Nem akarok szoptatni és mindenki támad. Miért? :D
Bárkinek akinek mondom, hülyének néz és próbál meggyőzni. Meg kapom a hinteket, hogy vegyél nagy hűtőt hogy tudjad fagyasztani a tejet.
Senkit sem akarok megbántani, de én a szoptatásról egy tehénnek tudom elképzelni magam.
SZÁMOMRA undorító, hogy hirtelen valami fehér cucc jön a mellből, amire rácsüng egy másik ember és szopogatja.
ez az ÉN véleményem.
Múltkor vonaton is rosszul voltam. Kendő nélkül szoptatott egy ősanya egy 3 éves gyereket. Láttam a parizel bimbó udvarját, meg csupa kék eres volt a mellő.
Ezektől az öklendező reflexem indul be és nem az a gondolat jár a fejemben, hogy milyen csodás, hanem hogy sose, egy percre se akarok ilyen élményt.
Nem értem, ha én nyilvánosan nem szidok senki, meg nem adok kéretlen tanácsot, akkor engem miért próbál meggyóőzni mindenki?
Családomban mindenki tápszeres volt, unokatesók gyerekei is és senki sem beteg. Bezzeg az az munkatársam, aki 4 évig szoptatott és szerencsém volt a fejését (brrr megint egy tehénészeti kifejezés használva egy emberre....) látni a munkahelyi női mosdóban, na a ő gyereke kéthetente beteg.
Mondom, nem ítélek el másokat, mert szoptatnak, fordítva is elvárom.
Nincs gyereke még, úgy egész más. Engem a szüléstől vert ki a víz, de mikor odakerültem, a világ legtermészetesebb dolga volt. A szoptatásnál is voltak fenntartásaim, de mikor a gyerek a kezemben volt és kereste a cicit, a legtermészetesebb volt oda tenni, rámcsatlakozott, és olyan olvadjon egybe a világ rendjével érzésem lett. Pláne mikor később belőtt a tej, feszült a mellem és úgy éreztem két szikla van rajtam mell helyett(pedig világéletemben extrém lapos mellű voltam, olyan megkönnyebbülést éreztem, mikor a gyereket szoptattam.. a mellszívó nem csapolt meg annyira. Elárasztott valami jóleső megkönnyebbülős érzés, mint mikor már egy ideje nagyon kell pisilned, és végre wchez értél és kiürülsz. Csak az elején volt ilyen "összekapcsolódunk" érzésem, kb 3 hónap után már italautomata érzésem volt, egy év után meg semmi nem volt benne, wcn, meg bárhol szoptattam iszsz, mert jött és tépte rólam a ruhát ordítva. 2 évig szoptattam, bőven elég volt:) A mellbimbóm nem párizsi, de tény, hogy megnyúlt kicsit oldalvást, kb 5-10 forintos méretű.
Én a helyedben nem stresszelnék rá(persze tudom, hogy nem lehet), de onnantól, hogy veled is megtörténik, egészen megváltoznak a gondolataid, érzéseid, mert beütnek a hormonok és máshogy látod majd, akkor is, ha nem gondoltad volna. Nekem eszembe nem jutott szülésnél semmi, amire korábban gondoltam és amitől korábban undorodtam/szorongtam. A bekakilás volt csak, amit felfogtam, de azt is csak mert mondták, és attól sem szorongtam, elnézést kértem és szültem tovább:)
Szóval, ha odajutsz, esélyes, hogy megváltoznak a gondolataid.
7 hetes a babám, a szűk családomon kívül a kutya sem tudja, hogy szoptatok-e vagy sem. Előtte sem volt téma, max akkor lesz, ha közös programra megyünk valakikkel és biza meg kell etetnem.
Engem a kakis pelus borzasztott el, hogy az milyen hányinger. A valóságban az első pillanattól kezdve teljesen természetes.
Jobb lesz majd amikor olyan kemennye duzzadnak,mint a ko es csak uj fog spriccelni belole a tej, annyira tele lesz,mar maga a melled letezese fajdalmat fog okozni.
Ha undorodsz,ha nem, ez var majd rad. 😁
Arrol nem beszelve,hogy majd szepen no a terhesseg alatt, mar akkor fog valtozni a bimbod merete, valoszinuleg a szine is sotetebb lesz, aztan majd azon fogsz sirni,hogy mikor elapadt a tejed a melledbol cicik lesznek es kisebbre megy vissza,mint elotte volt es az is logni fog,mert ez pedig a kismellu noknel szokott megtortenni,mar az hogy kissebb lesz,mint volt, es ha te ekkora bimbokrol irtal,akkor valoszinu hogy te eleve kis mellekkel rendelkezel,vegyel toluk bucsut meg a terhesseg alatt. 😀
37-es 😀
Pont ezert irtam, sajnos nekem is vannak kellemetlen emlekeim,hogy az agy es minden IS uszott a tejben.
Azert egy mas szempontbol megkozelitve nincs olyan mell,ami ne tetszene legalabb egy embernek,szoval mindegy hogy mekkora, meg a kerdezot is megertem,mert oszinten nekem se tetszik az amit leirt,de valakinek meg pont az nem tetszik,mikor kb kisbaba nagysagu a bimboja a nonek,de a lenyeg a lenyeg,hogy laposan es labdakkal is ugyanugy folyik a tej,ha kell ha nem. 😅 en amugy pont az a kategoria vagyok akinek a terhesseg alatt lettek szep mellei,azota is azon gondolkozom vajon melyik heten es hol hagyhattam el oket,de majd a kovetkezo "nagytakaritasnal" megtalalom oket, par honap erejeig😅
Azért itt is tudnak baromságokat írni. Ha nem akarsz szoptatni adnak gyógyszert már előtte. (Persze ha szólsz.) Nem kell semmiféle hetekig tartó kínon átesni.
Az viszont igaz, hogy a mell változása már a terhesség alatt megtörténhet, függetlenül attól, hogy szoptatsz-e vagy sem, ha olyan a genetikád kisebb lesz, lógni fog, és elsötétül, nagyobb lehet a bimbó udvar. Ez ellen nincs gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!