Mi lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, "ősanyák", "bezzeganyák", "szoptatásfanatikusok" inkább most lépjenek, az ő válaszaikra nem vagyok kíváncsi.

Szóval van már egy fiam. 3 éves. Őt 1 éves koráig szoptattam. 1 éves volt a max, amit kitűztem magam elé (erre sem kérek negatív kommenteket). Betöktötte az 1-et, megpróbáltam nem adni neki, el is hagyta, nem hiányolta.

Lett egy lányunk is. 9 hónapos, lassan 10. Ki van váltva az összes étkezés, változatosan eszik. Nappal már egyáltalán nem szoptatom, este kéri elalváshoz, illetve éjjel 1-2x kel, akkor adok neki.

Aludt már el úgy, hogy nem kérte, illetve most éjjel próbáltam, sima vizet adtam csak neki, itta, aludt tovább. Szóval ha nem szoptatnám én ugy gondolom nagyon nem is hiányozna neki.

Dilemmám

Hogy még csak 10 hónapos lesz. Hogy azon a 2 honapon egyrész t már nem mulhat semmi, másrészt még két hónap?!

Nem akarom megvonni tőle, ha ezzel idézőjelbe ártanék (ugye a szoptatással nem csak eszik, hanem itt gondolok immunerősítés, stb).

Másrészt nekem el kellene kezdenem egy gyógyszert, amit csak tolok a szoptatás miatt. A gyógyszer nélkük sokszor fájdalmaim vannak, eddig is csak túléltem sokszor nélküle.

Beszéltem ezzel a védőnővel is és a gyerekorvossal is.

A védőnő tapszerrel nyomatná, meg hogy azt se ehetné amit most eszik, meg hogy miért van minden étkezés kiváltva, hogy ne legyek önző, csak a szoptatás, legalább 2 éves korig.

Szemben a gyerekorvossal, aki annyit mondott, maximálisan megért, ő sem eröltetné a tápszert ha kap sok tejalapú dolgot.

Mert a szoptatás addig kivitelezhető, amíg jó anyának is babanak is. Látja rajtam hogy nekem már nem jó, ő megértene.

Szóval igazából főleg a lelki rész nekem ami nehéz. Hogy tényleg önző lennék, ahogy a védőnő mondja? Vagy tettem eleget, nyugodt szívvel válasszam el.

Meg ott van bennem, hogy milyen kis pici. Fiam ennyi idősen már 3kg és 10cm-el nagyobb volt, ott nem is aggódtam, mikor 1 évesen abbahagytuk. De lányom kis törpilla, vele vegyesek az érzelmeim.

Anya az abbahagyásban támogat, hogy én és tesóim is 9 hónapos korunkig szoptunk kb.

Szoval ki mit tenne?

2022. jún. 27. 08:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

14-es vagyok. Nem az a gond,hogy nem szoptatod,az a fura nekem hogy számodra vagy a szilárd táplálék jöhet szóba vagy anyatej és semmi más. Banyek van tápszer is a világon, nem kell egyből elvágni mindentől, nem csak anyatej és csak szilárd kaja létezik. Szépen erre a 2 hónapra kérsz receptet tápszerrel és megoldva.

Amúgy honnan kéne tudnom hogy baleseted volt? Nem vagyunk itt gondolatolvasók, ezért érdemes mindent leírni a kérdésnél.

Nekem is pokolian fáj a csípőm,aludni sem tudok miatta,de nálam mivel nem működik semmi ami nem cici ezért lenyelem. Te szerencsésebb vagy ha a tied elfogadja a cumisüveget.

2022. jún. 27. 12:42
 22/35 A kérdező kommentje:

Istenem. Akkor fuss neki az első bekezdésemnek, hogy szuperanyuk kíméljenek.

Én mar ne is haragudj, pont leszarom, hogy neked mi van a csípőddel.

Leirtam, nem fogom tapszerezni.

Összesen 3 szoptatás az amit el kellene hagynunk. 1 nappal, 2 éjjel.

Te meg szépen fogd magad, azt keress egy masik elfoglaltságot, mint itt okoskodsz.

2022. jún. 27. 13:52
 23/35 anonim ***** válasza:
24%
Milyen hisztis nő vagy anyatejezni nem akarod,de jaj mi van ha kell még neki,de tápszerezni meg nem akarod. Minek írtad ki a kérdést ha igazábol egy megoldás sem jó neked. Ja és én érezzem át a fájdalmad q baleseted miatt,de én meg levagyok szarva a csípőmmel. Hát tudod oldd meg akkor egyedül és ne itt kérdezz ha semmi nem jó. A csípőmet csak azért írtam hogy mutassam átérzem hogy fáj. A tápszerrel meg nem értem mi bajod,sok baba egészségesen felnőtt vele. Bezzeg anyatej nélkül viszont nem gond. Nem vagyok anyatej fóbiás de az zavar hogy nem tudsz dönteni és egyből köpködsz hanem azt írják amit olvasni akarsz( bármi is legyen az mert még mindig nem tudom mi lenne a jó valasz).
2022. jún. 27. 14:13
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Istenem, megint a védőnővel van baj!

