Lehet nem elég erős a tejem?
Teljesen kétségbe vagyok esve.
6 hetes lesz a babám jövőhét kedden.
3100grammal született,2950grammal hoztuk haza, 3 hetesen 3640gramm 4 hetesen 3880gramm volt.
100%anyatejes ciciből.
Az elején voltak gondolataim, hogy nem elég a tejem neki, de a védőnő azt mondta nyugodjak meg, szépen hízik, tehát elég kell, hogy legyen.
3 napja ismét ezt érzem...hiába etetem meg, ordít, keresi a cicit, ha az egyikből szopizott, olyan mintha elfogyott volna, de nem, jön belőle ugyan úgy csak nem spriccel.
Odaadom neki a másik cicit akkor azt is kiszopizza utána vagy bealszik, vagy keresi tovább.. hasfájós is, bántják a pukik a sok levegő nyelés miatt, sokat büfiztetem, márha kijön.. nemtudom már eldönteni komolyan, hogy éhesvagy csak a hasa fáj
Szia szerintem semmi gond
Ha megnézed heti 200gr ot hízott.
A kislányom 150grammokat hízik és teljesen okés.
Az en kislanyom is azt jatsza ,hogy "keresi a cicit" folyamatosan de amikor kijön egy büfi vagy puki megnyugszik. Aztán kezdi elölről.
Nincs olyan, hogy nem elég erős a tej. Szépen fejlődik a gyereked.
A sírástól nyelhet túl sok levegőt, ha utána mohòn, kapkodva eszik. Jól csinàlod a büfiztetéssel, ùjra etetèssel.
Ha hamarabbiellretètellel megelőzhető nála a sìràs, akkor azt èrdemes csinàlni.
Köszönöm! Még két kérdés, szerintetek érdemes szopi előtt fejni az előtejes tejből? Azt olvastam, hogy attól is fájhat a poci.
Valamint ha a növekedési ugrás miatt szaporitja magának a tejcsit akkor azt lehet érezni, hogy több lett? 🤔 cici feszülés vagy bármi? Én általában éjszaka,hajnalban, reggel érzem, hogy feszül és csomós, utána ez a reggeli 2.etetéssel elis múlik
Ahogy nő a gyerek, egyre kevésbé èrezni telinek a mellet àltalàban, akkor is, mikor több tejet termel. Ha hosszú idő telik el kèt szoptatàs közt, azt èrezni, mint te reggelente.
Akkor fàjhat a sok ,,első" tejtől a pocija, ha kicsit nehezebben dolgozza fel a tejcukrot. Nem fejnèk emiatt, hacsak nem annyira durva, hogy zöldet kakiljon tőle. Ahogy melegszik az idő, szüksège lesz a több folyadèkra. Fejès mellett nehezebben àll be a kereslet-kínàlat. Előbb-utóbb megszokja a szervezete, hogy több laktàzt termeljen.
Mèg az eszembe jutott, hogy az időjàràs nem hat a gyereked viselkedèsère? Hònapokig kerestem, hogy mi ,,rosszat" ehettem, mire ràjöttem, hogy a szèlre, hőingàsra, lègnyomàsvàltozàsra èrzèkeny a gyerekem. Nem sirt, csak nyűglődött, mocorgott sokat éjjel is. Cicire kèredzkedett, majd kiköpte, mikor ràjött, hogy nem az a megoldàs. Aztàn ùjra cicire kèrte magàt.
Màr nagy, sok-sok ève nem szopik, de a mai napig nyugtalan egèsz èjjel, ha fùj a szèl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!