Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Újszülött szoptatásával...

Újszülött szoptatásával probléma?!

Figyelt kérdés
Egyszerűen csak szopna. Még csak két napos, de szívem szakad meg hogy sír. A tejem még nem indult be. Mondták, hogy max 10-15 percet tegyem cicire persze többször egy nap. De amilyen keservesen tud sírni:( Ti ilyenkor mit csináltok? Vagy mit tanácsoltok? Remélem mihamarabb beindul a tejem. A másik ,hogy rettenetesen fájdalmas, amikor szopik. Viszont erre mondták, hogy normális, meg hát nem megszokott bimbóm van, szóval talán az még belefér.
2023. márc. 18. 19:12
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

10

5. Nap lővellt be

De a rendszeres mellretétellel azzal a kevéskével is gyarapodott a súlya, amivel haza is engedtek.

Otthon durrant màr

Kizárólagosan (viszonylag hosszan szoptattam)

2023. márc. 19. 06:52
 22/33 anonim ***** válasza:
36%

Aha.

Nekem is tanácsolta szoptatási tanácsadó, hogy ó, 50-60 percig hagyjam mellen. Ennek annyi lett az eredménye, hogy naponta többször 50-60 percig stresszeltem folyamatosan.

Aztán hazamentünk, első nap jött a védőnő, hogy nyugi, gyakrabban 15 percekre, közte Egyek, igyak, bámuljam a gyereket, csacsogjak telefonon, bármit, csak ne szoptassak, mert a stressz, hogy nem megy, többet árt. Igaza lett.

2023. márc. 19. 08:52
 23/33 A kérdező kommentje:

Én nem stresszelek még. Van akinek több idő mire beindul. Nem vagyunk egyformák. Csak olyan rossz látni hogy éhes. Sír. Most kapott tápszert, de kb ugyanolyan ehesnek tűnik.

A mellbimbóm tegnap sokkal jobban fájt. Most is, de most azért már jobb. Remélem mihamarabb megindul ez a tej is.

A 15 percesre azt mondta, hogy azért hogy ne sebesedjen ki a mellbimbó. Bár aztán ahogy látom van ahol más a felallás és inkább többet javasolnak.

2023. márc. 19. 09:16
 24/33 anonim ***** válasza:
56%

Hány kiló mennyi tápszert kapott?

Nekem kiszúrták a szemem a kórházban 10 ml tápszerrel, jóhogy nem lakott jól és ordított ugyanúgy

2023. márc. 19. 09:59
 25/33 A kérdező kommentje:
3600g. Nem tudom hány ml volt. Azt nem néztem meg. Egy két decis poharnak a negyede talán. De abból folyt is ki,meg jött is vissza neki.
2023. márc. 19. 10:21
 26/33 anonim ***** válasza:
93%
Két barátnőmnek is azt tanácsolták a védőnők, hogy 20 percnél tovább ne legyen mellen a baba. Mindkettő félig tápszeres lett. Én addig hagytam, ameddig kérte. Nagyon sok tejem volt. Nem értem a logikát… A kisebesedés pár nap alatt elmúlik. De ha emiatt nem lesz több tej, akkor a tápszer végig kísér.
2023. márc. 19. 10:23
 27/33 anonim ***** válasza:
15%
26, én meg sose szoptattam 15-20 percnél tovább, és nem lett tápszeres. Na bumm.
2023. márc. 19. 10:30
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Átlagosan a 3-4. napon indul be a tej, van akinél előbb, van akinél később.

A mellbimbó általában nyelvfék vagy helytelen szoptatási technika miatt fáj.

2023. márc. 19. 15:18
 29/33 anonim ***** válasza:
3x szoptattam, de első 3 hőnapban majd leesett a bimbóm úgy fájt. Jól szoptak sem nyelvfék, csak rohadt érzékwny bimbó
2023. márc. 19. 17:50
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
27! Mert a te babádnak elég volt ennyi. De akinek 20 perc után még sír, hogy éhes, az tápszerhez nyúl, ha be akarja tartani a 15-20 perces időkorlátot.
2023. márc. 19. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!