Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha szeretnék felhagyni a...

Ha szeretnék felhagyni a szoptatással, mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Tápszerünk van itthon (Hipp).

Olvastam ilyen-olyan elapasztási módokról, mivel tejem az van. Ezek mennyire hatékonyak, milyen gyorsan fejtik ki a hatásukat?

Mert pl. gyógyszerről is hallottam korábban, de ha lehet, talán jobb lenne először ilyesmi nélkül... Vagy ezzel kapcsolatban kinek mi a tapasztalata? Volt, aki azt választotta? Voltak mellékhatások, vagy minden rendben ment?

2023. jún. 21. 21:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem is csak azzal van a gond, hogy kelni kéne éjjel is, hanem úgy mindennel, amivel a szoptatás jár.
2023. jún. 22. 14:17
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Persze te tudod, neked mi a jó, de én 5 hetes baba mellett küzdöttem a tápszer elhagyásáért, a cumizavar legyőzéséért.

Aztán milliószor könnyebb lett az életem, mióta csak szopizik, nem kell a rohadt tápszerrel, vízforralással és hűtéssel, mosogatással, sterilizálással tökölnöm.

Megy cicire, eszik, elalszik rajta, és mehet vissza alukálni (meg én is).

Plusz, sokkal nyugodtabb, mióta csak mellből eszik, és átalussza az éjszakát.

Amíg tápszerezni és fejnem kellett, mert nem érzett rá a szopizásra, az elalvása után még 1 óráig fejtem/mosogattam/sterilizáltam.

2023. jún. 22. 14:30
 13/15 A kérdező kommentje:
Kap már tápszert, számunkra az sokkal könnyebb, mint az egész szoptatás-mizéria.
2023. jún. 22. 14:34
 14/15 anonim ***** válasza:
27%

Ezek szerint neked mizéria. Gondolom nem megy problémamentesen a dolog. Ezzel nem vagy egyedül.

Megértem, én 8 hétig kínlódtam, mire sikerült jól csinálni mindent. Ha hajlandó lettem volna szoptatási tanácsadót hívni, hamarabb is sikerült volna rendezni, de makacsul magam akartam.

2023. jún. 22. 14:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Viszont én nem szeretnék semmilyen tanácsadót a témában, mint írtam, nem feszülünk rá, hogy mindenképpen anyatejes legyen. :)
2023. jún. 22. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!