Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szopizási idejét hogyan...

A szopizási idejét hogyan kell számolni?

Figyelt kérdés
Tehét ha mondjuk héromkor kezd szopizni és és fél négykor befejezi az evést akkor a három óra hosszát az etetés elejétül vagy a végétől számoljam?
2010. szept. 29. 11:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A 8:16-os vagyok.

Én első perctől kezdve váltott mellből szoptattam, pont azért, hogy elkerüljük hogy csak félig ürítse ki a mellet.

Majdnem 2 éves koráig volt tejem, nem kellett pótolni táppal.

Én ajánlom neked!

Ami pedig a hasfájást illeti - valóban nem jó egy hasfájós babát sűrün etetni. Tényleg meg kell figyelni az etetések közt eltelt időt. Nekem minimum 1,5 órát mondtak - de ha 2, 2és fél órát hagysz, az sem baj. Majd te kitapasztalod, hogy jó a babádnak. Oda kell figyelned arra is, hogy hogy eszik. Ha túl mohón szopizik, az is okozhat hasgörcsöket, mert sok levegőt nyel. Van amelyik gyerek így eszik bármit is csinálsz vele, van amelyik csak akkor mohó, ha nagyon éhes. Az én fiam volt amikor szopizás közben is üvöltött a hasfájástól. Ekkor levettem a mellről és megbüfiztettem.

Sok sikert a gyerekneveléshez, és sok örömet hozzá!

A 8:16-os voltam.

Ami pedig az etetési időt illeti:

2010. okt. 1. 06:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia, nekem már szülés után a kórházban azt mondták egyszerre csak egy mellből szoptassak és így fog termelődni a telj rendesen, vmint így kiszopizza egy cicit egy kajcsizásnál. Én így csinálom, most 2 hónapos a babám.
2010. okt. 1. 10:28
 13/15 anonim ***** válasza:

A második kérdésedre: szerintem csak akkor válts mellet, ha az egyik már kiürült.

Ha nagy ritkán előfordult hogy a babám nem kérte az egész cicit, egyből becsomósodtam. Ha leveszed róla, szerintem ugyanez lesz.

2010. okt. 1. 13:20
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. okt. 1. 13:36
 15/15 xStefix ***** válasza:

A hasfájásra sem a széthúzás a jó! Hihetetlen, hogy a "hozzáértők" se képesek ezt megtanulni.

Századszorra is belinkelem....:

[link]

2010. okt. 1. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!