Nagyon gyors segítségre van szükségem (? )
Kislányom 2 hónapos és pár napja vészesen csökkent a tejem, alig kortyol, és sír is a cicimen, így kénytelen voltam egy kis tápot adni neki, de nem akarom tápszerezni, segítenétek visszahozni a tejemet?
Rengeteget teszem mellre, 1.5óránként, de az sem segített, laktoherbet iszom naponta és görögszénamagteát.
Kinek hogy sikerült növelni,vagy visszahozni a tejmennyiséget?
Én is a tablettára gyanakszom!
Szerintem, amint módod van rá, hagyd inkább abba. Lehet, hogy csak ez fogja megváltoztatni a helyzetet (teljesen).
A karamelz nagyon finom is és jót tesz a tejnek. Én császárral szültem 1 hónapja, de a homeos tejserkentőtől hamarabb beindult a tejem , mint a normál úton szülőknek. Nagyon tudom ajánlani. Túlzásba se vidd a folyadékbevitelt, mert attól is romolhat a helyzet. Ami nekem még megdobta a mennyiséget szerintem, az a Győri Édes Zabfalataka volt. Fini és tele van rosttal.
És tényleg pihenj többet és relax. Szerintem minden tőled telhetőt megteszel, ne stresszelj, a babád is megérzi. Kitartás! :)
Sajnos hiába rakom nagyon sűrűn cicire, vannak olyan napszakok amior szinte alig van tejem. Este pl. fejnem is kellett,annyira be voltak durranva a cicieim.
Most vettem kecskerutafű teát, azt kipróbálom.
Ha ez sem válik be akkor megpróbálom a homeós bogyókat.
Ja amúgy kézzel fejtem,azt hiszem rájöttem a titkára:)
Laktoherbtől az én gyerekeim veszett hasfájást produkáltak. A kecskerutafű jó. :D
A javaslatom nekem is a következő a tejserkentő tea melett:
1. Higgadj le. HA görcsösen ragaszkodsz a szoptatáshoz tuti hamarabb megy el a tejed, mert idegeskedsz. Nyugiiiii. Semmi baja nem lesz a gyereknek akkor sem, ha tápszert kap. Dicsőség Istennek, hogy feltalálták már ezt a kisegítő módszert.
2. 3 óránként szoptass, és 2 mellből. Ha gyakrabban teszed rá, akkor nem elég éhes, és nem szív eleget.Csak kicsiket nyammog rajta, így a cici úgy gondolja túltermelés van, ettől is lehet a csökkenés.
3. Mindig két mellből szoptass, és amelyikből először evett, azt utána még jó alaposan fejd le. A másikat ne. Hanem azzal kezdj a következő szopinál, és akkor kell lefejni.
4. Igyál sokat, pihenj sokat, ne a tejserkentés töltse ki a napjaidat.
5. Hagyd abba a gyógyszert, pár hónapot ki lehet bírni óvszeres védekezéssel is.
6. Tápszerrel csak akkor pótolj, ha tuti éhes marad a gyerek. Semmivel nem terelhető el a figyelme, szájával kereső mozdulatok, tátogás, stb. (Bár ha esténként annyi a tejed hogy fejni kell tuti nem a mennyiséggel van a baj.)
Sajnos meg kell jegyeznem, hogy vannak olyan babák, akik egyszerűen lusták szopizni. Amíg ömlik a szájukba esznek ha már dolgozni kell érte, akkor nem. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, Hacsak azt nem, hogy minden alkalommal fejsz, és cumisüvegből adod az anyatejet. Csak ez irtó macera.
Szia,
homeos bogyók: ricinus communis 5 ch,és urtica urens 5 ch, én ezeket szedtem mind a kettőböl napi 2*5. ez a kettő tejserkentő.
Vagy öszilé megdobja.
Amit most hallottam (barátnőm) tescos herbal tea 220 ft, csak gyógynövények és tényleg jó.
Nekem kb 2 hetente van hogy lecsökken akkor szedek/iszok valamit, de egyszerre csak egyet ezek közül( vagy bogyó, vagy tea, vagy őszilé) +este nekem mindig kevés a tejem ezért 5 kor egy fél doboz alkoholmentes sőr.
És persze a babóca.
NEkem majd 2,5 hónapba kellett hogy kitapasztaljam mi a jó, mindent próbáltam, de rájöttem hogy váltogatnom kell, mert én hozzászokom egyhez, és utána nincs hatás. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!