Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fiam 4 hetes ma. Második este...

Fiam 4 hetes ma. Második este hogy megitta az anyatejét culiból 80-90 ml ahogy szokta. 2 és fél óránként. De! Evés után 1 órával ordítani kezd..nem tudtuk mi a gond..adtunk neki még tejet..evett , vissza aludt. Anyatej lenne “sovány”?

Figyelt kérdés

2022. aug. 14. 22:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell tudni mennyit eszik. Viszont a fejessel nem fogod tudni fenntartani a kello mennyiseget, el fog apadni a tejed. Csak, jobb ha tudod.

Ha ehes etesd meg, ha novekszik es van pisis pelus, akkor eleget eszik. Semmifele mennyiseget nem kell tudni.

2022. aug. 15. 00:33
 12/17 anonim ***** válasza:
27%

Elozo vagyok. Egy egy hetes ujszulottnek CSERESZNYE nagysagu a gyomra. Szerinted mennyi tej kell bele ? Es az mennyi ido alatt emesztodik meg ? Igen, az elejen mig ilyen kicsi gyomruk van, hogy 30-40 percenkent esznek.

A tapszeres az mas, nekik kitagul a gyomruk, es a tapszer mivel mesterseges, nehezen emesztheto, azert nem ehesek olyan surun.

Elapasztod a tejed ezzel, a gyerekeddel cseszel ki.

2022. aug. 15. 00:36
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Ha tudni szeretnéd, mennyit úszik, szerezz be egy mérleget, mérd meg szopi előtt és szopi után is, így tudni fogod. Nem tudom, nekem a sterilizalassal, fejessel, cumibol taplalassal sok idő ment el (az elején még nem tudott jól szívni, így amit nem ivott meg, azt lefejtem és szopi után hozzataplaltam orvosi javaslatra, mert a sulya nem gyarapodott). Én az első hetekben másfél órát is szoptattam. Ma 6 hetes.

Nekem sokat segített volna az rlejen, ha valaki azt mondja, hogy csak pár nap, 1-2het és javulni fog a helyzet, ennyi idő alatt megtanult efektívne szopni, jól racuppanni a cicire, most már max 20-30perc az etetés.

Tehát én is azt javasolnám, tarts ki, szoptasd meg ha látod hogy kéri, akár egy órán keresztül is. Ha már fáj tőle a bimbod vagy valami, akkor add neki üvegből a többit.

2022. aug. 15. 07:49
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

töröltethetitek, de újból leírom, a sok funkcionális analfabéta kedvéért… nem az volt a kérdés miért üvegből táplálja, és miért nem szoptat.

ennyi erővel a válaszolók 90% nem a kérdésre válaszolt így törlendő.

2022. aug. 15. 09:59
 15/17 A kérdező kommentje:
Kedves #14-es ne mérgelődj. számomra átjött amit szerettél volna és minden a helyén van🙃
2022. aug. 15. 10:46
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

3 hónapig volt kb 0-24ben cicim a fiam. Sose érdekelt mennyit evett, hiszen hízott, ha sírt, kínáltam. Vagy elfogadta vagy nem.

Reggel, napközben az anyatej vizesebb, könnyen jön. Estére zsírosabb, tápanyagdúsabb, hogy táplálóbb legyen. Emiatt nehezebben is tudja szívni de hidd el ráérez majd.

Ha cumit adsz neki, azzal megkockáztatod a cumi zavart és akkor búcsút inthetsz a szoptatásnak.

Tudom, hogy aggódsz érte de bíznod kell benne és ha ő 1 órát akar cicin lenni akkor alkalmazkodni hozzá.

Mellesleg nem csak az éhség miatt kérheti, szimplán komfortszopi is kellhet neki.

2022. aug. 15. 12:39
 17/17 anonim ***** válasza:
86%
90-től 110-ig (ml) esznek ebben a korban. Valószínűleg növekedési ugrása van
2022. aug. 15. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!