Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon gyors segítségre van...

Nagyon gyors segítségre van szükségem (? )

Figyelt kérdés

Kislányom 2 hónapos és pár napja vészesen csökkent a tejem, alig kortyol, és sír is a cicimen, így kénytelen voltam egy kis tápot adni neki, de nem akarom tápszerezni, segítenétek visszahozni a tejemet?

Rengeteget teszem mellre, 1.5óránként, de az sem segített, laktoherbet iszom naponta és görögszénamagteát.

Kinek hogy sikerült növelni,vagy visszahozni a tejmennyiséget?

2010. szept. 21. 13:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Két óránál sűrűbben azért ne tedd mellre, nekem a kórházban a gyerekorvos azt mondta, a másfél-két óránál sűrűbb szoptatás már ellenkező hatást vált ki, azaz apad a tej tőle. Volt nekem is gondom hasonló mint neked, már a harmadik babámat szoptatom, még csak három hetes, de már muszáj hozzátápláljak, mert mindig elalszik a cicin. Az előző kettőnél nagyjából 6 hét után kezdődött a baj, ilyenkor állítólag van egy mennyiségi ugrás a baba táplálkozásában, amit sajnos én nem bírtam. Elég stresszes is vagyok. Urtica urrens 5 ch + egy óra alvás, sör, mecsek tea, és nekem a rostos vilmoskörtelé vált be.
2010. szept. 24. 22:23
 22/31 xStefix ***** válasza:

Nincs minimumidő a szoptatásban!!!!!!!!!!!

Ha félóránként kér, akkor félóránként kell mellre tenni! Csak arra az egyre kell odafigyelni, hogy legalább egy mell teljesen kifogyjon ilyenkor (ha nem szopja ki, akkor a szaporítás ideje alatt érdemes lehet ezt kifejni - egyébként nem szükséges).

Utolsó, javaslom, hogy erről tájékoztasd az orvosodat, mert rosszul tudja!

A váltott melles szoptatás is segíteni szokott, mert kétszer olyan gyakran éri inger ugyanazt a mellet - de továbbra is érvényes itt is, hogy min. egy mell ürüljön ki (ill. 1-2 leadó-reflex teljen el).

2010. szept. 25. 00:35
 23/31 xStefix ***** válasza:

Kérdező,

hogyhogy estére túltermelésed van??

Mert ha igen, akkor nagyon csodálkoznék, hogy nincs elég tejed..! Pont fordítva szokott lenni (de az is normális!).

2010. szept. 25. 00:36
 24/31 A kérdező kommentje:

Nekem tényleg este van több, én arra gondoltam,hogy talán azért mert akkor alszom. Napközben nem tudok aludni, este lefekvés előtt van talán a legkevesebb tejem, de mikor először ébred,akkor én is aludtam egy nagyot és akkor nagyon kemény a cicim, és hallom hogy sokat nyel, és ez megy egész éjjel, akkor 3 óránként ébred.

Tejleadó reflex egy szoptatás alatt, kb 3x van nekem, ez egy kb 20 perces szoptatás alkalmávan,ja és most egy ciciről van szó. Na akkor hallom,hogy nagyokat nyel,de közben semmit. És így olyan 30-40ml-eket eszik. De ő nem sír utána,hogy éhes, ha büfiztetem büfizik. Egyszerűen képtelenségnek tartom,hogy ennyivel jól lakjon,gondolom ezért nem gyarapszik olyan ütemesen.

2010. szept. 25. 07:13
 25/31 anonim ***** válasza:

És a 20 perc után, nem szoktad odaadni neki a másik cicidet? Én ugyanezzel a módszerrel szoptattam 1 órán keresztül, és nekem is 60-80 ml-ek voltak, amikor sűrűn tettem cicire. Volt olyan időszak, amikor 3 óránként szopott, és akkor olyan 80-120 ml-ek jöttek össze egészen 3 hónapos koráig. Azután jött egy jól sikerült tejszaporítás (görögszénamag+mecsek tea+gyakori szopik+felesleg kifejése). Most 5 hónapos, és még mindig két mellből szopik, most mellenként 2 reflex telik el, és 30-45 percig tart egy szopi, a mennyiségek kb. 120-180 ml.

Kitartást kívánok neked, én is sokat szenvedtem, de amikor 3 hónapos lett, tudtam, hogy teljesítettem a minimumot, és hatalmas kő esett le szívemről. Utána már minden könnyebben ment.

Egyébként mennyit hízik a babád?

2010. szept. 25. 08:47
 26/31 A kérdező kommentje:
Mióta úgy érzem kevesebb a tejem azóta 20 perc után átteszem a másik cicimre.
2010. szept. 25. 10:20
 27/31 A kérdező kommentje:
Most voltunk a 2 hónapos mérésen,920g-ot hízott a 2 hónap alatt, a minimumot teljesítette.
2010. szept. 25. 10:23
 28/31 anonim ***** válasza:

Én az urtica urens 5-öst szopogatom.

A tescoban van holsten alkoholmentes, ízesített sör, Olyan az íze, mitn a kölyökpezsgőnek, próbáld ki. Ha a sört nem szereted, ezt idd!

2010. szept. 25. 15:47
 29/31 anonim ***** válasza:
Nekem két gyerekem van, az elsőt 1.5 éves koráig szoptattam, a második 15 hós, még szopik. Nálam mind a kettőnél négy hónapos korában volt ilyen gond, tápszerezni, hozzátáplálást akartak adni nekik.Nem engedtem, felhívtam a LLL ligát.Ők segítettek.A következőt tettem: 2 óránként tettem mellre,3 napig.Utána átálltam a 3 órás szppikra.Nagyon beindult!!!Mind két mellből szoptatok.Ha nagyon ideges voltam, akkor volt olyan, hogy majdnem elment.De így sikerült visszahozni. Mindenképp Pihenj, relaxálj, kellemes zenét hallgass.Semmi nem lehet fontosabb Nálad és a Babádnál.Minden várhat.A neten megtalálod a LLL liga honlapját Szerintem nagyon profik, s ingyenes.Ja, és biztos sikerülni fog, csak próbáld lazábban venni a dolgot.Fejlődési ugrásoknál szokott ez lenni.Nem baj, ha nem hízik, enyémek se híztak ilyenkor, csak ne foggyon, ha "beállt a mell", utána meg nagyon sokat híztak.Szerintem ez a krízis 3-4-5 nap.
2010. szept. 25. 20:36
 30/31 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Nem lehet, hogy a Babád nem is éhes, a sok mellretételtől? Esetleg fáj a hasa, vagy valami más baja van? Az enyémek akkor is szopiztak, ha nem voltak éhesek, annyira szerettek, különösen az első.Bármikor bármeddig.Lehet, amit a Tied csinál, hogy csak komfortszopi.A tápszer-szerintem- szpotatás legnagyobb ellensége.Ha több napig teszed nagyon sűrűn mellre, akkor nem biztos hogy megéhezik, és rendes mennyiséget szopik.Pár nap sűrűn szoptatás után ismét álljál át a rendes időpontra.Akkor majd jól "bedurran" a melled.De akkor ne tápszerezz, mert azzal lakik jól.
2010. szept. 25. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!