Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetes kislányom keveset eszik?

3 hetes kislányom keveset eszik?

Figyelt kérdés

Általában 6x eszik anyatejes babám, és 50-100ml között, ami egy nap 400-450ml-re jön ki. Mindenhol azt olvasom ez kevés. 3390-el született, 3250-nel jöttünk ki a kórházból, most 3580, tehát gyarapszik.

rengetegszer keresi a cicit evés után még, ha felébred,de ha ráteszem nem eszik semmit. Szerintetek???

2010. okt. 11. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Van egy átlag, hogy egy nap 150 ml/ test kf-ot kell enni a babáknak.

Ami nálad 150 ml * 3,580 kg = 537 ml.

Ez alapján kevesebbet eszik az átlagnál, DE! szerintem ezzel ne foglalkozzál, az a lényeg, hogy gyarapszik, és ha keresi a cicit, rakd mellere, ha nem eszik, biztos elég neki annyi, csak a cicden érzi jól magát.

Ennél többet ne tegyél, e miatt remélem eszedbe sem jut a tápszer.

Az én lányom ennél sokkal kevesebbet evett, és mégsem volt semmi baja, ő ilyen. Most már két éves, més most is nagyon rossz evő. De egészséges.

2010. okt. 11. 12:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Teljesen úgy van, ahogy az első válaszadó írta! Én gyorsan elfelejteném az állandó méregetést a helyedben :)) Bőven elég, ha naponta 1x pl. fürdetés előtt megméred, de még jobb, ha csak heti 1 alkalommal :)) Mivel minden baba más, nem lehet azt mondani, hogy ennyit vagy annyit kell ennie mindegyiknek. A tiéd nagyon szépen fejlődik, emiatt ne aggódj! Sok baba szopási ösztöne nagyon erős, emiatt szeretnek cumizni a cicin. Ha nem akarod mindig visszatenni, adhatsz neki cumit, de tudnod kell, hogy a tejtermelésre nagyon jó hatással van ez a + cicizés is...
2010. okt. 11. 12:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A fenti egyenlet TÁPSZERRE vonatkozik, nem az anyatejre! Ezt sokan elfelejtik. Anyatejre egyszerűen nincs ilyen táblázat, még a WHO-nál sem. Ha a babád jókedélyű, kiegyensúlyozott, van elegendő pisis pelusa, akkor eleget eszik mindenféle méregetés nélkül is. (Megsúgom: az én fiam 3 hetesen maximum 8x60 mili tejet ivott pohárból, mert nem cicizett sajnos, és tökéletesen fejlődött vele, szép nagy baba.)

Teljesen természetes, hogy a babád keresi a cicit akkor is, ha nem éhes. A szopizás a babák alapvető igénye, megnyugtatja őket és biztonságot nyújt neki. A tejtermelés miatt a legjobb, ha ezt nem cumin, hanem anyamellen élik ki.

2010. okt. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!