Múlt hét óta alig van napi 4 teli pisis pelusa és szinte egész nap ébren van a babó, max séta közben alszik 1 órát+napközben szakaszosan 10-20 perceket a cicin, de ahogy leraknám felriad. Egyébként a kedve jó, érdeklődik, de félek, hogy az alvás és a kevés pisis pelusok száma miatt nincs elég anyatejem a számára. 7 hetes egyébként, eddig nonstop szopizott és 7-8 pisis pelust mindig sikerült produkálnia, de amióta elkezdett nagyobb érdeklődést mutatni a világ felé azóta leredukálta az étkezések számát 8-9 alkalomra (iszsz-es babó, kizárólag anyatejes). A székletével nincs gond napi 1-2 meg van.
De hogy lehet csak 4? 3 óránként cseréld már! Főleg melegben. Olyan brutál fertőzése lehet tőle, hogy ott fogtok zokogni a kórházi ágya mellett.
2022. jún. 14. 06:38
2/9 anonim válasza:
Az én lányom 2 évig szopott. Egy kezemen meg tudnám számolni,hány teli pelusa volt. De komolyan.
2022. jún. 14. 07:09
3/9 anonim válasza:
Nem feltétlenül, szerintem a melegben ugye sokat izzad az ember, na meg a kakival is távozik belőle folyadék. Igény szerint szoptatott babánál szerintem ezzel nem igazán van gond, 7 hetesen már amúgy is kezd hatékonyabb lenni a szopizás is, kevesebb alkalomból is tud megfelelő mennyiséget szopizni. Ugyanakkor ha félsz a kiszáradástól, figyelhetsz egyéb jeleket is, a kutacs beesése, a bőre pozsgássága mind indikátorok lehetnek, hogy kevés a folyadék, azt akkor tudod pótolni esetleg. De továbbra is tedd mellre, ahányszor kéri, és nem lesz gond.
2022. jún. 14. 09:03
4/9 anonim válasza:
Melegben kevesebbet pisil az ember. Figyelj, hogy eleget ès elèg gyakran kerüljön mellre.
2022. jún. 14. 09:46
5/9 anonim válasza:
Szerintem meg bármilyen nemű változást észlelsz fordulj a védőnőhöz vagy a gyermekorvoshoz.
Nem hagatnék itt senkire.
2022. jún. 14. 10:43
6/9 anonim válasza:
2es vagyok. Hiába pontoztok le. Így volt. Igény szerint szoptattam. Gyarapodott is szépen, rengeteg tejem volt. Mégse pisilte tele a pelust. Ez van.
2022. jún. 14. 12:14
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi megnyugtató válaszokat, tőlem mindenkinek ment a zöld, kivéve az elsőnek...
Természetesen tegnap beszéltem a védőnővel, holnapra kaptunk is időpontot a gyermekorvosunkhoz, de addig is első babás anyukaként kíváncsi voltam/vagyok a meglátásokra/tapasztalatokra.
2022. jún. 14. 12:42
8/9 anonim válasza:
Miért kivéve az elsőnek? Mert fogyelmeztetett, hogy akkor is cserélni kellene megfelelő gyakorisággal, ha nincs teli?
2022. jún. 14. 17:55
9/9 A kérdező kommentje:
Mert bunkó volt, parancs nèlkül is meg lehetett volna fogalmazni a véleményét. Mi az, hogy "3 óránkènt cseréld már!" ?! Ha neked ez figyelmeztetés akkor gratulálok. Nem kioktatást kértem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!