Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellszívót mindenképpen kell...

Mellszívót mindenképpen kell használni vagy nem fontos?

Figyelt kérdés
2023. febr. 3. 10:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én sokat használtam. De nem vettem, kaptam rokontól, akinek már nem kellett. Amúgy előre nem vettem volna. Koraszülött a baba, PIC-re került, neki fejtem.
2023. febr. 3. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Lassan 10 honapos fiamat szoptattam es meg szoptatom is,soha nem hasznaltam mellszivot.
2023. febr. 3. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:
#11 vagyok. Egyszer - kábé a baba 4 hónapos korában - mellgyulladást kaptam, akkor nagy segítség volt a mellszívó. Bár azt írják, jobb ilyenkor kézzel fejni, nekem jobban ment a mellszívó leggyengébb fokozatával, kevésbé fájt.
2023. febr. 3. 16:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon sokat segít, hogy van, de valóban nem lehet előre tudni.

Ikreim vannak, 8 hetesek. Kis súllyal születtek, gyengék voltak, és ezért eleinte nem szívták rendesen. Pár nappal azután, hogy hazajöttünk a kórházból majdnem el is apadt teljesen a tejem, mert vettem mellszívót ugyan előre, de kézit, és az valamiért nem volt annyira hatékony. Úgyhogy gyorsan beszereztem egy elektromosat, és imádom. Nagyon szépen beindította a tejemet, azóta ezt tartom is. Most is használom, mert hólyaghurut miatt antibiotikumot kell szednem, és addig sajnos nem szoptathatok. Ma van az utolsó nap belőle, már alig várom, hogy ne fejjek, és ne kelljen kiönteni, mert nagyon rossz érzés, illteve hiányzik is a szoptatás. Viszont a mellszívó szépen szinten tarotta a tejmennyiséget, felírtam minden fejésnél, hogy mennyi jött le, és nem csökkent szerencsére, úgyhogy én nagyon szeretem ezt a kis gépet.

De előre elektromost semmiképp se vennék, maximum ha tényleg valami hasonló szituáció fordulna elő nálad is.

2023. febr. 3. 20:31
 15/15 anonim ***** válasza:

A mellszívó használata attól függ, hogy mennyire fontos a szoptatás az édesanyának és a babának. Ha az anya szoptatni szeretné a babáját, de valamilyen ok miatt nem tudja közvetlenül a melleiről etetni, akkor a mellszívó hasznos segédeszköz lehet. Például ha az anyának túl sok tejtermelése van, és a baba nehezen tudja felszívni a melleből, akkor a mellszívóval előre lefejt anyatejet adhat a babának.

A mellszívó használatának előnyei közé tartozik az anyatej előállításának és fenntartásának elősegítése, valamint a mellbimbó irritációjának enyhítése, ha az anya érzékeny bőrrel rendelkezik. Ugyanakkor, ha az anya közvetlenül a mellből tudja szoptatni a babáját, akkor a mellszívó használata nem feltétlenül szükséges.

Fontos megjegyezni, hogy a mellszívó használatának helyes módját és gyakoriságát érdemes megismerni az egészségügyi szakemberrel történő konzultáció során, hogy elkerüljük az anya mellének irritációját vagy károsodását

2023. márc. 9. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!