Szülés után mikor etetted meg legelőször a babádat?
Figyelt kérdés
Mindenki válasza érdekel, azé is, aki szoptatott, és azé is, aki tápszerezett.
Úgy tudom, hogy az aranyóra alatt már mellre teszik a babát, de ilyenkor már ténylegesen eszik is a baba, vagy még csak próbálkozik?
Illetve ha valaki 3 óránként etet, mint ahogyan az régen szokás volt, akkor az aranyóra alatti cicizéstől számította pl a következő etetést?
2022. júl. 28. 17:32
11/15 anonim válasza:
Az aranyórán már szopizott mindkét gyerekem, az első pillanattól kezdve profik voltak, az előtejet biztosan magukhoz vették már akkor és utána is ügyesen ettek mert egyik sem vesztett a születési súlyából amikor mentünk haza.
12/15 anonim válasza:
Császár után a férjem kapta meg, már rajta kereste a cicit. Én egy órával később kaptam meg, azonnal mellre tették, időnként átforgatták a másik oldalra. Akkor vitték el a kérésemre, mikor felállítottak, de 3 óra múlva visszahozták, mert nagyon sírt. Csak rajtam volt jó, így kb folyamatosan mellen volt. 90 grammot fogyott, 4 naposan már több is volt, mint a születési súlya.
13/15 anonim válasza:
Rögtön a mellkasomra tették, és miután már nem pulzált a köldökzsinór és elvágta az apja, már tettem is mellre. Az előtejet szívják ilyenkor elvileg. Először az volt a tervem, hogy majd így kb 3 óránként etetem, de ez már a kórházban megváltozott. Miután visszatoltak a szobámba csak egyszer hozták be a babát azon az éjszakán, az körülbelül 1 órával az aranyóra után volt. Biztos hiányoztam neki 🤪 Aztán meg 5-6 órát aludt kaja nélkül, hogy örüljek.
14/15 anonim válasza:
Természetesen szültem, azonnal rám tették, akkor nyalogatott kicsit, nem tudom jött is e. Valami. Később igény szerint szoptattam. Az első napot kb vegigaludta, a hét további részében pedig szinte végig mellen volt.
15/15 anonim válasza:
Császáros voltam, a férjemen volt a baba amíg foltoztak. Utána rögtön megkaptam, de annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam tartani, így elvitték. Ez este volt. Másnap hajnalban kaptam meg, onnantól végig mellettem volt. Rögtön tudtam szoptatni, segítettek sokat a nővérek, mindig mellre raktam ha ébren volt. Először pár cseppecskét evett, másnap már kicsit többet. Harmadnap már 30 mlt egy szopizásra, megmérték mielőtt hazaengedtek volna. 2,5 évig szoptattam igény szerint mindig, magától hagyta abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!