Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Azokhoz szólna a kérdésem,...

Azokhoz szólna a kérdésem, akik nem akartak szoptatni, de aztán X ideig mégis megtették. De azok is írhatnak a témában, akik sosem szoptattak? Okozott e nehézséget a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Tehát okozott e nehézséget a hozzáállás? Meg e nehezítette az, hogy mondhatni kényszerből csinálja az ember? Személyes vélemények érdekelnének.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

2022. márc. 8. 14:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#9 Nagyon szépen köszönöm, igazán aranyos vagy. ♥️

Nagyon agyalós típus vagyok, gondolom ezért aggódom már jó előre, meg ugye ismerem is magamat e téren, az a másik. Egyrészt ez jó, nem próbálok úgy tenni, mintha nem létezne a gond és tudatosan készülök. Amitől ugyancsak félek, hogy egyik dolog hozza majd a másikat. Pl. ha tegyük fel belemegyek a szoptatásba (megpróbálom), akkor azért megyek bele, mert hátha jó lesz (főleg a babának, de nekem is testileg, lelkileg), hamar belejön a pici nem lesz megterhelő, hosszú a szoptatás. De elsülhet máshogyan is, teljesen ellenkezőleg, hogy pl. egész nap elcicizik velem. 🤣 És akkor nem tudom mi lesz.... Nem tudni előre, nem tudok egy tervvel készülni, hogy akkor mi is lesz. "Ahogy esik úgy puffan" van, és ez kicsit nehéz nekem. És igen, van bűntudatom is, meg olykor másra is mérges vagyok, mert látom, ők olyan erősek, kitartóak e téren, nekik olyan természetes minden😂(szégyen,tudom).

2022. márc. 8. 16:20
 12/20 A kérdező kommentje:
#10 Persze, hogy tudtál. 😊 Te vagy az élő példa arra, hogy számomra is van remény. Természetesen tudom, hogy nem mindenki egyformán nem szereti a dolgot (szoptatást), de akkor is, köszönöm, hogy megosztottad velem.
2022. márc. 8. 16:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

#1 es vagyok. Annyit még a válaszodhoz hozzátennék, hogy nem fog hónapok múlva is 20 percenként a cicin lógni. Egy pár hét után már nem fogja annyit kérni, kinyílik a világ, fontosabb lesz megismerni azt. De természetesen, aki nem akar, az ne érezze rosszul magát tőle. Attól mert ez egy természetes dolog és csoda, hogy táplálni tudjuk a saját gyerekünk a saját testünkkel, ahogy a 10es is fogalmazott, ettől még teljesen megvan a jogod másként lenni ezzel.

3-dik gyermekem várom, de a férjemnek már mondtam, hogy nagyon maximum őt is másfél évig szoptatom, mint az első kettőt. És igen, még akkor is, ha ő az utolsó gyerek. Mert az lesz.

Szóval én is hosszan szoptató anyaként mondom ezt, amit.

2022. márc. 8. 16:31
 14/20 A kérdező kommentje:
#13 Köszönöm szépen mégegyszer! 😊 Bízom benne, hogy megindul egy változás bennem, ha már itt lesz a picurka. De természetesen elsülhet fordítva is, azt tudom. Én egyébként egy fél évre gondoltam elsőre, hátha addig menne. De már rengeteg elmélet megfordult a fejemben. Viszont én tervezhetnek bármit, a tervekből talán semmi nem jön össze. 😅
2022. márc. 8. 16:38
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Szerintem se emészd magad, mert bár valóban jobb az anyatej, nem olyan nagy hátrány a tápszer. Viszont szerintem az első pár napot-hetet leszámítva, mikor nagyon sokat kéri a cicit, könnyebb a szopi, mint a tápszer. 3 hónaposan már 5 perc alatt teleette magát az enyém, ha tápszeres, sokkal több időm megy el. Ha jó alvó a babád, érdemes az elején beletenni azt a pluszt. Pláne, ha nincs segítséged, hisz akkor senki nem fogja helyetted tápszerezni.

Ha nem megy, akkor meg nem fogsz éjt nappallá téve fejni meg küzdeni, hanem tápszerre váltasz.

2022. márc. 8. 16:53
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
Én nem tudtam szoptatni, mert terhesség alatt beteg lettem és szülés után csak feküdni tudtam hetekig, tejem se lett. Nem sok hátrányát látom, gyerekem 4 éves, nem sokszor beteg, kötődik hozzám. Túl van tolva szerintem a szoptatás, ráadásul mikor már pár hónapos, 1 éves senkit nem izgat szoptattad-e vagy sem.
2022. márc. 8. 17:14
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem akartam de volt tejem es a gyerek nem fogadta el a tapszert. Egyszer gyulladt be a mellem ezen kivul semmi kellemetlenseg nem ert. Covid elejen szultem szoval a nyilvanos szoptatas nem volt tema nalam. Illetve csecsemokoratol fekve szoptatom mobilozok filmet nezek kozbe stb. Szoval tenyleg nem volt ez a sirva fejes meg vert izzadas hogy legyen tejem. Szivem szerint nem szoptattam volna de annyira konnyen ment es mindenki azt nyomatta hogy ez egy csoda stb. Oszinten szolva mar abbahagynam de a gyerek cicifuggo es ejszaka min 2-3x kel emiatt nincs erom es kedvem nekiallni leszoktatni pedig ideje lenne mar... ha tapszeres lett volna ugy erzem elobb megtanulta volna ataludni az ejszakat de ezt sose tudom meg...ja es a kulon alvasrol meg ne is beszeljunk inkabb. Teljesen ram van gyogyulva. Felre ertes ne essek imadom a gyerekem de szerintem az onallosodasban a szoptatas vissza vette ot. Pedig sose dugtak a szajaba a mellem hogy megnyugtassam viszont az alvast teljesen osszekototte vele.
2022. márc. 9. 21:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Dugtam* ertelemszeruen
2022. márc. 9. 21:52
 19/20 anonim ***** válasza:
En megertem aki nem szoptat, nyűg, fajdalom, macera, fejés és sajnos nagyon csúnya lesz tőle a mell stb. De ettől függetlenül én nekem azok a legboldogabb emlékpillanataim amikor itthon csendbe nyugalomba babaholmik babaillat között feküdt az ölelbe és a mellemből tápláltam. Olyan magasztos, felemelő élmény volt. Orrával kereste a bimbót és hatalmasra nyitott szájacskájával rácuppant, különböző ritmusban szopizta, jol belealudt, hol folytatta, a cégén mindig vigyorgott babamosollyal. Egy igazi természeti csodaként tekintettem erre, azóta sem tudok egy olyan pillanatot se felhozni ami ilyen tökéletes lett volna lelkileg nekem mint a szoptatas bár nyilván a többi babagondozási rész is jó élmény. De ez maga volt a lelki kielégülés. Olyan mint a szexben az orgazmus, csak itt éppen lelkileg.
2022. márc. 19. 09:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Nyaljátok csak egymás valagát, és hitegessétek csak magatokat, de ettől függetlenül nem hogy nők/asszonyok nem vagytok, hanem édesanyák sem!

Lájkolgassátok csak egymást.

"Fejőstehenek"...

A válaszaitokat meg megtarthatjátok, nem beszélgetni jöttem, tényt közölni.

Szóval reagálni nem fogok a szájtépéseitekre.

Sajnálatra vagytok méltók, de a gyerekeitek a leginkább!

Az ilyeneknek tényleg, a kutyánál vagy macskánál kellett volna maradnia!

Bár ezek után...

2022. márc. 29. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!