Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet enni szoptatás...

Mit lehet enni szoptatás alatt? Összezavarodtam, annyi mindent olvastam...

Figyelt kérdés

Van most ez az új irány, hogy mindent lehet enni, és régi rossz berögződés, hogy puffasztó dolgokat pl.nem szabad.

Máshol azt olvastam, hogy K betűseket lehet, de babot azért ne, stb... Most akkor mi van a

csípős, puffasztó kajákkal, tejjel, kávéval, alkohollal, stb?

A babám amúgy 1 hónapos, hasfájós. Minden este sír, húzza a lábát, mindegy volt eddig, hogy mit ettem, de nem figyeltem különösen (tejet pl amúgy sem fogyasztok).

Ja és még egy kérdés, hogy ha valamit nem bír, és fáj tőle a hasa, az mennyivel azután jelentkezik, hogy én megettem?

Előre is köszönöm!

2022. máj. 13. 11:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is szörnyen hasfájós volt kb. 4 hónapos koráig.Nagyjából mindegy volt,hogy mit ettem (kivéve a tej,akkor láthatóan rosszabb volt).Én adtam neki laktáz enzimet,az picikét segített.Sajnos utáltam én is ezt hallani,de az idő fog segíteni.Viszont ha tovább tart 3-4 hónapnál,akkor már szerintem érdemes lehet gyanakodni,hogy nem csak az éretlen szervezete miatt van a hasfájás.

Barátnőm babája nem volt hasfájós alapból,de a kukoricára érzékeny volt.Tesóm gyerekei meg a paradicsomot nem bírták.

Szerintem ezt mindenki maga tapasztalja ki,hogy van-e valami,amire érzékeny a baba.Viszont ha alapból hasfájós,akkor nem feltétlenül az anya étrendje a hibás, egyszerű éretlen a szervezete.Azt olvastam valahol,hogy a babáknak 3 hónappal később kéne születniük,hogy fel legyenek készülve.Csak akkor nem tudnánk megszülni őket a méreteik miatt.

Most várom a második babámat,csak remélni tudom,hogy nem lesz megint ilyen hasfájós,mert nagyon megkeseríti az első időszakot.Annyira irigyeltem a sógoromékat,akiknek aludt a babájuk,amint letették,ő nem volt hasfájós.A kisfiam meg éjjel 1-ig sírt reggeltől minden nap hónapokon át és semmit sem tudtunk tenni,semmi sem segített,csak az idő (pedig próbálkoztunk sok mindennel).Kitartást!

2022. máj. 13. 19:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a védőnő, amit a 3-as mondott. A korai (5-6. héttől) "hasfájást" alapvetően nem te okozod bármivel is, hanem az, hogy a baba emésztése beindul, tanulja hogyan kell emészteni, büfizni, pukizni, kakilni és ez kellemetlen érzetekkel jár neki. Valamelyik baba könnyebben átlendül ezen, valamelyiknek hosszadalmasabb dolog ez. Az érzékenységek már inkább később jönnek elő, amikor érdemes összefüggéseket keresni aközött, hogy mit ettem és ennek milyen hatása volt. Alapvetően felesleges diétára fogni magad. Edd, ami jól esik és ha azt látod, hogy valami nem oké, akkor kezdd keresni az összefüggéseket. Ahogy itt is írták pl. egy jó sültkolbászról soha sehol nem olvasnád, hogy hasfájást okoz és lám valakinél mégis. Lehet nálad valami tök más, tök lehetetlen dolog fog. :)
2022. máj. 13. 20:03
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért függhet az anyai étrendtől a baba hasfájása, mert kismértékben átjutnak a bélfalon emésztetlen anyagok a vérbe. Ennek a súlyos verziója az áteresztő bél szindróma. Nem feltétlenül a puffasztó, k-betűs stb. a probléma, egyénileg kell kitapasztalni. De ha úgy indulsz, hogy minden este ordít, akkor nem lesz egyszerű - ha egyáltalán az étrend edtől van. Ha tejet eleve nem eszel, még a tojást, glutént lehet megpróbálni, esetleg csak csökkenteni, az is segíthet.
2022. máj. 15. 19:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták a szoptatós tanfolyamon, hogy bármit. Nem Magyarországon, de ugye az mitsem számít. Azt viszont megemlítették, hogyha észreveszem, hogy fáj a hasa valamitől és ez mindig előjön, ha nagyon puffasztót fogyasztok, az egy jelzés. De csak ha észreveszem! Előre teljesen felesleges hülyeség bármit is kivonni az étrendünkből.
2022. máj. 29. 15:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!