Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit eszik/evett a babátok...

Mennyit eszik/evett a babátok az elsö hetekben?

Figyelt kérdés

Babám 3-ik hetében van. Már elejétöl fogva állandóan éhes. tejem csak mutatóban van így teljes adag tápszert kap + elöételnek anyatejet(fejem, vagy 10 miliket max kiszív belöle).

Szóval állandóan éhes, még ha megkapja a dobozon feltüntetett teljes mennyiséget korához képest, sokszor még kevés neki. A súlyához képest pedig ez sokkal több.

Nem merek neki többett adni.

Ad valaki többet mint ami a dobozon van? Ha a súlya megengedné akkor többet adnék de majdnem 100 milivel többet ezsik naponta mint amit a súlya szerint kellene.

2010. okt. 17. 14:05
 1/8 xStefix ***** válasza:

Ez jó kérdés.. Tápszerrel már valóban túl lehet etetni egy babát!

Szóval első körben én a dobozon leírtaknál maradnék - viszont ha ez ennyire nem elég, akkor tényleg tenni kellene valamit.

Ha gondolod, ajánlhatok neked egy szoptatási tanácsadót, akit megkérdezhetsz ezügyben. (Attól, mert szopis, még nyilván a táphoz is értenie kell...)

Lehet, hogy esetleg még az is kiderülne közben, hogy vissza lehetne még hozni a tejedet... hm?

2010. okt. 17. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Adj amennyi jolesik neki.

Fiam 140t evett egyszerre de ő nagyevő volt.te se annyit eszel amennyi papiron van,hanem amennyi jolesik.(én szpotattam,tehát nem tudtam azt mondani h megvolt az adagod és nem szopizhatsz tovább)

2010. okt. 17. 14:09
 3/8 xStefix ***** válasza:
Ácsi, a tápszert ne keverd össze az anyatejjel, pláne ne a szopival! Nem lehet ugyanúgy korlátlanul adni, mint az anyatejet!
2010. okt. 17. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Jo de ha éhes mit tegyen??éheztesse??
2010. okt. 17. 14:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocs az offért: "túletetés" szempontjából mi a különbség a tápszer és az anyatej vagy szoptatás között? Tápszer is annyit eszik, amennyit ő akar, nem?
2010. okt. 17. 14:18
 6/8 A kérdező kommentje:

A legjobb hogy este éjszaka és rgegel elöételnek meg van még a plussz 10 mili cicböl.

Viszont amit olvastam a tápszer és az anyatej kalória értékben, összetételben ugyan az. Csak az egyik természetes a másik meg nem.

Sok anyatejestöl hallottam hogy lényegesen többet evett mint amennyit kellet volna. de tápszeresröl nem.

lehet átállunk az 1-es tápszerre, eddig a pre-t kapta. Szerdán jön a védönönk, ö nagyon jó, eddig mindent kipróbáltunk már a tejszaporításra.

Sajna a korházban 4 napig még elötejem sem volt. pedig nagyon rendes babanövérek voltak, állandóan ciciztettük, pumpáltunk, minden trükköt megmutattak stb...

végén homeos bogyóktól indult meg de 10-20 milinél nem lett több.

Védönö azt mondta ne adjam fel, de ne boldonuljak bele nyugodtan adjam a tápszert, de ha úgy gondolom továbbra is próbáljam fejni, szoptatni.

2010. okt. 17. 14:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Tápszeresnél azért nem hallasz h többet eszik a baba,mert ott mindenki betartja(be tudja tartani)hogy mennyit adjon a babának,mindig amennyit irnak.Cicinél meg nem látod a mennyiségeket.

Mi baja lenne ha 10 millivel többet enne??semmi szerintem,lehet csak ennyi hiányzik neki.

Azért majd ird meg mit mondott a védőnő!!

2010. okt. 17. 15:17
 8/8 xStefix ***** válasza:

Nyilván nem jó éheztetni a babát, ezért is írtam, hogy ha tartós a probléma, akkor már érdemes utánagondolni.

Nagyon sok különbség van az anyatej és a tápszer között, nemcsak annyi, hogy természetes ill. mesterséges!

Túletetés szempontjából az a lényeg, hogy a tápszer sokkal könnyebben és állandó intenzitással jön az üvegből (mert sajnos szinte mindenki abból adja), ezért a baba egységnyi idő alatt sokkal többet képes belőle benyelni, mint ugyanannyi idő alatt anyatejből, már ha szopizza. Ezen kívül az anyatej összetétele teljesen más, plusz szakaszosan ürül, ráadásul először híg és csak később lesz zsír- és kalóriadús (a táp ezzel szemben folyamatosan "tömény"). Szóval ég és föld a kettő - tápszerrel túl lehet etetni egy babát. Emiatt kell jobban odafigyelni a mennyiségre.

Kérdező, ha tennél még egy próbát, szívesen megpróbálhatok neked segíteni privátban.

2010. okt. 18. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!