Első babámat várom, és vacilálok a 3 óránkénti és az igény szerinti szoptatás között. Melyik a jobb? Igény szerinti szoptatás mennyire zavarja meg a napirend kialakulását?
Szia! Szerintem ezen ne vacilálj, mert ha a babád 2 óra múlva etetés után elkezd sírni, nem hiszem hogy egy órát hallgatni fogod hogy ordít. És máris igény szerint eteted. Bízd a babádra majd, ő tudja mikor, és mennyit akar majd enni. És hidd el hogy kiegyensúlyozotabb lesz ha akkor eszik amikor akar, nem pedig akkor amikor kap. Csak gondolj bele, neked milyen lenne ha akkor kapnál csak enni amikor más akarja, és nem akkor ehetnél amikor éhes vagy. Nekem 5 lányom van , a pici most 4 hónapos, és őt is akkor etetem amiko ő akar enni. Hidd el te is nyugodtabb leszel , ha akkor etetsz amikor ő akar enni. Mert ha felkelted akkor lehet hogy csak sírni fog enni nem, de egy óra múlva meg enne, akkor meg nem kap. És főleg ha egyedül leszel, akkor szükséged lesz egy nyugodt babára! Hidd el, én már ötödjére csinálom végig.
Üdv. Ancsa
Szia! Mikor már meglesz a baba, úgyis kiderül mi a jó nektek:)
Én is nagy bőszen azon voltam, hogy majd igény szerint..
ahaa..aztán a kisfiamnál az igény szerint az állandóan a cicin állapotot jelentette. Aludni, pihenni, enni semmit se tudtam, ő meg az állandó szopizástól iszonyat zöldeket kakilt és borzalmasan fájt a pocija.A mellem felázott, az állandó szoptatástól csillagokat láttam (és nem a helytelen mellre tétel volt a baj)
Na akkor rájöttem hogy így bizony kikészülök az tuti. Nekem sincs segítségem, nem volt, azóta sincs.
Így ( a dokinővel megbeszélve) mértem szopi után. Ha normális adagot szopizott, akkor nem kapott 2 órán belül újra enni.
2-3 hónapos korára pedig beállt szépen 3 órára.
Nekünk ez jött be. Azért nem halál pontosan óra szerint etettem, de 2 óra és 4 óra között mozgott mikor újra kért és kapott enni.
Gyerek függö ez is. A barátnőm kisfia akkor született mint az enyém, ő simán 3 óránként evett magától is. Szóval az ilyen "rendes babával könnyű igény szerint szoptatni, mert az igénye pont annyi amennyi az anyának is jó még.
Ezt majd a baba dönti el :)
2 óra alá ne menj, mert nem tesz jót a babának ha nem ürül ki a gyomra, viszont 3 óránként meg úgyis éhes lesz, szóval sok lehetőség nem marad.
Én egyébként elhatároztam, hogy igény szerint szoptatok majd, de ha így tettem volna, akkor a babám kb 3x evett volna egy nap. Később beállította magának a 3 órát. Most 5 hós és 4 órára állította magát. Néha előbb éhes lesz, természetesen ehhez alkalmazkodom és megetetem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!