Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem megy a nők nagy...

Miért nem megy a nők nagy részének a szoptatás szülés után? Ennek nem rögtön kellene mennie?

Figyelt kérdés
Érdekes, hogy a nők 95%-a mondja, hogy nem tudott szoptatni, begyulladtak a mellei, fájt, már teljesen kimerült, egyebek.
2023. aug. 19. 10:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
8 nagyon nem ennyi.Pedig én 5 gyereket szoptattam egyenként 20 hónapig,de én is mindig szenvedtem az elején.Eleve 2.-3.nap indul be a tej, akkor bedurran a mell.Aztán 6-8hét,mire a kereslet-kínalat beáll,addig vagy nagyon sok,vagy kevés a tej.A babának is lehetnek problémái,mint pl a lenőtt nyelvfék,vagy túl feszes izomzat,ami miatt nem tud hatékonyan szopni.Vannak növekedési ugrások,mikor hirtelen több tej kell, akkor fel kell szaporítania magának a tejet a babának,stb.Mellette pedig igen,sajnos nem mindenkinek mutatják meg,hogy hogyan is kellene mellre tenni azt a babát.Szóval nem annyi,hogy bekapja a cicit,azt jólvan.
2023. aug. 19. 10:44
 12/26 anonim ***** válasza:
66%

🤣🤣🤣 és a 75%-os lepontozó is megvan, papírforma szerint.🤣🤣🤣

Mondd, téged itt fizetnek a k.e.é.kedésért, kérdező, vagy ez alapvető személyiségjegyed?

2023. aug. 19. 10:44
 13/26 A kérdező kommentje:

6-os

Igen, szerencsére van sokfajta tápszer, és szerintem nagyon nem igaz, hogy amelyik gyerek nem tejet kapott, az könnyebben kap el betegségeket, meg az majd visszábbmarad a fejlődésben, meg még sorolhatnám.

2023. aug. 19. 10:49
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Csak a saját példámat tudom hozni… az első kisfiam nagyon sokára került mellre, mert rögtön elsőre nem sikerült mellre tapadnia, nagyon nem is segítettek, hogy sikerüljön. Másnap is próbálkoztam, de nem ment nekünk, rögtön mondták, hogy adjak neki tápszert, mert amúgy is nagysúlyú baba, kell neki. Szoptatási tanácsadóval nem is találkoztam, harmadik nap jött végre valaki, aki mondta, hogy próbáljam meg bimbóvédővel. Rögtön sikerült is, de valahogy sose lett elég tejem, pedig otthon ittam mindent amit javasoltak, csináltam a szaporító fejést. Így is 13 hónapig kapott azért anyatejet tápszeres kiegészítéssel.

Most a 2. kisfiunk 1 hónapos, vele is próbálkoztam simán, de már ott lapult a bimbóvédő a táskámban, így amikor nem ment azzal szoptattam, ő most 100%-ban anyatejes, remélem sokáig az is lesz.

Szerintem a másodiknál én is máshogy álltam a dologhoz, magabiztosabb voltam, többet küzdöttem, hogy már az elejétől menjen.

2023. aug. 19. 10:57
 15/26 anonim ***** válasza:
74%

#13. "és szerintem nagyon nem igaz" Hát ez aztán vitathatatlan tudományos felfedezés, eter szerencse, hogy kikérték a véleményed.😅

Unalmas már ez a tápszer vs. szoptatás uszítás, jobbra ma nem futotta?

2023. aug. 19. 11:01
 16/26 anonim ***** válasza:
85%

Rossz tanàcsokat kapnak, akadàlyozzák őket a szoptatàsban, nem kapnak szakszerű segítsèget.

Egyèbkènt azèrt szerencsère sokkal több nőnek sikerül a szoptatàs, mint amit ìrsz.

2023. aug. 19. 11:03
 17/26 anonim ***** válasza:
46%

A kérdés pontos megválaszolásához nagyon hiányzik legalább egy idézet a szenvedő anyáktól.

Legalább replikában, ha már a kérdésből sajnos lemaradt.

2023. aug. 19. 11:06
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik értelmes választ adtak, a bunkó paraszt embereket pedig csak levegőnek nézem. 😊😉
2023. aug. 19. 11:09
 19/26 anonim ***** válasza:
49%
#18. Bunkó paraszt itt nem volt, csak olyan, aki rávilagított személyedre és célodra. 😉
2023. aug. 19. 11:18
 20/26 anonim ***** válasza:
60%
Akit levegőnek nézek, azt nem méltatom arra, hogy megírjam neki: levegőnek nézem - mert ezzel meghazudtolnám magam. Logikai bukfenc. Gyakori hibád.
2023. aug. 19. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!