3 hetes kislányom keveset eszik?
Általában 6x eszik anyatejes babám, és 50-100ml között, ami egy nap 400-450ml-re jön ki. Mindenhol azt olvasom ez kevés. 3390-el született, 3250-nel jöttünk ki a kórházból, most 3580, tehát gyarapszik.
rengetegszer keresi a cicit evés után még, ha felébred,de ha ráteszem nem eszik semmit. Szerintetek???
Van egy átlag, hogy egy nap 150 ml/ test kf-ot kell enni a babáknak.
Ami nálad 150 ml * 3,580 kg = 537 ml.
Ez alapján kevesebbet eszik az átlagnál, DE! szerintem ezzel ne foglalkozzál, az a lényeg, hogy gyarapszik, és ha keresi a cicit, rakd mellere, ha nem eszik, biztos elég neki annyi, csak a cicden érzi jól magát.
Ennél többet ne tegyél, e miatt remélem eszedbe sem jut a tápszer.
Az én lányom ennél sokkal kevesebbet evett, és mégsem volt semmi baja, ő ilyen. Most már két éves, més most is nagyon rossz evő. De egészséges.
A fenti egyenlet TÁPSZERRE vonatkozik, nem az anyatejre! Ezt sokan elfelejtik. Anyatejre egyszerűen nincs ilyen táblázat, még a WHO-nál sem. Ha a babád jókedélyű, kiegyensúlyozott, van elegendő pisis pelusa, akkor eleget eszik mindenféle méregetés nélkül is. (Megsúgom: az én fiam 3 hetesen maximum 8x60 mili tejet ivott pohárból, mert nem cicizett sajnos, és tökéletesen fejlődött vele, szép nagy baba.)
Teljesen természetes, hogy a babád keresi a cicit akkor is, ha nem éhes. A szopizás a babák alapvető igénye, megnyugtatja őket és biztonságot nyújt neki. A tejtermelés miatt a legjobb, ha ezt nem cumin, hanem anyamellen élik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!