Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adott egy 2 hónapos baba! Elm...

Adott egy 2 hónapos baba! Elment a tejem át álltunk tápszerra! Furdal a lelki ismeretem hogy nem tudom szoptatni a gyermekemet, olyan rossz megállás nélkül csak sirok rossz anyának érzem magam! Tippek?

Figyelt kérdés

Olyan jó nyugtató volt mikor cicizett egy óriási kötelek volt közöttünk!

Olyan rossz igy látni!

Ki hogy vészelte át?

2023. júl. 26. 09:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal károsabb egy depressziós, önvádló anya, mint a tápszer.
2023. júl. 26. 10:51
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan úgy magadhoz öleled, a gyereknek meg tök mindegy honnan jön a kaja, csak legyen.
2023. júl. 26. 10:52
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem azon múlik a kötődés, hogy szoptatod-e vagy nem, felejtsük már ezt el. A legnagyobb jóindulattal mondom, hogy jobban jársz, ha túllendülsz rajta,és nem keseregsz. Semmi hátrány nem fog sem téged, sem a babádat érni, ha tápszert kap.

Élvezd ki minden percét és ne keseregj ilyenen , ő is megérzi, ha nem vagy jól .

2023. júl. 26. 10:58
 14/35 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk segített a szoptatási tanácsadó. Megér egy próbát ha fontos neked.

Nyilván nem csak ettől múlik a kötődés, de ha téged boldoggá tesz a szoptatás gondolata, akkor megéri megpróbálni!

Hasonló helyzetben voltam, sógornőm folyamatosan rá akart erőltetni a tápszerre, mert az ő gyereke is az volt...

Szoptatási tanácsadó segített. 3 hét alatt elhagyhattuk teljesen a tápszert. Végül 7 hónapos koráig full anyatejes volt. Még most is az 1 évesen.

Szóval ha téged boldoggá tenne, akkor megér egy esélyt a szakember!

2023. júl. 26. 11:04
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Ötös, pontosan.
2023. júl. 26. 11:09
 16/35 anonim ***** válasza:
34%

Régen se tudott mindenki szoptatni.

Nagyon sok baba halt éhen, mert nem volt tej.

Nagymamám úgy maradt életben, hogy a szomszédhoz átvitte az anyukája, aki még szoptatott és ő etette a mamámat, amíg meg nem indult a tej.

Ha lennének olyanok, akik megszoptatják ilynekor a babákat, jobban menne a szoptatás, mert sokszor a cumizavar kaszálja el az egészet.

Ha teljesen elment az anyuka teje, akkor a szomszéd 3 hónapos koráig kisegítette az anyukát, aztán reszelt almát adtak neki és rízskását.

Ma már nem halnak éhen a babák hála istennek.

2023. júl. 26. 11:28
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

5-össel egyetértek én is. Elszégyellhetné magát tényleg a sok mindenáron szoptatást nyomó emberek. Ezt érik el ezzel,mintha valami bűnös dolog lenne,ha valakinek nem megy. Meg ez a mindenre szoptatási tanácsadó,mintha ő valami varázsló volna..kiráz már a hideg,mikor valaki leírja..vagy mintha nem lenne olyan nő a világon,aki fejre is állhat akkor sem megy. Fejekben kéne rendet teremteni.

