz a tejtől ekcémás lett, de nem fájt tőle a hasa. Káposztát meg amiket tiltani szoktak ehettem, amennyit akartam.
Ha nálatok a tej vagy mondjuk a glutén okozza a hasfájást, az nehezebb ügy, rájönni se könnyű. Viszont ha a sima tehéntejes tápszer segített, akkor a tej biztos nem okoz gondot.
Tehén tejes a tapszer tehát a tej nyilván nem lehet probléma és egyébként sem vagyok nagy tej fogyasztó.
De mondom, ahány cikk annyi fele információ, hogy most akkor átmegy vagy nem megy át a tejbe pl a brokkoli vagy a karfiol puffaszto hatasa (megjegyzem semmi ilyet sem ettem), viszont ha befolyásolja akkor szinte semmit nem ehetnek ezen információk szerint, ami azért kicsit durva lenne.
Nekünk sem ment egyszerűen a szoptatás az elején, aztán most meg jött ez a borzalmas hasfajas, közben tejem se sok van a ball mellembol szinte semmit nem tudok ki szívni, így jutottam arra, hogy maradunk akkor csak a tapszeren, nem szenved a gyerek, normálisan tud aludni is csak kiváncsi vagyok, hogy vajon mi lehet az oka, hogy ennyire szenved a tejemtől.
Hogy apasztottad el a tejedet?
Egyébként én is így vagyok vele, abszolúte nem elem meg valami csoda kent a szoptatást, kezdve a fájdalommal aztán a nem alvásos hasfajason át a semmit ne egyeken keresztül. Ráadásul külföldön semmi segítségem nincsen így nekem ez, hogy így alszik jót a babám és tudunk mellette mindent csinálni sokkal egyszerűbb mint szenvedni látni úgy hogy kb egész nap cicin lógna a kevés tej miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!