Mi lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, "ősanyák", "bezzeganyák", "szoptatásfanatikusok" inkább most lépjenek, az ő válaszaikra nem vagyok kíváncsi.

Szóval van már egy fiam. 3 éves. Őt 1 éves koráig szoptattam. 1 éves volt a max, amit kitűztem magam elé (erre sem kérek negatív kommenteket). Betöktötte az 1-et, megpróbáltam nem adni neki, el is hagyta, nem hiányolta.

Lett egy lányunk is. 9 hónapos, lassan 10. Ki van váltva az összes étkezés, változatosan eszik. Nappal már egyáltalán nem szoptatom, este kéri elalváshoz, illetve éjjel 1-2x kel, akkor adok neki.

Aludt már el úgy, hogy nem kérte, illetve most éjjel próbáltam, sima vizet adtam csak neki, itta, aludt tovább. Szóval ha nem szoptatnám én ugy gondolom nagyon nem is hiányozna neki.

Dilemmám

Hogy még csak 10 hónapos lesz. Hogy azon a 2 honapon egyrész t már nem mulhat semmi, másrészt még két hónap?!

Nem akarom megvonni tőle, ha ezzel idézőjelbe ártanék (ugye a szoptatással nem csak eszik, hanem itt gondolok immunerősítés, stb).

Másrészt nekem el kellene kezdenem egy gyógyszert, amit csak tolok a szoptatás miatt. A gyógyszer nélkük sokszor fájdalmaim vannak, eddig is csak túléltem sokszor nélküle.

Beszéltem ezzel a védőnővel is és a gyerekorvossal is.

A védőnő tapszerrel nyomatná, meg hogy azt se ehetné amit most eszik, meg hogy miért van minden étkezés kiváltva, hogy ne legyek önző, csak a szoptatás, legalább 2 éves korig.

Szemben a gyerekorvossal, aki annyit mondott, maximálisan megért, ő sem eröltetné a tápszert ha kap sok tejalapú dolgot.

Mert a szoptatás addig kivitelezhető, amíg jó anyának is babanak is. Látja rajtam hogy nekem már nem jó, ő megértene.

Szóval igazából főleg a lelki rész nekem ami nehéz. Hogy tényleg önző lennék, ahogy a védőnő mondja? Vagy tettem eleget, nyugodt szívvel válasszam el.

Meg ott van bennem, hogy milyen kis pici. Fiam ennyi idősen már 3kg és 10cm-el nagyobb volt, ott nem is aggódtam, mikor 1 évesen abbahagytuk. De lányom kis törpilla, vele vegyesek az érzelmeim.

Anya az abbahagyásban támogat, hogy én és tesóim is 9 hónapos korunkig szoptunk kb.

Szoval ki mit tenne?

2022. jún. 27. 08:46
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
89%

Leszoktatnám, és nem hagynám magam érzelmileg zsarolni senkinek.

Hány nő van aki nem tud szoptatni se? Hány nő van aki csak pár hétig hónapig tud? Most mindneki érezze magát szarul mert néhány nőnek sok teje van és kialakították ezt a shaminget? Butaság… te csak csináld azt ami neked jó, a kisbabád így is tök sokáig szopizott, nem lesz semmi baja.

2022. jún. 27. 09:04
 2/35 anonim ***** válasza:
7%
1. bekezdésig olvastam, bunkó vagy!
2022. jún. 27. 09:09
 3/35 A kérdező kommentje:

2!

Nem vagyok bunkó, csak ebben a dilemmaban nincs arra szüksegem, ami itt szokott menni, hogy megy a kölködés, ocsárolás, hogy mekkora szar vagyok mert nem szoptatok és satöbbi. Ezt mar a védőnőmtől is megkaptam. Ezt szögeztem le az elején.

2022. jún. 27. 09:15
 4/35 anonim ***** válasza:
5%
Én szoptatom mert igénye van rá. Persze van hozzátáplálás,de nem kötöm ezt egy kitűzött időponthoz. Ha többet akar majd enni akkor azt kap többet, ha pedig szopizni akár tejet kap. 2 éves koráignem siettetem. Arról nem is beszélve hogy testvérek esetén is minden baba mást igényel. Lehet a bátyja hamar elhagyta a tejet,de a kislány lehet hogy még igényelné, azmáshogy te leszoktattad a tejről talán idő előtt. Ugyanez a véleményem arrolsmikor calakicsak szoptatja és még nem adott neki igazi ételt. Azt kell adni amit a baba igényel és nem azt ami neked kényelmesebb. Ha az én kényelmemről szólna az anyaság akkor nem is szültem volna😅 mondom ezt úgy hogy erős csípőfajdalmam van egy gyulladás miatt,de így hagyom szopizni amíg szeretné( ésszerű keretek között) addig meg kibírom kezelés nélkül, ez van.
2022. jún. 27. 09:17
 5/35 anonim ***** válasza:
41%
Én kivárnám azt a pár hónapot, már nem sok van. Hasonló korú a gyerekem, én is 1 éves koráig tervezem szoptatni, bár nálunk még csak 2 étkezés van kiváltva úgyhogy tápszer kéne ha hamarabb abbahagynám. De már számolok vissza 😅
2022. jún. 27. 09:18
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Off topic, de ha iszsz gyereketek 4-5 évesen is kéri a cicit akkor odaadjátok neki? Vagy mikortól lehet leszoktatni? Mikor okoz neki ez kevesebb traumát?
2022. jún. 27. 09:20
 7/35 anonim ***** válasza:
25%
Én is kivárnám ezt a 2 hónapot és nem adnék tápszert. Ha eszik tejtermékeket és szopizik még kicsit, akkor minek?
2022. jún. 27. 09:21
 8/35 anonim ***** válasza:
22%
4-es vagyok, még pluszban, hogy én 5 hónaposan magamtól elutasítottam a tejet,öcsém meg 2 éves korig igenyelte, szóval minden baba más még családon belül is. Nem kell feltétlen szoptatnod átallhatsz tápszerre, de gondolkozz ilyen egysíkúan hogy vagy anyatej vagy normál étel és ennyi. Ott van még a tápszer mint opció.
2022. jún. 27. 09:21
 9/35 anonim ***** válasza:
36%

Nekem kb 10 hós volt az első babám, mikor egyszer csak nem fogadta el a cicit (sem lefejt, se semmi anyatej), pedig rengeteg tejem volt. Azt mondta a védőnő, hogy vannak ilyen tejalapú cuccok is rossmann, stb baba részlegen, azok is tökéletesek, ha már eszik változatosan, az a lényeg, hogy 12 hós koráig kapjon neki szánt összetételű tej alapú táplálékot reggel meg este, azt addig nem lehet elhagyni. Jól be is vásároltunk többfélét, aztán pár nap múlva újra cici függő lett.

Viszont ezek alapján én adnék a helyedben erre a két hónapra valami ilyet, és akkor el tudod hagyni biztonsággal a szoptatást.

2022. jún. 27. 09:24
 10/35 anonim ***** válasza:
10%
De gondolkozz helyett ne gondolkozz akart lenni.😅 ehh hülye auto korrekt. Bár nem értem miért lettem lepontozva, ha igényli a babám a tejet nekem ugyan miért kéne egy évesen meghúzni a határt? Persze bölcsiig igyekszem leszoktatni,de az is 2 év és addig az ő igényeit tartom szem előtt. Nálam csak azért nem opció a tápszer, mert nem.fogadja el a cumisüveget,sem a poharat,sem semmi mást.
2022. jún. 27. 09:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!