Mit tegyek, ha 3 hónapos kisfiam nem akar szopni?
Kb. 3 hete kezdődött, hogy napi egy szopinál elkezdett sírni és abbahagyta. Ma már ott tartunk, hogy minden szopinál - pár szívás után- elkezd sírni, és van, hogy nem is tudom tovább szoptatni. Max 100-140-et szív egy alkalommal, de azt is van, hogy 1 óra alatt. 1 hónapos korában szívott ennyit.
A cuisüveget is csak néha fogadja el, a tápszert pedig egyáltalán nem.
Mit tegyek?
Az orvos azt mondja, hogy nincs semmi baja...
Fejjed le neki, add cumisuvegbol. Ennel jobbat nem tudok. Hiszen van meg tejed, ez jo, es kellene is a picinek adni. De akkor mit eszik? Szopizni keveset szopizik, cumisuveg neha, tapszer egyaltalan nem, akkor megis mit eszik?
4 honaposan kezdheted a bebi eteleket majd neki, de az anyatej vagy tapszer kell.
Es nem ehes, nem uvolt az ehsegtol?
Ez szopási sztájl lesz, vagy fáj a hasa a szopás során beinduló bélmozgástól. Szerintem ne adj ezért tápszert, mert akkor apad a tejed!! Egyébként nem kell ml-re többet ennie, mert táplálóbb a tej, mint egy hónaposan, méricskélni sem kellene már ilyenkor. Nézd meg a La Lech liga honlapját, vagy írd be a keresőbe, hogy "szoptatás portál"!
Negyediket váró
Szerintem is sztrájk lesz. Hát, túl kell lenni rajta!
Nálunk már 2x volt ilyen, csak tépkedte a cicimet, sokkal kevesebbet evett és a lefejt tejet sem kérte kaja után (ha beleerőltettem, akkor csak kibukta ) .
A lényeg: ne add fel és ne kezdj tápszerezni! Figyeld a súlyát és ha esetleg 2 hétnél tovább stagnál, akkor lehet baj.
Első vagyok. Már csak azt nem értem, hogyha gyakorlatilag ugyanazt a tanácsot adtam, mint a második hozzászóló, akkor az én esetemben miért cak 47%, az övé meg 100%. Nem a pontozás érdekel, de a kérdezőnek nagyon félrevezető lehet, ha úgy látja, hogy az értékelés alacsony. Az L.L. Ligát azért ítram, mert itt annyira sok hasznos információ van a szopási sztrájkról, hogy ezt nem lehetett volna pár sorban leírni. Egyébként tudom, hogy ez senkit nem érdekel, de azt hiszem, hogy én ezzel a fórummal felhagyok, mert egyre rosszindulatúbbak a kismamák, sok a személyeskedés, egymás lejáratása, és egyre kevesebb a segítő szándék. Aki pedig jó válaszokat ad, másokra gondolok, nem magamra, azt rendszeresen lehúzzák. A tápszeres anyukák itt a szopi oldalon már szinte túlarányban vannak, és nagyon agresszívak, ha az ember próbál a szoptatásra bíztatni/Ők is tisztában vannak vele...stb.../ Már arra is gondoltam, hogy külön létre kellene hozni egy "tápszeres táplálás" című linket. A többi témában is sajnos ezt tapasztaltam. Ezen kívül rendkívül alacsony a színvonal, a kérdések tele vannak ordító helyesírási hibákkal, és elnézésst, de a kérdezőlk nagy része rendkívül műveletlen!
Ez nem ide tartozik, mégegyszer elnézést kérek a kérdezőtől!!! Ha valaki tudja, hogy mondjuk ezen az oldalon ezeket az észrevételeket, hol lehet megtenni én szívesen megtenném!
Üdvözlet mindenkinek!
39 hetes, negyediket váró kismama
Utolso valaszolo az info@gyakorikerdesek.hu-n tudsz irni a moderatoroknak.
Kulonben az elso valaszt en irtam korabban, te a 2. valaszt irtad, de igazabol mindegy, a jo szandek a lenyeg, a kerdezo pedig dontse el szamara melyik a hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!