Kevés anyatej mit tegyek ??
Engedd el a témát!nem leszel jobb se rosszabb anya ha görcsösen ragaszkodsz hozzá.
A tápszer pont olyan jó mint az anyatej csak annyi a különbség nálad hogy legalább a baba nem érzi hogy anya stresszes.
Tényleg felesleges ezen aggódni.
Szaksegítséggel próbáld, ha tényleg akarod.
Van olyan szoptatási tanácsadó, aki online is ad tanácsot, Skype-n, Messengeren...stb.
Fb-s csoportban is tudnak ilyet ajánlani.
Nem tudom hány hónapos, de leírom nálunk mi volt.
A kórházban nem indult meg a tejem, tápszert kapott cumisüvegből. Hazajöttünk, megindult csak úgy áztam sokszor ,viszont sebes volt a mellem így nem tettem rá, hanem fejtem és mellé kapta a tápszert kiegészítésként. Ez kb 1,1 hónapos koráig ment. Aztán meguntam a fejést. A mellem szép lett, ezért ráteszegettem. Utána olvastam több helyen is, hogy nagyon könnyen cumizavar alakulhat ki. Ezért szereztem tápszondát. A cumit teljesen kiiktattam. Se játszó cumi, se etetős. Mondjuk a játszót amúgy sem használta szerencsére. A tapszonda egyébként úgy működik, hogy az egyik végét a tápszeres vagy mondjuk a lefejt anyatejes pohárba teszed, a másikar pedig a bimbódhoz így a baba egyben kapja be a kettőt. Ami azt jelenti, hogy ingerli is a cicidet arra hogy tej legyen, illetve a táplálékot is kapja. De ha nem akarja elfogadni a melled , akkor azért nálatok ez több időbe tud kerülni. Nálunk elfogadta a cicit csak amikor nem úgy jött a tej akkor tépte, nyöszörgött stb. Minél többet kell cicire tenni lehetőségtől függően. Konkrétan vissza kell szoktatni.
Szia!
Szoptatni jó/anyatejes táplálás anyák egymás közt. FB csoport ott segítenek. Vannak ott szoptatási tanácsadók .
Első, nem ez volt a kérdés. Nyilván nem kell ennyire lelkizni rajta, de ha szeretne szoptstni, miért ne próbálhatna meg javítani a dolgon?
Kérdező, minél többet szoptatsz, annál több tejed lesz. Tedd mellre a babát akár óránként, tápszer előtt mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!