Miért irtózhatok a szoptatástól?
Elég fiatal vagyok még, még pár évem van a gyerekvállalásig, nagyon szeretnék gyereket, mindent megtennék érte, viszont úgy érzem, hogy nem akarok szoptatni. Nem azért, mert jajj megereszkedik a mellem, meg nem olyan lesz (bár nyilván annak se örülnék), hanem egyszerűen irtózok a szoptatástól. Olyan furának vagy "undorítónak" találom, hogy a mellemből egyen a gyerekem, hogy a szájában legyen, meg hogy az legyen neki a kaja, cumi.... azzal semmi bajom, hogy tej lenne benne, de az, hogy abból eszik, attól rosszul vagyok. Kb természetellenesnek érzem, mikor tudom, hogy pont nem az😅 És ne értsetek félre, semmi bajom azzal, ha más szoptat, egyszerűen csak én vagyok rosszul tőle, hogy nekem is szoptatni kelljen... és ezen gondolkozok, hogy ha nem akarok szoptatni, hogy rosszat fogok tenni a gyerekemnek, de közben meg tényleg iszonyodok tőle.. és nem is az, hogy a szexualitást társítom hozzá, ehhez semmi köze... szóval nem tudom. Plusz nagyon érzékeny a mellbimbóm, néha attól is rosszul vagyok, ha csak eppencsak hozzáérek, nemhogy egy gyerek nyúzza vagy esetleg ráharapjon... még a gondolat is fáj😅
Szerintetek ilyenkor mi lenne a helyes döntés? Szoptatni vagy nem szoptatni? És változhat ez még, mire lesz gyerekem?
És gondold el, hogy az elején még fáj is a szoptatás.Nekem kb 3 hétig, olyan érzés volt, mintha a mellbimbómon keresztül akarja kiszívni a gerincemet és a belső szerveimet.
Nem kell szoptatnod, ha nem akarsz.
Mellszívó és létezik ám, simán tudod anyatejjel táplálni cumisüvegből is. Bár az is elég nagy munka - szaporító fejés stb, de megoldható. Sőőt, valósággal megkönnyebbülsz amikor a tejjel teli melled kiürül. Nagyon tud ám feszülni, na az iszonyúan fáj, pláne ha még csomóid is lesznek.
Egyébként még valószínűleg fiatal vagy egy babához.
Épp most írtam ki egy ugyanilyen kérdést, nem láttam a tied😂
Én is így vagyok
Van már egy lányom, neki is fejtem meg tápszereztünk
Nekem nem változott szülés után se
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!