Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerinti szoptatással...

Igény szerinti szoptatással lesz valaha napirendünk?

Figyelt kérdés
2023. jún. 7. 08:57
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
82%
Az előbb még 5 hetes volt
2023. jún. 7. 09:27
 12/36 A kérdező kommentje:
2.5 hetes akart lenni csak pont helyett új sor lett, bocsi
2023. jún. 7. 09:29
 13/36 anonim ***** válasza:
83%

Komolyan 19 nap után varo a napirend? A védőnő meg ahelyett, hogy megnyugtatna, tápszerrel tömetné a gyereket. Hát no comment.

Ha iszsz akarsz, akkor tarts ki amellett. Akkor etesd, amikor kéri. Ha a 19 napja született újszülött egész nap szopni akar, akkor tökéletesen jól működik. Ráadásul gyarapszik is. Neked most le kéne nyugodni és a babádra figyelni a sok süket duma helyett. A babád gyönyörűen megmutatja, mire van szüksége: nappal táplálásra, éjjel alvásra. Sokan a két kezüket összetennék egy ilyen babáért. Próbálj bízni a természet működésében.

2023. jún. 7. 09:36
 14/36 A kérdező kommentje:
Így vagyok/voltam vele ahogy leíryad kedves utolsó... de folyton elbizonytalanitanak és első gyerekkel elég nehéz rájönnöm hogy mi jó... Nem várom a napirendet, de a vedőnő akárhányszor jön csak elszomorodok h rosszul csinálom. Szerinte 2-3 óránként kellene etetnem 15 percet mellenként es utána tápszerrel pótolni. Nem tehetek róla, de stesszel a helyzet mert már nekem is az az érzésem hogy a gyerek éhezik...
2023. jún. 7. 09:39
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinte 2-3 óránként kellene etetnem 15 percet mellenként es utána tápszerrel pótolni."

Nekem ezt a kórházban mondták, jól el is bizonytalanítottak, pedig tudtam, mit akarok, és ezzel elrontották az első heteket. De szerencsére a mi védőnőnk normális volt, és ő inkább azokra biztatott, amiket itt is tanácsoltak neked.

2023. jún. 7. 09:44
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

7

Akkor nem kelted fel.. ugyanűgy cicire teheted, ahogy üvegből megissza.. ne szivasd magad😜

2023. jún. 7. 09:44
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is pontosan ennyivel született, ez teljesen normális súly, legalábbis nekem nem mondta senki, hogy kevés és tömjem még plusszba tápszerrel, meg akkor amikor aludna és nem kér enni. Az első hónapban a minimumot hízta (400g). A 2. hónapban meg több mint 1 kilót felszedett. Iszisz szoptattam amíg volt tejem, este nem keltettem, ha nem kelt magától. Ha feszült a mellem akkor lefejtem belőle egy kicsit és elraktam a fagyasztóba. Napirend meg majd max hónapokkal később lesz és akkor is állandóan változni fog. Lehet, hogy 1 hónapig lesz valami menete a napnak, aztán átáll mondjuk 3 alvásrol 2-re és majd ahhoz kell alakítani a dolgokat, vagy kitalálja, hogy 8 helyett mostantól 6-kor kel. Szóval 1000 féleképpen változhat.

Az meg, hogy az elején folyamatosan cicin van teljesen normális, sőtt az a legjobb.

2023. jún. 7. 09:45
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még annyi: nekem akkor jöttek rendbe a dolgok, amikor elkezdtem először még bimbóvédővel (mert én hülye, hagytam, hogy arra is rábeszéljenek) egész nap mellen legyen napközben, így hamar el tudtuk hagyni a tápszeres pótlást meg a fejést, plusz hamar rájött, hogy sokkal könnyebb neki bimbóból szopizni. Utána minden egyszerűbb lett. Igaz, így sokkal gyakrabban van mellem, mint korábban, de hamarabb végez, és nincs a kínlódás a fejéssel meg nem aggódom a súlya miatt.
2023. jún. 7. 09:47
 19/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsaitokat és hogy megerősítettetek! Sokat segitettetek!
2023. jún. 7. 09:48
 20/36 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, nyugodjál már le egy kicsit és nem parázz rá erre a hízásra ennyire, pláne ne ébreszgesd a jóalvó gyereked.

A 2850 teljesen jó súly, én is ennyivel szültem a másodikat, ez nem kicsi, az valahol 2500 g alatt kezdődik. 2,5 hét alatt hízott majdnem 500 gramott, és te azon izgulsz, hogy keveset eszik?

Tényleg túlparázod és ez nem normális. A baba tudja, mennyit akar enni, 19 naposan már nem kicsi, hogy besárguljon, teljesen jó a sulya és a hízása is. A védőnőkkel nem kell törődni, ők mindig be*szogatni fognak a súllyal, bármennyit hízik, ez a mániájuk.

A tejed meg nem fog elfogyni, ha éjjel nem fejsz, majd beáll arra, hogy olyankor nem szoptatsz és nem kell annyit termelni.

Ne csináld ezt magaddal, hogy ilyen hülyeségeken stresszelsz. Nem kell minden babának 4 kiló felett születnie és 1 kilót híznia havonta.

Ez a 3 órát etetés amúgy is tök elavult dolog, sz*rd már le a védőnőt. Szoptass, mikor éhes a kicsi, és akkor majd jóllakik, te sem időpontra leszel éhes. Ha egész nap ordít, elgondolkodhatsz rajta, hogy éhes vagy fáj a hasa, de amúgy ha nem kel éjszaka, akkor tuti nem éhes.

2023. jún. 7. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!