Miért nem nő a tej mennyisége?
Első válaszolóval értek egyet.
Az én babám a többször keveset evő volt. A fejés nem mérvadó, én sosem tudtam fejni, és 9 hónapja szoptatok mégis. A mérleget jó messzire el kell dugni, mert csak idegesíteni fog. Rakd gyakrabban mellre, annyit szopizzon amennyi jól esik neki váltott mellből. Fontos, hogy ne csak 1 mellből akarj, nyugudtan mindkettőből, akár többször is cserélgetve. És ha attól félsz, hogy nem marad a következő etetésre (hallottam már ilyet), ez hülyeség, a mell nem tejtároló, ha 1 óránként szoptatod, akkor is termelődik tej.
Első vagyok: első 2 hónap valóban csak szoptatás, akár félóránként az első napokban. De megérte, szépen gyarapszik és sose volt mellgyulladásom. Fejnem se kellett. Zseniális, hogy be tud állni a kereslet-kínálat. Mérlegünk nincs, havonta méri a védőnő, én pisis-kakis pelusok számát figyelem, meg a kis kutacsát, nem szomjas-e. De azzal a válaszadóval is egyetértek, aki szerint ezt neked kell eldöntened. Valóban, a szoptatás baromi fárasztó növekedési ugráskor pl., és van aki nem bírja a maratoni szopikat. Én azokon a napokon kb bevackoltam vele az ágyba, jókat lehet így olvasni. Nekem megérte, nem vagyok szoptatásőrült, de kényelmes és van elég tej, 4,5 hós.
De ha véletlen tápszeres lesz, akkor sem történik tragédia, szerintem tök jó, hogy próbálkozol. Facebookos szoptatási tanácsadás kérdezz-felelek csoportban tanácsadók válaszolnak, nagyon ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!