Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért irtózhatok a szoptatástól?

Miért irtózhatok a szoptatástól?

Figyelt kérdés

Elég fiatal vagyok még, még pár évem van a gyerekvállalásig, nagyon szeretnék gyereket, mindent megtennék érte, viszont úgy érzem, hogy nem akarok szoptatni. Nem azért, mert jajj megereszkedik a mellem, meg nem olyan lesz (bár nyilván annak se örülnék), hanem egyszerűen irtózok a szoptatástól. Olyan furának vagy "undorítónak" találom, hogy a mellemből egyen a gyerekem, hogy a szájában legyen, meg hogy az legyen neki a kaja, cumi.... azzal semmi bajom, hogy tej lenne benne, de az, hogy abból eszik, attól rosszul vagyok. Kb természetellenesnek érzem, mikor tudom, hogy pont nem az😅 És ne értsetek félre, semmi bajom azzal, ha más szoptat, egyszerűen csak én vagyok rosszul tőle, hogy nekem is szoptatni kelljen... és ezen gondolkozok, hogy ha nem akarok szoptatni, hogy rosszat fogok tenni a gyerekemnek, de közben meg tényleg iszonyodok tőle.. és nem is az, hogy a szexualitást társítom hozzá, ehhez semmi köze... szóval nem tudom. Plusz nagyon érzékeny a mellbimbóm, néha attól is rosszul vagyok, ha csak eppencsak hozzáérek, nemhogy egy gyerek nyúzza vagy esetleg ráharapjon... még a gondolat is fáj😅

Szerintetek ilyenkor mi lenne a helyes döntés? Szoptatni vagy nem szoptatni? És változhat ez még, mire lesz gyerekem?

2022. okt. 23. 17:30
1 2
 11/11 anonim válasza:

Teljesen megértelek.

Én undorodom a szoptatástól. Azt hittem, ha megszületik, ez megváltozik. Nálam nem. Jó a technika, minden rendben, működik a szoptatás, nem fáj, de minden egyes alkalommal (nem is tudom hogy fogalmazzam meg) ideges leszek. Undorodom a cuppogó hangoktól, a szivogatástól, a testi érzettől (nem fájdalom). A komfort szopival pedig ki lehet üldözni a világból. Hagyom pár percig és elveszem utána, mert úgy érzem, megőrülök. Nem tudom miért van ez, nem vagyok büszke rá, igazából szégyellem. Csak azért írtam le, hogy aki így érez, tudja, nincs egyedül. Én elképzelni sem tudom, más mit élvez ebben. Engem sajnos zsigerileg felb@sz.

Egyébként imádom, gyakorlatilag egész nap a mellkasomon van vagy hordozom, szeretem a bőre illatát és ahogy hozzám bújik. A világon mindent meg fogok tenni érte. Még szoptatni is fogom fél éves koráig. De utána pápá cici!

szept. 15. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!