Honnan tudom hogy elég neki a tejem? Lentebb kifejtve.
Sziasztok!
Az a helyzet hogy másfél hónapig tápszeres + anyatejes volt a babám. Eleinte próbálkoztam cicire tenni, de nagyon sebes volt. Nem kínoztam tovább a mellem. Elkezdtem mindig lefejni és cumiból adni neki.
Most pedig kb 5 hete csak ciciből eszik. Viszont így nem tudom hogy mennyit. Amikor cumiból kapta, tartva volt a 3 óra kibírta. Most hogy ciciből eszik nem bírja. Sokszor fél óránként óránként enne. Pedig szerintem jönne, mert ha megnyomom a mellem akkor csordul belőle a tej. Viszont mégis bizonytalan vagyok hogy vajon eszik e eleget. Kevesebbet is szopizik mint amikor cumiból kapta. (Az elején még volt mérleg) Már nincs mérleg, nem tudom mérni. Napi kb 3-4 pisis pelus van úgy hogy nem cserélem minden evesnél. Ha igen akkor olyan 5-6-7 körül alakul.
2 hónapos és 6300g körül van.
Az a baj hogy így hogy nem tudom hogy evett e eleget, hogy amiatt sír hogy nem evett és nem jön, vagy amiatt mert nyűgös, fáj a pocija, stb.
Hagyd, hogy jól kiszopja az adott cicit, mert így a zsírosabb tejhez is hozzájut és jobban, hosszabb időre eltelí, mint a kevésbé zsíros, "cukrosabb" eleje.
Ha úgy érzed, hogy ez megvan, csak utána válts mellet.
Szerintem azért van sokat mellen, mert megnyugtatja, nem csak az étel kell neki. Eddig belefért neki a 3 óránkénti cumisüveg, mert az nem szólt másról, de anya melle/illata/testközelsége más, az egy komfortos, biztonságos közeg.
2 hónaposan 6300 gramm meg jó nagy súly, biztos nem éhezik.
Ha megnyomod a melled, jon a tej. A gyerek pisil-kakil eleget es ezek szerint hizik is, gondolom nem 6 kiloval szuletett.
Tejed az van, meregetni evesek utan halal felesleges a ti esetetekben, mivel minden jel arra utal, hogy eszik eleget.
Az, hogy milyen gyakran keri a melled, mas teszta. Nem csak eszik ilyenkor, hanem cumizik is, nyugtatja magat. Illetve szomjas is lehet, nem csak ehes melegben, neki ez az innivalo is.
Ez idegorlo amugy, tudom, a kisfiam 1 honapos es folyamat mellen van. Kezdek megorulni, de tudom, hogy ez termeszetes, vannak ilyen babak :D
Szamomra az mar alom lenne, ha csak orankent kerne…🥲
Igen gyarapodott, de az a tápszertől volt. Hiszen kb 1 hónapig a tápszer volt több. A fél hónap pedig fele anyatej fele tápszer. Kb 1 hónapja van csak anyatejen (egybe folynak a napok szóval nem tudom). Még mint írtam akkor jóval többet is evett, mint most.
Egyébként úgy csinálom, hogy egy ideig csak az egyik cicire teszem, pl 3 szoptatáson keresztül, aztán jön a másik.
De néha egyébként vergődik is a cicin, de nem mindig. Megőrjít amikor nem tudom mi a baja.:/
Hát igen elég sok, én is érzem. Amikor a hordozóba van akkor a legnyugisabb amúgy.:) Bár szerintem nekem kevesebbet van cicin mint neked a kisfiad.
"Egyébként úgy csinálom, hogy egy ideig csak az egyik cicire teszem, pl 3 szoptatáson keresztül, aztán jön a másik."
Miért? Ki javasolta, hogy így csináld?
Miért ragaszkodsz a 3 óránkénti szoptatáshoz?
Nem ragaszkodok, csak amikor cumiból kapta akkor kibírta. Igaz hogy tápszert is kapott de az anyatejnêl is bírta. Most meg nem.
Azért csinálom igy
Vegyel egy merleget, ha ez megnyugtat, miert ne.
Ez a vergodes meg tok sok dologtol lehet, nekem is szokta csinalni, altalaban nalunk az az oka, hogy kicsit lassan indul meg a tejem, muszaj szivnia a semmit 1-2 percig, de utana mar jo. Na es ehhez sokszor turelmetlen…:)
De egy szoptatasi tanacsadoval is felveheted a kapcsolatot ha bizonytalan vagy.
....mert úgy tudom mint az egyes.
És mivel van hogy csak 5 percet szopizik, nem hiszem hogy a hátul lévő tejhez is eljut. 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!