Szoptatás vagy lefejt anyatejjel etetés?
Én csináltam. Az elején nagyon kisebesedett mindkét mellem, ráadásul a gyerek sem tudott rendesen mennyiségeket szopni, így végül fejtem és üvegből kapta.
Előnye:
- nyomon követhető mennyiséget eszik
- kevésbé vagy a babához kötve, néha apuka is kelhet éjszaka
- diszkrét tudsz lenni ha mész valahova
- ha szoptatási nehézség is áll fenn, tudsz anyatejet adni
Hátránya:
- elapadhat a tej hamar, ha hajlamos vagy rá
- költséges (fejő bérlés simán lehet akár 15-20e havonta)
- időrabló, mivel az etetések mellé jelentős idejű fejések társulnak
3 óránként kell fejni ha nem szeretnéd, hogy elapadjon, vagy kevés legyen.
Így szerintem felesleges, mivel ígyis, úgyis kelni kellene fejni, aztán a lefejt tejet behűteni/felhasználni.
Ha előre fejsz nagyobb mennyiséget, akkor a szervezeted azt fogja hinni, hogy ilyen sok tej kell, és feszülni fog a melled egész nap, meg folyni, ezért kell fokozatosan fejni. 3-4-5 órábként legalább. Egy fejés 20 perc körül van, 10-10 mindkét mell.
Miután lefejed a tejet, sz@rakodni kell az eltételével, utána még a babának is adni kell. Sterilizálni naponta, folyton mosogatni a cumisüvegeket (napi 8 etetés), amiz hűtőben tárolsz, címkézni, a fagyasztottat szintén.
Én azt mondom, ha valami baj van, akkor jó,hogy van erre lehetőség, de magamtól biztos nem ezt választanám.
Nem beszélve arról, ha éjjel kel a gyerek, mert éhes, neked gyors el kell szaladj a hűtőhöz, ha kockáztatsz egy esetleges forrázást akkor mikrózod a tejet, így hamar felmelegszik. Ha nem k9ckáztatsz, tejmelegítőnek 5-10 perc kell (addig üvölt a gyerek) forróvizes megoldás szintén vagy 5-10 perc.
Kevésnek tűnik, de mikor az üvöltés miatt kapod a panaszkodást a szomszédtól, meg szétmegy a fejed, mindenki IS felébredt 200m-en belül akkor az nem vicces.
Ezzel ellentétben, ha szoptatod, akkor csak mellre teszed és jó esetben alszik is vissza.
És nem, nem vagyok szoptatás náci, tápszeres a gyerekem. Ezeken józan paraszt ésszel gondoltam végig, meg a korai próbálkozásaim miatt, mikor még az intenzíven volt a babám, és megpróbálkoztam a fejéssel.
Mindent leírtak
Szerintem az apadás mellett a fejés ideje a baromi sok.
Plusz egy negatívum
Sokkal nagyobb az esélye a szàjpenészre.
Persze a tápszeesnek is.
Mondom ezt úgy, hogy a szoptatott gyerekemmel is sikerült benyalni fél évesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!