Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Újszülött szoptatásával...

Újszülött szoptatásával probléma?!

Figyelt kérdés
Egyszerűen csak szopna. Még csak két napos, de szívem szakad meg hogy sír. A tejem még nem indult be. Mondták, hogy max 10-15 percet tegyem cicire persze többször egy nap. De amilyen keservesen tud sírni:( Ti ilyenkor mit csináltok? Vagy mit tanácsoltok? Remélem mihamarabb beindul a tejem. A másik ,hogy rettenetesen fájdalmas, amikor szopik. Viszont erre mondták, hogy normális, meg hát nem megszokott bimbóm van, szóval talán az még belefér.
2023. márc. 18. 19:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
57%
Basszus éhes, nem a közelség miatt sír! Adj neki tápszert míg nem indul be a tejed. Meglátod,egyből nem fog sírni.
2023. márc. 18. 20:52
 12/33 anonim ***** válasza:
97%

A kórházban az egyik csecsemős nővér engem konkrétan leszidott, amikor mondtam neki, hogy 40 percig szoptattam őket (ikrek). “Csak 10, maximum 20 perc legyen egyszerre!!! Nem mondta még senki?”

Majdnem megütöttem, nem tudtam elhinni, hogy ekkora baromságot hogy lehet mondani. Semmiképp se hallgass ezekre, minél többet tedd mellre, attól indul be. Ameddig viszont nem, addig kérj pótlást, az sem jó ha éhezik.

2023. márc. 18. 21:06
 13/33 anonim ***** válasza:
97%
Nekem kisebesedett a mellem, ezért 2-3 napig bimbóvédőben szoptattam, aztán szépen helyrejött. De ezt a 15 percet nem értem. 3 gyerekem van, de mindhárom kb egy órát szopizott az elején. Aztán ahogy erősödtek, úgy rövidült az idő. Amikor kérték, mellre tettem őket, ameddig akarták. Rengeteg tejem lett. Megtöltöttem a fagyasztót is. Nekem ez vált be.
2023. márc. 18. 21:06
 14/33 anonim ***** válasza:
66%

A kórházban nekem is azt mondták 3 hete, hogy igény szerinti szoptatás van, de csak 15 perc/mell.

Hát én nem tartottam be, mert a baba többet akart mellen lenni.

Ráadásul 2. naptól mérni kellett evés előtt és után, ezzel iszonyat stresszt okoztak nekünk, meg erőltették a hozzátáplálást tápszerrel (svéd itatóból). Amilyen remekül, könnyen indult nálam a szoptatás már az aranyóránkon, olyan jól megzavartak ezzel 😐. Azóta sem rázódtunk helyre.

2023. márc. 18. 21:30
 15/33 anonim ***** válasza:
47%
Hívj szoptatási tanácsadót, nézzen rá a nyelvére, nincs-e nyelvféke. Én 4 hétig szenvedtem, mire fény derült a dologra.
2023. márc. 18. 22:06
 16/33 anonim ***** válasza:
64%

Szörnyű tanácsot kaptál. Eg újszülött MINIMUM 45-50 percig szopik. Ha pedig szoptatni akarsz , lehető legkevesebb tápszert kapjon, hiszem ha azzal jól lakik, akkor órákig nem lesz mellen és ha nem éri inger a melledet, nem fog belövellni sem. Nekem is csak a 4. napon indult be, mikor muszáj volt már pótlást kapnia, addig nem adhattak neki míg mindkét cicit meg nem dolgozta. Az pedig nem igaz,hogy éhezik, cseresznyemag méretű a gyomra, neked pedig van előtejed, ami számára pár napig elegendő. Ha igényli és van türelme hozzá, akár egész nap cicin lehet.

A fájdalom eleinte normális, de bimbóvédő sokat segít rajta míg hozzaszokik a bimbód. A kegyetlen fájdalom viszont lehet rossz technikától vagy letapadt nyelvtől.

Aki azt mondja hogy rövid ideig lehet mellen, arra ne hallgass, valószínű 50 éves a tudása.

2023. márc. 18. 22:13
 17/33 anonim ***** válasza:
43%

16!

Egy közel 5 kilós gyereknek magyarázd már el hogy 5 napig nem ehet max azt a pár csepp előtejet. Ne akarjátok már a szoptatàssal a világot megváltani...

2023. márc. 18. 22:28
 18/33 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó, nagyon nem értek egyet. Én is tisztában vagyok ezekkel az információkat, könyvet is olvastam a szoptatásról (Szoptatás női művészete). De a való élet teljesen más. Nem mindenkire igaz! A kórházi szobatársam ezt az elvet követte amit leírtál. Mérték is, szóval evett. Majd az utolsó nap nem engedték haza mert belázasodott a kiszáradástól. (Labort csináltak). Ott már az anyja mondta, hogy kapjon tápszert. Én már rég nem hiszek ezeknek, a tapasztalat nagyon mást mutat. Persze a nők nagy részére valóban igaz, de azokra is ráhúzzák ezt, akikre nem.
2023. márc. 18. 22:32
 19/33 anonim ***** válasza:
81%
17-es: igen, ez a baj, hogy nem gondolkoznak logikusan, csak a betanult sablonok mennek ami alól kivétel sem lehet, minden nőre kötelezően igaz...Persze... Az én fiam is 4,5 kilóval született. 2 napos korában a szoptatás + 30 mili tápszer után is ordított. De nem adtak több tápszert merthogy "ennyi az adagja egy 2 napos csecsemőnek." Mégis az egyik csecsemős hozott nekem még 40-et mert hogy "ezt a testet etetni kell". Na, ekkor már megnyugodott. Szóval egy 3 kilós gyereker nagyon nem szabad összehasonlítani egy 4-5 kilóssal. Az előtej mégis ugyanyannyi.
2023. márc. 18. 23:32
 20/33 anonim ***** válasza:
29%
8as neked itt véged lesz hogy nem szoptattál tovább vért izzadva😄.
2023. márc. 18. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!