Hogyan tudnám szinten tartani a tejmennyiséget, ha nincs étvágyam?
Sok folyadékot mindenképpen fogyasztanod kell.
Eközben konzultálj orvossal, mi lehet az oka az étvágytalanságodnak.
Nekem 3-4 hónapos koráig volt elég tejcsim.
Utána jöttek a szoptatási nehézségek.
Felkerestem tanácsadót…..
Nagyon nehéz volt rávenni magam arra, hogy tápszerrel etessem a gyerekem.
3hónapig szenvedtünk cicivel és tápszerrel, mert én annyira ragaszkodtam a cichez.
Végül 7-8 hónapos korára tápszeres lett.
Nem csak neked, neki is rossz ilyenkor.
Tapasztalatom szerint ilyenkor lehet kísérletezni, de a vége a tápszer lesz és mind a ketten bele fogtok fáradni a végére.
Ha annak idején nem ragaszkodok annyira a cichez, nem csak nekem, de a gyerekemnek is nyugodtabb nappaljai éjszakái lettek volna.
Köszönöm a válaszokat!
4-es! Nem írtam, hogy fogyna a tejem, csak azt, hogy aggódok, hogy esetleg fogyni fog, ha keveset eszek. Egyelőre minden nap tudok a fagyasztóba is tenni. Amikor elkezdek etetni, a másik mellemhez tejgyűjtő kagylót teszek, mert beindul a másikban is. De a lényeg, hogy tudom, hogy a tejtermeléshez enni kell rendesen. De jelenleg semmi étvágyam, és nem szeretném, hogy elinduljon egy csökkenési folyamat, amitől akár el is fogyhat. Ez azért aggaszt, mert terhesség alatt túlzottan is volt étvágyam, amint megszültem, szinte semmi. 8. napja semmi étvágy. Amit eszek, azt csak tudatosan, nem azért mert megkívántam.
Én is hasonló helyzetben voltam, januárban szültem. Azért ettem csak kb, hogy táplálóbb legyen a tejem, de a korábbiakhoz képest jóval kevesebbet pl valamikor délelőtt fél szendvics, délután fél adag valamilyen főtt étel - de csak mert eszembe jutott, hogy enni kellene. 6 hetes kontrollon a terhesség előtti súlyomnál jártam, pedig a terhesség alatt 17-18 kilót híztam. 1-2 hete javult a helyzet és érzek éhséget, eszegetek normálisabban. Na de a lényeg, hogy sokat ittam, vitamint szedtem és próbáltam észben tartani, hogy azért néha egyek is. Tejem végig volt, a kisbabám hízik szépen.
Próbálj tudatosan figyelni az étkezésre és az ivásra és nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!