1 éves babám harap a szopinál, de nagyon! Mit tegyek, válasszam el?
Nem tudom miért csinálja. Nem volt rá jellemző egyáltalán. Eddig is sokszor játszott a cicivel a szopi után, viszont sosem csinálta ezt a harapás dolgot. De ezt a harapást úgy értsétek, hogy tényleg harap, erősen. Már többször rászóltam, hogy nem szabad, anyának fáj, mikor ennek ellenére se hagyta abba, 3 napig nem adtam neki napközben cicit, csak este. 3 nap múlva megint adtam neki, akkor szépen szopizott egy napig kb, aztán megint csinálta. Már az orrát is befogtam egyszer, mikor nem engedte el a mellbimbómat (mert kb. a fogával tartja ilyenkor, úgy kell leimádkoznom magamról), akkor megijedt, sírt. De másnap ugyanúgy megint harapott. Mit csináljak vele? Anyu mondta, hogy csapjak a szájára ilyenkor, de én nem akarom bántani.
Válasszam el magamtól? Csak azért vagyok ebben bizonytalan, mert amúgy meg szeret szopizni, voltak cicifüggő időszakai is. Szerintem ő még azért szeretne szopizni.
Hozzátenném most 3 foga jön egyszerre. De a korábbi fogzásoknál nem csinálta ezt.
Hahaha.. ez a szoptatás ellenes, frusztrált valaki… ez mit vállal😆 mindegyik negatív komment ugyanaz az ember😆
Mivan nem tudtál szoptatni és itt adod ki a frusztrációdat?
Kérdezném tőled aki írta ezt a posztot, nem cumizavaros? Nem adsz neki játszócumit? Cumisüveget? Milyen itatópohàrból adsz neki más folyadékot? Az is bezavarhat.
A fogzástól is haraphat szegény. Szopi előtt kend be Dentinoxszal
21 es vagyok:
Ilyet pedig szerintem ne csinálj hogy hol elveszed 3 napra hol vissza adod. Vagy vedd el és ne add vissza többet vagy minden harapáskor válaszd le és mondd neki hogy neharapj, ez fáj anyának. Tudom hogy baromi bosszantó és sajnos soká fogja megérteni hogy ez mit jelent, amit mondasz neki de megfogja érteni csak légy türelmes! :)
Az én kisfiam 14 hónapos, anyatejes. Én már választom le. Ő cumizavaros volt mert pár napig adtam neki születése után játszócumit. Nagyon sok idő volt mire nem harapott. :( én sokat sírtam nagyon fájt. De én arra bíztatlak ha szeretsz szoptatni, akkor tarts ki, legyen türelmed mondogatni neki. Esetleg keress másik pozíciót, hàtha más pózban nem harap. Szegényke, valami gondja van csak sajnos nem tudja elmondani hogy mi.
Sajnálom hogy anyukád ilyen módszerhez folyamodna, gondolom látja hogy kivagy és azt gondolja ez hirtelen megoldaná a gondod. Pedig nem. Mert a babádnak fogalma se lenne miért kapta tőled azt a szájra csapást.
Nagyon megértelek, borzasztó kellemetlen tud lenni hogy harap. De ő nem akar bántani téged ez biztos!!!!!! ;)
Ezek a csőrös itatópoharak, szívószálas akármik is sajnos bezavarhatnak.
Kitartást kívánok! 1 évesen már azért szerintem meglehet vele valamennyire beszélni a dolgot. :) Legalábbis én próbálom :)
kedves 21-22-es! azóta megoldódott a probléma! mint kiderült, 3 foga jött egyszerre. amint kibújtak abbahagyta.
remélem a követkekező fogzási időszakban már nem lesz ilyen problémánk.
esetleg leírnád, hogy az elválasztást hogy csinálod? az én kisfiam is 14 hónapos lesz, és már szeretném lassan elválasztani.
A nappali simán ment, szeret enni rendes kajàt így arra vàltottam ki. Az éjszakait 2 hete hagytam el, vízzel kínálom ha felkel, ha nem kéri, mondom neki hogy bujjunk össze, oda kucorog mellém és alszik, ha nem, akkor mondom neki hogy álmodjon a kedvenc játékaival: labda, traktor, csúszda. Ezeket már tudja micsoda szóval eltudja képzelni, eddig bevàlt, vissza aludt. Nem nagyon volt kibukva hogy elválasztottam, volt egy kis hiszti de azokkal amiket leirtam megtudtam nyugtatni. Nagyon jól eszik nappal így tudom h nem éhes éjjel. Együtt alszom vele pár hónapja mert botrányosak voltak az éjszakák már. Nagyon sokat kel(t) éjjel. Talán javulgat most hogy leválasztottam. Már csak egyszer szoptatom, az esti elalváskor. Azt mesével fogom hamarosan kiváltani.
Én màr nem szerettem szoptatni. Elég volt, határozott döntés volt h leválasztom. Ez fontos, ez az alap, hogy ha elkezded, nincs visszaút. És el kell fogadni ha neki nehéz az új helyzet. Viszont szerintem nem sérül, hiszen ott maradok vele, együtt alszunk. :)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!