Mit lehet enni szoptatás alatt? Összezavarodtam, annyi mindent olvastam...
Van most ez az új irány, hogy mindent lehet enni, és régi rossz berögződés, hogy puffasztó dolgokat pl.nem szabad.
Máshol azt olvastam, hogy K betűseket lehet, de babot azért ne, stb... Most akkor mi van a
csípős, puffasztó kajákkal, tejjel, kávéval, alkohollal, stb?
A babám amúgy 1 hónapos, hasfájós. Minden este sír, húzza a lábát, mindegy volt eddig, hogy mit ettem, de nem figyeltem különösen (tejet pl amúgy sem fogyasztok).
Ja és még egy kérdés, hogy ha valamit nem bír, és fáj tőle a hasa, az mennyivel azután jelentkezik, hogy én megettem?
Előre is köszönöm!
Az én kisfiam is szörnyen hasfájós volt kb. 4 hónapos koráig.Nagyjából mindegy volt,hogy mit ettem (kivéve a tej,akkor láthatóan rosszabb volt).Én adtam neki laktáz enzimet,az picikét segített.Sajnos utáltam én is ezt hallani,de az idő fog segíteni.Viszont ha tovább tart 3-4 hónapnál,akkor már szerintem érdemes lehet gyanakodni,hogy nem csak az éretlen szervezete miatt van a hasfájás.
Barátnőm babája nem volt hasfájós alapból,de a kukoricára érzékeny volt.Tesóm gyerekei meg a paradicsomot nem bírták.
Szerintem ezt mindenki maga tapasztalja ki,hogy van-e valami,amire érzékeny a baba.Viszont ha alapból hasfájós,akkor nem feltétlenül az anya étrendje a hibás, egyszerű éretlen a szervezete.Azt olvastam valahol,hogy a babáknak 3 hónappal később kéne születniük,hogy fel legyenek készülve.Csak akkor nem tudnánk megszülni őket a méreteik miatt.
Most várom a második babámat,csak remélni tudom,hogy nem lesz megint ilyen hasfájós,mert nagyon megkeseríti az első időszakot.Annyira irigyeltem a sógoromékat,akiknek aludt a babájuk,amint letették,ő nem volt hasfájós.A kisfiam meg éjjel 1-ig sírt reggeltől minden nap hónapokon át és semmit sem tudtunk tenni,semmi sem segített,csak az idő (pedig próbálkoztunk sok mindennel).Kitartást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!