Mi lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, "ősanyák", "bezzeganyák", "szoptatásfanatikusok" inkább most lépjenek, az ő válaszaikra nem vagyok kíváncsi.

Szóval van már egy fiam. 3 éves. Őt 1 éves koráig szoptattam. 1 éves volt a max, amit kitűztem magam elé (erre sem kérek negatív kommenteket). Betöktötte az 1-et, megpróbáltam nem adni neki, el is hagyta, nem hiányolta.

Lett egy lányunk is. 9 hónapos, lassan 10. Ki van váltva az összes étkezés, változatosan eszik. Nappal már egyáltalán nem szoptatom, este kéri elalváshoz, illetve éjjel 1-2x kel, akkor adok neki.

Aludt már el úgy, hogy nem kérte, illetve most éjjel próbáltam, sima vizet adtam csak neki, itta, aludt tovább. Szóval ha nem szoptatnám én ugy gondolom nagyon nem is hiányozna neki.

Dilemmám

Hogy még csak 10 hónapos lesz. Hogy azon a 2 honapon egyrész t már nem mulhat semmi, másrészt még két hónap?!

Nem akarom megvonni tőle, ha ezzel idézőjelbe ártanék (ugye a szoptatással nem csak eszik, hanem itt gondolok immunerősítés, stb).

Másrészt nekem el kellene kezdenem egy gyógyszert, amit csak tolok a szoptatás miatt. A gyógyszer nélkük sokszor fájdalmaim vannak, eddig is csak túléltem sokszor nélküle.

Beszéltem ezzel a védőnővel is és a gyerekorvossal is.

A védőnő tapszerrel nyomatná, meg hogy azt se ehetné amit most eszik, meg hogy miért van minden étkezés kiváltva, hogy ne legyek önző, csak a szoptatás, legalább 2 éves korig.

Szemben a gyerekorvossal, aki annyit mondott, maximálisan megért, ő sem eröltetné a tápszert ha kap sok tejalapú dolgot.

Mert a szoptatás addig kivitelezhető, amíg jó anyának is babanak is. Látja rajtam hogy nekem már nem jó, ő megértene.

Szóval igazából főleg a lelki rész nekem ami nehéz. Hogy tényleg önző lennék, ahogy a védőnő mondja? Vagy tettem eleget, nyugodt szívvel válasszam el.

Meg ott van bennem, hogy milyen kis pici. Fiam ennyi idősen már 3kg és 10cm-el nagyobb volt, ott nem is aggódtam, mikor 1 évesen abbahagytuk. De lányom kis törpilla, vele vegyesek az érzelmeim.

Anya az abbahagyásban támogat, hogy én és tesóim is 9 hónapos korunkig szoptunk kb.

Szoval ki mit tenne?

2022. jún. 27. 08:46
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
22%
Kedves Kérdező, jó anyukája vagy a gyermekeidnek, ne itt kérj tanácsot, könyörgöm. A Te fájdalmadat egyik nagyokos hozzászóló sem érzi, csak te tudhatod milyen. Persze ha kölcsönadnád 1 napra a fájdalmat a hozzászólóknak, hidd el, gyorsan megváltozna a véleményük. Nekem is gyógyszert kellene váltanom, de még szopizik a mislányom
2022. jún. 27. 18:00
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Bocs folytatom: szóval szopizik a kislányom, de én még elvagyok a bajommal. Mindenki maga érzi a betegségét, fájdalmát.
2022. jún. 27. 18:01
 33/35 anonim ***** válasza:
59%

Ugye tudod,hogy a mártírkodás az ha hangosan virnyogok ismerősöknek és sajnáltatom magam,mert vágyom a sajnálatra🤦‍♀️ A6 hogy nem beszélek nekik erről pont az ellenkezője. Facebookon én is tündéri lennék hisz ott látható a nevem. Te sem a legélesebb kés vagy a fiókban. Nézd nem akarsz tejet ezzel nincs gond,nem akarsz tapszert( 3z már fura de oké) és közben sajnálod,de mi van ha nem.kap tejet. Hát akkor hiába nem tetszik,akkor marad a tápszer. RENGETEG baba felnőtt ezzel ,tegyél fel egy tápszeres kérdést itt és meglatod az a te általad említett 2 gyerek a ritkább eset( sot biztos az ottani doki a ludas ha a szoros környezetedben 2 gyerekkel is problema volt). De tudom tudom mindenki hülye csak te nem.

Nem a donteseddel van a baj de a stílusod akkor is fárasztó.

2022. jún. 27. 18:48
 34/35 A kérdező kommentje:

Akkor kérlek nézd meg a valaszok hasznosságát. Megsúgom, én senkinek nem nyomtam semmit.

A te hozzászolasaid 1től 1ig 0... azaz nullát érnek. Nem 1 és nem 2 ember szemében. En ezen gondolkodnek el, hamar itt köpködünk a másikra...

2022. jún. 27. 19:36
 35/35 anonim ***** válasza:
55%
Engem ez a pontozósdi itt nem érdekel, szánalmas lenne ha ez izgatna.😅
2022. jún. 27. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!