Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 éves babám harap a szopinál,...

1 éves babám harap a szopinál, de nagyon! Mit tegyek, válasszam el?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért csinálja. Nem volt rá jellemző egyáltalán. Eddig is sokszor játszott a cicivel a szopi után, viszont sosem csinálta ezt a harapás dolgot. De ezt a harapást úgy értsétek, hogy tényleg harap, erősen. Már többször rászóltam, hogy nem szabad, anyának fáj, mikor ennek ellenére se hagyta abba, 3 napig nem adtam neki napközben cicit, csak este. 3 nap múlva megint adtam neki, akkor szépen szopizott egy napig kb, aztán megint csinálta. Már az orrát is befogtam egyszer, mikor nem engedte el a mellbimbómat (mert kb. a fogával tartja ilyenkor, úgy kell leimádkoznom magamról), akkor megijedt, sírt. De másnap ugyanúgy megint harapott. Mit csináljak vele? Anyu mondta, hogy csapjak a szájára ilyenkor, de én nem akarom bántani.

Válasszam el magamtól? Csak azért vagyok ebben bizonytalan, mert amúgy meg szeret szopizni, voltak cicifüggő időszakai is. Szerintem ő még azért szeretne szopizni.

Hozzátenném most 3 foga jön egyszerre. De a korábbi fogzásoknál nem csinálta ezt.

2022. aug. 11. 13:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40%
Nem bűn, de akkor nem kell siránkozni, hogy egy egy éves rágja amit a szájába adnak. Ez a normális.
2022. aug. 11. 18:26
 12/25 anonim ***** válasza:
71%
11. A kettő teljesen különböző dolog. Ez olyan mintha arról kérdeznél, hogy hogy kell szobatisztaságra nevelni egy kutyát és az a válasz, hogy ne legyen kutyád. Senki nem kérdezte, hogy szoptasson-e és nem siránkozik. Valami agybajod van, hogy azt hiszed, ha valaki segítséget kér az siránkozás?
2022. aug. 11. 18:48
 13/25 A kérdező kommentje:
komolyan nem értem, hogy egyeseknél miért veri ki a biztosítékot az, aki 1 évnél tovább szoptat. nem kell idejönni krákogni. ha segíteni nem tudsz, akkor maradj csendben kérlek. szebb lesz a világ, ha egymásnak segítünk, és nem leugatjuk.
2022. aug. 11. 18:54
 14/25 anonim ***** válasza:
39%
Azért veri ki a biztosítékot, mert a gyereknek semmi szüksége már rá, cserébe már szájonvágáson és rákiabáláson megy a téma, holott a gyerek az egyetlen aki korának megfelelően viselkedik.
2022. aug. 11. 19:07
 15/25 anonim ***** válasza:
16%
Ja, az orrbefogást kihagytam, jó trükk elzárni a saját gyereked légutait, csak hogy abbahagyja azt, ami normális.
2022. aug. 11. 19:09
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
14. Tényleg? Tudsz forrást mutatni, hogy semmi szüksége? Ja, bocs nem tudsz, mert minden tanulmány ennek ellent mond. De tudom, titeket sosem érdekelnek a tudományok. Mégegyszer, senki nem mondja, hogy addig kell szoptatni, de két éves korig igenis jótékony hatása van az anyatejnek, akkor is ha ti ezt nem akarjátok elismerni.
2022. aug. 11. 19:22
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
16 te se tudsz olyat mondani ahol azt mutatják ki, hogy van...
2022. aug. 11. 19:54
 18/25 anonim ***** válasza:
22%
Ennyi erővel felnőttként is fogyasszunk anyatejet, szoptassatok érettségiig, pont ugyanannyit ér, mint egy egy évesnek, aki már máshonnan megkapja a szükséges tápanyagokat. Ha megkapja persze..
2022. aug. 11. 19:58
 19/25 A kérdező kommentje:
14, a WHO ajánlását olvastad, miszerint 2 éves korig ajánlott a szoptatás?
2022. aug. 11. 20:06
 20/25 anonim ***** válasza:
46%
18. Istenem, de buta vagy ne haragudj. Nem szégyen, ha valamihez nem értek, de nem óbégatom, hogy igazam van. Egy másfél éves és egy 30 éves emésztő és immunrendszere, illetve idegrendszere nem ugyanaz. Nagyon nehéz veled tudod vitázni, mert nem vagy a tudás birtokában, ami egyenrangú vitapartnerré tenne, viszont baromi büszke vagy a tudatlanságodra.
2022. aug. 11. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!