Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor azért kell fejni,...

Most akkor azért kell fejni, hogy több tejünk legyen, vagy hogy be ne gyulladjon? Én eddig nem fejtem, és elég a tejem, és nem is gyulladt be.

Figyelt kérdés
2008. dec. 18. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Normális esetben nem kell fejni.

Akinek nincs elég teje, annak a gyakori mellretétel mellett a fejést javasolják.

Illetve akinek be van gyulladva a melle annak is a fejést javasolják a tejlázat elkerülendő.

Ha elég a tejed, nem gyulladt be a cicid, akkor nem kell fejned.

2008. dec. 18. 16:03
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
egyetértek az előző válaszolóval. Én is olyan szerencsés vagyok, mint te, de már volt olyan, hogy napokig nagyon sokat szopizott a kisfiam, egyre több tejem lett, ami nagyon feszített, na akkor fejtem, mert kezdett fájni. De normál esetben nem kell fejni.
2008. dec. 18. 16:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első pár napban amikor belövell a melled érdemes fejni, mert sokkal gyorsabb a tejtermelés ugyanis a kisbaba evése sincs beállva és fennáll a veszélye a mell begyulladásának, de ha már kiderült, hogy 2-3 óránként éhezik meg a baba és jól szopik, mindig hasonló mennyiségben fogja leszívni a melled és ugyanaz a mennyiség fog újratermelődni.

Viszont ha te úgy döntesz, hogy szeretnél anyatejet lefagyasztani, vagy leadni anyatej gyűjtő állomásnak érdemes minden etetés után fejni. Egyszóval nem feltétlenül muszáj fejni.

2008. dec. 18. 16:18
 4/5 anonim ***** válasza:
A fiam 5 és fél hós és még nem fejtem. Szépen gyarapodik. Szerintem nem mindenkinek muszáj.
2008. dec. 18. 17:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért érdemes fejni hogy ne gyulladjon be,meg hogy tudj lefagyasztani mert nem tudhatod előre mikor lehet rá szükséget a tejre.A baba majd megeszi később.Nekem legalábbis megnyugtató érzés az a tudat hogy ha elapadnék is rögtön lenne egy hónapra elég tejem a fagyóba.Én inkább fejek még ha nem minden szopi után is mint hogy bedurranjon nagyon a mellem.az elején mindíg fejtem akkor még elég könnyen becsomósodott de most már 4 hósak vagyunk és kb napi 3-4-szer fejek kb.
2008. dec. 19. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!