Kérdező,nem vagy rossz anya egyáltalán,sőt! Konkrétan én mindent is megpróbáltam,még a haveri társaság is nyomatta(akik azóta le lettek építve!),hogy jaj márpedig szoptatni kell,már a kórházba kaptam az ívet,amikor éppen életveszélybe voltunk. Koraszülött besárgult babám lett,aki konkrétan 0-24 aludt az első héten,ereje,izomzata nem volt meg a szoptatáshoz akkor az egy hétbe és a lényeg az volt,hogy egyen konkrétan és abból a kis pici súlyból se fogyjon sokat,illetve ne kelljen szondát kapnia,így tápszerrel indultunk mivel konkrétan szó szerint a 6. napon indult meg a tejem,ami azt jelentette,hogy 10 ml volt. Addig semmi úgy,hogy folyamatosan a szoptatást is próbáltam és mellette óránként fejni jártam a közös helyiségbe. Mégsem volt! Mivel mérni is kellett tekintve,hogy koraszülött kis súlyú volt,így látható volt a következő hetekben is,hogy hiába a szoptatás akkor sincs elég tejem. Spéci full drága elektromos mellszívót béreltem félévig(plusz egy kézit is vettem,hátha az,vagy a kettő együtt..),szoptatásbarát eszközből kapott pótlást is,szoptanítból is kapta,hogy inger érje a mellet,hátha az megindítja jobban, minden ami létezik ki lett próbálva és 2x volt szoptatási tanácsadó is. Napi 16x volt itthon mellen,akkor ébren is volt és szopizott is,növekedési ugrásnál is. Megnézte dévényes is a szájizmokat,megnézték nincs-e letapadva a nyelve. Semmi rendellenes nem volt. Félévig szoptattam,de kapott tápszert is. Szülés után azonnal megjött,azokban a hetekben az a 70 ml anyatej is elment 5-10 ml-re,olyankor fejni is csak 2-3 ml jött le és üvöltött az ízétől is...6 hónaposan pedig egy ilyen menstruáció után nem is volt hajlandó újra szopizni,még 2 hétig fejtem a nagy semmit,majd elengedtem. Attól kezdve pedig egy kiegyensúlyozott kipihent anya lettem. Majdnem tönkre mentem bele,mert ezt nyomatják a szoptatásnácik a normális anyáknak... a férjem már az elején mondta hagyjam a francba,boldog jóllakott babánk legyen és csókolom. Már bánom,hogy ezzel csesztem el az egész félévet ott és amikor végre átaludta az éjszakát én felkeltem 2 óránként fejni,kínoztam magam a semmiért. A félév alatt 1x(!)jött le 100 ml,esküszöm le is fotóztam,de ekkor ő már 160-170-t simán megevett. Egy szó mint száz,mivel nem néznek vizsgálatokat,nem tudhatja senki,hogy valakinek valami olyan hatalmas gond van,ami miatt alapból sincs teje,de azért lehet pálcát törni felette. Nekem például petefészek kimerülésem van,kitudja befolyásolja-e.

Ne tedd ezt te is magaddal, ne rontsd el ezt az időszakot ezzel,hanem éld meg. Nagyon is jó anya vagy,mert felismerted azt,hogy szüksége van tápszerre,beláttad,hogy nincs elég tej. Van aki azért is kínozza hetekig a gyerekét mert akkor is anyatejes lesz és tömködi a szájába a mellét.......na számomra ő az,aki a gáz kategória.

2023. júl. 26. 11:38
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Tudod ha feszült vagy , aggódsz, nem tudsz ellazulni akkor egyszerűen a már megtermelt tej se jön ki a cicidből.

Nyugodj meg. Volt ilyen bajom, és amikor a dohányos szomszédasszonyom elkezdett példálózni, hogy nincs igazság, lám ő szoptat, és az ő gyereke beteg, köhög többedjére, nem az enyém, akkor átkattant valami az önvádamból. Rájöttem, hogy nem a tápszerezés az ördögtől való , és a gondos anya nemcsak azon áll vagy bukik, hogy dől vagy sem a melléből a tej.

Ha nagy az igényed a kapcsolatra, esetleg nézz rá a szoptanít eszköz re.

2023. júl. 26. 13:01
 19/35 anonim ***** válasza:
65%

Nekem volt tejem, de a baba nem akart szopni az elején. A csoda szoptatási tanácsadóK (igen több is) széttárták a kezüket, mert semmi sem működött csak ideig óráig. Izzadtak szegények rendesen.

Így kezdettől tápszert is kapott és szenvedtünk a szoptatással is mellette 9 hónapig. Persze idővel javult a technikája, de így sem volt jó, harapott is, tépte is. Szóval nekem a szoptatás egy borzalmas, fájdalmas szenvedés volt.

Viszont eszembe se jutott bűntudatot érezni, mert ettől senki nem lesz rosszabb anya a másiknál vagy önmagában rossz anya.

A tápszer egy orvosok által kifejlesztett anyatej helyettesítő szer, tele vitaminnal és mindennel amiről tudjuk hogy a babának kellhet. Nem természetes, ilyen értelemben "rosszabb" maximum, de nem rossz egyáltalán.

Miért kéne rosszul éreznie magát bárkinek aki ezzel táplálja a gyerekét?

Azért a szoptatás kicsit túl van misztifikálva manapság. Meg azért az anyatej is csak annyira jó amennyire az anya egészsége engedi. Egy alultáplált vitaminhiányos beteg anya kizártnaj tartom hogy olyan tejet tudjon termelni amiben több vitamin van mondjuk mint egy tápszerben. Szóval vannak árnyalatai is ennek.

2023. júl. 26. 13:04
 20/35 A kérdező kommentje:

Magamtól váltottam a tápszert a Milumil 0+

Eszik és alszik ez baj lenne?

Első babám!

Ezelőtt mikor ciczett többet volt fent de nagyrésze sírás rívás volt!

Szerintetek bajt csinaltam?

2023. júl. 26. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!