Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem megy a nők nagy...

Miért nem megy a nők nagy részének a szoptatás szülés után? Ennek nem rögtön kellene mennie?

Figyelt kérdés
Érdekes, hogy a nők 95%-a mondja, hogy nem tudott szoptatni, begyulladtak a mellei, fájt, már teljesen kimerült, egyebek.
2023. aug. 19. 10:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
78%

A legtöbben rástresszelnek már az első nap, hogy úristen, nincs tej, éhezik a gyerek, csak mert sír és otthon nyúlnak is a tápszerért.

Attól a gyerek bekajakómál, alszik egy hosszút, de addig sem szopik, nem szaporítja a tejet.

2023. aug. 19. 12:25
 22/26 anonim ***** válasza:
86%

Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki meddig próbálja vagy nem próbálja.

Nevetséges ez az egész, mintha vadidegeneket érdekelne más gyereke.

Dehogy érdekli, csak lehessen pofázni.

Ez olyan, mint aki üveges bébiételt ad a gyereknek, sok barom meg pofázik miatta, mintha amúgy érdekelné mit eszik más gyereke. Csupán arról van szó, hogy ha ő szív a konyhában a püré gyártással, akkor szívjon már más is. 🤣

2023. aug. 19. 12:47
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kell rögtön mennie!

Amikor megszületik a baba, cseresznyemag méretű a gyomra. Ebbe az icipici gyomorba pár csepp, szó szerint mérhetetlenül kevés tej fér el. Ez a pár csepp a kolosztrum, más néven előtej. Ez nagyon sűrű, de tényleg csak pár csepp tej. Amit a tájékozatlanok úgy értékelnek, hogy nincs teje az anyának. Sajnos sokszor az egészségügyi személyzetnek is szilárd meggyőződése, hogy ilyenkor még minek szoptatni, úgysincs tej. Hát lemérték, szoptatás előtt meg után 0 gramm a különbség, nem evett semmit a gyerek, tápszert/cukrosvizet/teát neki. Ez azért baj, mert egyrészről a baba nem kapja meg a "nulladik védőoltást", ami az előtej, másrészről nem kap a mell ingert, hogy neki tejet kéne termelnie. Már az első percben az egészségügyi személyzet (meg a hibás kórházi protokoll) szúrja el az egész szoptatás projektet.

A következő buktató az újszülött szeparálása az anyától. Nem volna szabad egyetlen percre sem elvenni az anyától a babát. Folyamatos bőrkontaktusban kellene lennie az anyának meg a babának. Kivétel, ha az anya kéri, hogy vigyázzanak a babájára, amíg tusol, eszik, pihen egy kicsit. De önhatalmúlag, csak azért mert a protokollban ez van, nem volna szabad elvinni a babát az anya mellől.

A kismamákat fel kellene készíteni, hogy az első 6-8 hét a szoptatásról szól. Az első 2 hónap gyakorlatilag egyetlen egybefüggő szoptatás. Ettől nagyon sokan megijednek, hogy ez így nem normális, biztos kevés a tej, nem elég tápláló a tej. Plusz egy idegőrlő helyzet. Tényleg semmi mást nem tudsz csinálni, egész nap csak szoptatsz. Akinek nincs ehhez segítsége, támogató közege, az nem fog tudni 2 hónapig csak szoptatni. Mert ott a háztartás, főzni kell, el kell látni a nagyobb testvéreket. Olyan közegre van szükség, aki nem a szoptatásba beszél bele, nem a tévhiteket szajkózzák, hanem ténylegesen átveszik az egyéb feladatokat.

Aki azt hiszi, hogy majd magától rögtön megy a szoptatás, az már meg is veheti az első doboz tápszert.

2023. aug. 19. 14:12
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi barátnők egymás után szültünk, 3ból hármunknak nem ment a szoptatás.

Viszont a babaklubban 10-ből egyedül az én babám volt tápszeres.

Az is számít h az anyuka mennyire elhivatott.

Mert sokaknak nagyon nagy erőfeszítések árán menne a szoptatás, de a tápszer kényelmesebb az anyának és a babának is, + ha gondok vannak a szoptatással az hatalmas stresszt tud kiváltani egy frissen szült anyukából.

Sokszor egyszerűen nem éri meg a szoptatási nehézségeken átküzdeni magunkat.

Mivel most már nem halnak éhen a babák, ha nincs tej.

2023. aug. 19. 14:18
 25/26 anonim ***** válasza:
88%
Elso gyerekes anyuka vagyok lovesem se volt hogy kell majd szoptatni meg nem is erdekelt nem olvastam utana. Nem voltam tapszer ellenes se. Viszont tok veletlenul bababarat korhazban szultem igy visszagondolva valoszinuleg ezert lett anyatejes a babam. Kiadtak nekunk a babakat es annyit mondtak hogy egesz nap legyenek cicin es aludjunk veluk vegig az agyunkban voltak a kicsik. En bevallom meg is lepodtem mikor anyukai baratnoim meseltek hogy vissza kellett tolniuk a babakat estere meg 2 orankent hoztak ki oket stb. Masik korhazban. Pedig en csaszarral szultem megis otthagytak nekem a babam. Be lehetett tolni a csecsemosokhoz par orara oket de csak zuhanyzas wczes miatt stb.
2023. aug. 19. 20:50
 26/26 anonim ***** válasza:
26%
Én nem is akartam,hogy menjen,jobb a tápszer.
2023. aug. 22. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!