Ha egy férfi nővé operáltatja magát akkor lehet anyateje?
Nem, csak apateje. XD
És ha valaki szőkére festi magát, automatikusan hülye lesz? XD
18:19-nek. Tévedés. Nem kell szülni ahhoz, hogy valakinek legyen teje. Apácák és örökbefogadó szülők is tudnak szoptatni. Nézz utána annak, hogy "indukált laktáció".
A válasz megírásának időpontja: ma 18:21
Nem vonom kétségbe, amit linkeltél, többször hallottam már én is, de akkor miért fogy el sok nőnek szoptatásnál a teje, ha elvileg "örökké" lennie kéne?
A válasz: nem tudom. Az egyik nőnek már akkor elmegy a teje, amikor megjön a havi vérzése, a másik meg egész terhesség alatt szoptat, majd szülés után a második babát az elsővel együtt (tandem szopi).
Valamint: sok nő egyszerűen nem tud szoptatni, nem tudja, hogyan működik a tejtermelés. Azt hiszi, hogy a tej "elfogy" a ciciből, és miél többet vár, annál több gyűlik össze benne. Pedig pont fordítva van: minél gyarkabban teszi mellre a babát, annál több teje lesz. ha az éhs babát nem mellre teszi, hanem inkább tápszert ad neki, ezzel elveszi a baba étvágyát a további szopástól és a tejtermelés serkentésétől is egyben. Aztán sok minden fejben dől el (a prolaktin hormont az AGYalapi mirigy termeli): ideges, zaklatott anya nem tud tejet termelni, ahogy a sógornőm sem (2 hónap alatt teljesen elapadt). Sok feltétele van annak, hogy sokáig legyen anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!