Ujszülött babatokat mennyi ideig szoptatjatok alkalmankent, mennyit eszik, egyszerre egy vagy ket ciciböl? Nagyon aggodos vagyok. Fiam mindig belealszik az evesbe?
Nekem is mindig bealudt az evésbe. Akkor rengeteget aggódtam emiatt, kár volt. Még ébresztgettem is. Most 7,5 hónapos és már majdnem 8,5 kiló:))(kislány)
Szóval: Ha igény szerint szoptatod, akkor adj neki mindig annyit, amennyit megeszik. Ha csak 2 percet szopizik, akkor annyit.. A mi babánk nagyon hasfájós volt, mindig az emésztetlen tejtől szenvedett. Amikor több orvos is mondta, hogy neki nem jó az igény szerinti szoptatás, áttértünk a kb. 2-3 óránkéntire (ez nem jelentette azt, hogy néztem a stopperórát, de rájöttem, hogy nem minden nyikkanására kell mellre rakni, mert csak nyammogott rajta, meg bealudt), akkor megoldódott a gond, nem aludt be mindig, evett rendesen és kevésbé fájt a hasa. Amikor már nem volt hasfájós (kinőtte), megint kapott amikor kért, de az is általában bizonyos időközönként volt.
Én mindig váltott ciciből adtam a babának, mer annyira ficánkolós volt mindig, hogy nem tudott egy helyben maradni már kicsinek sem, ha átraktam másik cicire, akkor evett tovább egy kicsit.(Most is örökmozgó, állandóan feláll mindenhová és mászkál a bútorok mellett, mászik...:))
Két ciciből szoptattam, cicinként 10-12 percig és nekem is mindig bealudt, állandóan ébresztgetni kellett.
10-20 ml volt az első 5 napban, aztán 20-30 körül egy hetesen, de abba is hagytam itt a méricskélést, mert ráment az idegrendszerem és így a tejem is majdnem. 2 hónapos korára duplázta a súlyát, úgyhogy biztosan elég volt :)
Egyébként teljesen változó mennyit esznek vagy mennyi idő alatt. Van olyan baba, aki csak annyit eszik eleinte, mint az én babám, de mondjuk 40 perc alatt vagy akár a fordítottja is.
2 ciciből adtam neki mindig, csak úgy volt elég, a 2 cici volt 90 perces szopi... nehéz volt, mindig bealudt, meg lassú volt... 6 hetesen gyorsított, akkor 60 perc lett egy szopi. aztán észrevétlenül gyorsított, fokozatosan, 3 hónaposan tűnt fel, hogy 20 perc alatt kész van a 2 cicivel. :)
először 30-at evett összesen, aztán cicinként, aztán sokáig 40-60-at cicinként, és nekem itt meg is állt a mennyiség, max 140 mili van a 2ben, úgyhogy most 4 hónaposan már pótolok, a napi 6 suopinál legalább 3-szor.
kitartás! ilyen korban az élet a szopiról szól.
nagyon nehéz, de már most visszasírom azt a sok összebújást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!