Van aki adott szoptatott babájànak cumit? Mikor mennyi idős volt? Volt hatása a szoptatásra?
Már a korházban kapott.
8 hóig volt tejem.
Köszönöm a válaszokat. Igaz az én babám Malév nagyon kicsi csak 3 hetes. De éjszaka folyamatosan sír. Komfort szopizik,de mivel sok a tejem így 1 túl etetem szerintem mert kissé hasmenéses. Rengeteget kakil. Vagy 24, óra alatt 12-öt biztos.illetve bukik is. Így a komfort szopi után is.
Az éjszaka így egy rémálom
Gondoltam éjszaka kaphatna cumit.
De úgy félek a leszoktatásáról is
Mit gondoltok?
Igen. 7 hónaposan kapott,mert műtötték. Nem volt hatással a szoptatásra. Bár mi cumisüveget nem használtunk,csak cumit.
2 évesen választottam el,másnap eldobta a cumit is. Onnantól nem kellett neki. Szóval leszoktatnom se kellett.
Szia! A cumi okozhat a szoptatásban zavart ilyen pici babánál (keress rá: cumizavar), illetve befolyásolja a kereslet-kínálat beállását, én ezért nem adtam az enyémnek. Mikor kipróbáltuk volna, már később, akkor meg nem fogadta el.
Az, hogy ennyit komfortozik ilyen piciként, természetes.és idővel csökkenni fog: kicsi a gyomruk még és gyorsan emésztődik az anyatej, ezért sűrűn esznek piciket. Nem tudod klasszikus értelemben túletetni, nem terheled a pociját: a rengeteg kaki ilyenkor normális, szorulás sokkal bajosabb ilyenkor, a bukás pedig pont arra van, hogy a felesleg kijöjjön. Ha a kaki nagyon híg, bűzös, akkor orvoshoz vidd, mert hasmenése van valamitől.
Ami bőtejű anyukáknak (nekem is) beválik bukás/erős tejleadó ellen, az a blokkszoptatás (egymást követő 2-3 alkalommal ugyanarra a cicire teszed vissza a babát), illetve a nyugágy-póz (feltámaszott háttal félfekszel az ágyban, hasadon hasal a baba és úgy szopizik, így felül van, nem ömlik úgy a tej a szájába). Nehéz időszak a 4. trimeszter, a szülés utáni első hónap, de bele fogtok jönni a babáddal. Én megpróbálkoznék ezekkel a praktikákkal a cumi helyett, főleg, hogy nem szívesen adnád. További szakértői segétséged a Szoptatási tanácsadás kérdezz-felelek fb csoportban kaphatsz. :) Kitartást!
1. Gyerek cumizavaros lett..
Borzasztó volt..
Előtte semmi bajom nem volt, utána sebes mell, szúró szoptatás..
1 hét alatt a poklokat jártuk meg, de visszaállt a rend.
Utána el sem fogadta..
2,5 évesen választottam le.( tejem volt a tesoja miatt)
2. Gyerek
El sem fogadta.. férjem bepróbálkozott, mert az ujját szopta..
Szopja mai napig sajnos, a cukit legalább el lehet venni.
2 éves korig szoptattam amúgy őt is.
De cumisüveget nem fogadott el mondjuk..
Viszont annyira ijesztő nekem a nagy csoporttársait cumizni látni (4 èvesek)
Ennek ellenére azt mondom, hogy ha valaki vállalja a lehetőséget, hogy utána fájdalmas lesz vagy szoptatássztrájk lesz, akkor megpróbálhatja.
Az előzmények tudatàban is megpróbáltuk a kicsit, nem véletlen.. az ujja és mert semmire nem nyugodott meg, kivéve ha nálam volt egy időben, ami egy nagyobb kistesóval megesik nem is ritkán.
Csak ritkán, utazás közben adtam neki. Utána többször volt, hogy rossz nyelvtartással próbált szopni, de helyreállt egy napon belül. Mi is bimbóvédővel kezdtük, míg azt el nem sikerült hagyni, nagyon igyekeztem kerülni a cumit.
Most fél éves múlt, néha cumival alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!