Kérdező, szükséged van a gyógyszerre. A gyógyszer mellett nem szoptathatsz. Akkor mi a kérdés?

2022. jún. 27. 14:19
 25/35 anonim ***** válasza:
18%
Nem szoptató anyuka, aki elítéli a tápszert, érdekes kombó.
2022. jún. 27. 15:02
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, hogy miért nem akarsz neki tápszert adni? Én teljesen segíteni szeretnék neked, szóval kérlek ne csattanj fel, mert kicsit azt érzem veszekedni akarsz, szinte csak azokra a kommentekre reagálsz. Szóval ha elmondod mi az oka, hogy ki sem akarod a tápszert próbálni, kicsit könnyebben tudnánk segíteni.
2022. jún. 27. 15:45
 27/35 A kérdező kommentje:

26!

Én egyedül arra a hozzaszólóra vagyok kiakadva, aki itt martírkodik, mert neki is fáj mégis szoptat. De őt en lezártam

Tászert nem adok. Mert nem bízom benne, mert a csaladban volt 2 rossz eset vele. Nagyjából ennyi. Hiába kezdi majd el nekem bizonygatni 100 anya, hogy márpedig ezek csak jó tapszerek, meg hogy gyerekek 10ezrei nőttek fel. Én nem szeretném adni és ennyi nagyvonalakban.

Nem ez volt a kérdésem. Hanem, hogy

A, szoptatok tovább, de beleőrülök, vagy

B, elhagyjuk a szoptatást, tápszerre nem is gondolunk, valtozatosan kapja a vitaminokat, tápanyagokat a gyerekem, és mellette van egy bolfogabb anyja.

Nyilván a 2.sokkal jobban hangzik, csak ugye egy alig 10 hónaposról beszélünk. Ez az 1 ami miatt őrlődöm.

A variációt a védőnő erölteti, B-t a gyerekorvos tamogatja.

2022. jún. 27. 16:02
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

Nem mártírkodom... itt írtam ezt le először mert anonim. Családom nem is tudja,hogy fájdalmam van.

A tápszer nem ördögtől való max szar volt a gyerekorvos és nem jót írt fel. Te eldontotted,hogy nem fogod szoptatni a b verziót részletesebben írod le ,hát hajrá. Inkább te martírkodsz itt hogy jaj mit tegyek, holott már eldontotted de persze mindenki szar valaszt ad és te jobban tudod... de ga annyira tudod mi kell a gyerekednek akkor fölösleges volt kérdezni,hisz csak megerősítést akartál. Hajrá adj vitamint és táplálj hozza. Ennél többet senki nem tud ajánlani, sem doki,sem védőnő. Nem akarsz okkal szoptatni,nem akarsz 2 gyerek miatt tápszert( egy 10 milliós nepessegu országban, ebből 2 gyerek nem meggyőző) és kifejezetten hallasz a hozzátáplálashoz de közben rinyálsz hogy jaj mi legyen. Te vagy a mártír,demindegy is úgyis a vége hozzátáplálás lesz( ezzel sincs gond de a stílusod bicskanyitogató).

2022. jún. 27. 16:22
 29/35 A kérdező kommentje:

"Családom nem is tudja,hogy fájdalmam van" hat mi az, ha ez nem martírkodás?! 😅😅

Te igy gondolod, tedd tönkre magad.

Ne haragudj, hogs én pedig 2 döntés közt őrlődöm. Mert ha hiszed, ha nem, meg nincs eldöntve semmi.

Írtam, leszarom, te mit gondolsz.

Egy facebookos csoportba is kitettem ezt, ott érdekes mód mindenki tudott normális választ adni, támogatni....

2022. jún. 27. 16:35
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
27. Okés én azt tudom leírni én mit csinálnék. Én tápszert adnék, mert fontos a saját egészségem is. Értem ez neked nem opció, még mindig nem értem, hogy a mindenféle feldolgozott élelmiszerben bízol, de a tápszerben nem, de elfogadom. Ha ez nem, akkor szoptatnék tovább, mert tudom milyen fontos a tej/tápszer egy éves kor alatt. Ha nem fogadná el a tápszert akkor pedig valamilyen módon megpróbálnám pótolni szilárd étkezéssel ahogy te is teszed. Nekem ez lenne a 3. opció de ez nem azt jelenti, hogy ez a jó döntés. Szerintem, ha az orvos tényleg támogat ebben és te is ezt szeretnéd nagy gond nem lehet belőle. Picit azt érzem, már döntöttél és csak támogatást vársz. Szóval a legjobb, ha az orvosra és a saját megérzésedre hallgatsz.
2022. jún. 27. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!