Lehet nem elég erős a tejem?
Teljesen kétségbe vagyok esve.
6 hetes lesz a babám jövőhét kedden.
3100grammal született,2950grammal hoztuk haza, 3 hetesen 3640gramm 4 hetesen 3880gramm volt.
100%anyatejes ciciből.
Az elején voltak gondolataim, hogy nem elég a tejem neki, de a védőnő azt mondta nyugodjak meg, szépen hízik, tehát elég kell, hogy legyen.
3 napja ismét ezt érzem...hiába etetem meg, ordít, keresi a cicit, ha az egyikből szopizott, olyan mintha elfogyott volna, de nem, jön belőle ugyan úgy csak nem spriccel.
Odaadom neki a másik cicit akkor azt is kiszopizza utána vagy bealszik, vagy keresi tovább.. hasfájós is, bántják a pukik a sok levegő nyelés miatt, sokat büfiztetem, márha kijön.. nemtudom már eldönteni komolyan, hogy éhesvagy csak a hasa fáj
#4 vagyok
Én két gyereket szoptattam, de soha nem fejtem, soha nem mértem, hogy mennyit evett. Sajnos, ahogy olvasom hasfájós a babád, az enyémek is azok voltak, első 3 hónap rettentő nehéz volt, de utána szinte egyik napról a másikra elmúlt a hasfájás és teljesen élhetőek lettek a mindennapok.
11 es
Nekem még társul hozzá ekcéma is és nem akarnak kezdeni vele semmit!
Én már tejmentesen étkezem.
A tesó is tejfehérjés így nem ismeretlen. De nem küldenek tovább hisz varjunk még mert kicsi.
1es
Tehèntej-fehèrje ellen teljesen tejmentes ètkezès. Sùlyos esetben meg annyit sem lehet enni, amennyi egy pèksütiben, màjkrèmben, felvagottban stb van (vannak tejfeherjes ès mentes vàltozatok is ezekből)
A te babàd nem hangzik ennyire sùlyos esetnek, de egy pròbàt megèr. Onnantol, hogy diètàzni kezdesz, kb 2-3 hèt, mire meglatszik a picin.
Tejcukor (laktóz) ellen nincs dièta, az emberi anyatej rèsze.
#4 #12 vagyok
13-as neked mennyi idősek a gyerekek? Az egyik gyereknél nálunk is tejallergiának hitt valami szóval tejmentesen étkezett és ekcémás is volt. Voltunk is vele mindenféle vizsgálaton és az összes vizsgálat eredménye negatív lett. 2 éves kora körül elkezdtem neki bevezetni szépen lassan a tejtermékeket és azóta nincs semmi panasz rá. Egyszerűen csak érzékeny, száraz a bőre, próbáltam pl mosószert váltani és attól az egész teste pöttyös lett, így ha van valami bevállt termék akkor maradunk annál és nem próbálkozunk. Tusfürdőből és testápolóból száraz, ekcémás bőrre valót használunk és nagyon jól beválltak. Lényeg a lényeg, van remény arra, hogy 3 éves koráig kinövi ezt az egészet.
6 éves tej es tojas születése óta.
2vhónapos a kicsi akinél most vannak jelek szerintem.
13
Tejfehérje allergia esetén nem ehetsz ihatsz semmilyen tejterméket vagy tejszármazékot tartalmazó terméket, pl semmi tejpor, tejsavó( tejsav jöhet az más), igazi vaj,tejföl kefir,joghurt,sajtok. De más állat teje sem lehet,az tévhit. Minden termék összetevőjét olvasd el és a laktózmentes tej is tiltólistás mert abban is van tejfehérje. Helyette igyál mandula vagy kókusz vagy rizs vagy zabtejet.
A tej kiürülése 6-8 hét is lehet tehát ha nem múlik el egyből a tünet az normális, hisz nem ürült ki a szervezetedből a tej amit ugye anyatejjel átadsz. Ajánlom ezt a Facebook csoportot:
Tejfehérje-allergiások laktózérzékenyek csoportja
Illetve ezt is:
Szoptatástámogatás kérdezz-felelek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!