Tűnik el a tejem, cumisüvegen sír. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Állandóan cicizik a babám, mégsem elég a tejem valamiért. Ha pótlást akarok adni neki sír már ha meglátja a cumisüveget. Nehéz szaporítani (fejéssel), mert van egy nagy tesó akit szintén el kell látni. Kanállal, fecskendővel, pohárral nehéz etetni, folyik ki a szájából. Mellre csatlakoztató szondát is megérzi, egyből megy a bömbölés. Rátérnék tápszerre de nem tudok mert csak a cicit fogadja el, ott meg nincs elég. Cumisüvegből evett amikor kisebb volt, most esélytelen megetetni azzal bármi is van benne! Alig alszik napközben, mert sose tudja telerakni a pocakját, sokszor nyűgös, a súlya sem megy nagyon fel. Gyerekorvos szerint ha fél napig éhezik el fogja fogadni a tápszert… Mit tehetek szerintetek?2022. febr. 19. 19:14
11/17 anonim válasza:
Hordozókendőben próbáltad altatni? Ha van nagyobb tesója, simán tud olyan zajt csapni, ami egy kisbabának zavaró, nem csak az éhségtől nem tudnak a babák aludni. Illetve mennyire érzed magad nyugodtnak napközben? Az én gyerekeim amíg picik voltak, nem is tudtak elaludni ha ideges voltam.
Ja és jó tanács, szoptass sűrűbben. Attól lesz több tejed, és úgy fog a baba többet enni. Minden nyekkenésre cicire kell tenni, és így szaporodik a tej.
Másrészt ha a nyelvfékét nemrég csípték fel, lehet önmagában ez megoldja a problémát. A másik ami megoldja, ha megnyugszol. A stressz gátolja a tejleadó reflexet.
12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki írt, hálás vagyok! Nekem is eszembe jutott egy másik szoptatási tanácsadó, ha más nem lesz keresek egyet.
2022. febr. 20. 07:44
13/17 anonim válasza:
Mit jelent, hogy stagnal a sulya? Mennyi volt a legkisebb sulya szuletese utan, es mennyi azota, 2 heti lebontasban? Centire mikor nott?
14/17 anonim válasza:
Hat szerintrm vegyel vagy 6 fele cumisuveget es tapszer. En biztos nem hagynam ehezni,meg hogy ne gyarapodjon a sulya ... Valamelyik uveget majdcsak elfogadna.
15/17 A kérdező kommentje:
Egy hónap alatt kevesebb mint 200 grammot hízott. Nem fogad el semmi féle kajcsit, csak a cicit és ott sincs elég. Doktornő beutalta vérvételre, mert szerinte vashiányban szenvedhet, mert olyan tünetei vannak. Már pépes ételekkel is próbálkozom(főtt alma, sinlac) de egyelőre azokat is elutasítja. Nehéz helyzetben vagyunk…
2022. febr. 27. 11:53
16/17 anonim válasza:
Egy jószándékú tanács. Idő előtt ne kezdd el hozzátáplálni, mert gondok lehetnek belőle később (érdemes utánaolvasni). Anyatejes babáknak 6 hónapos kor előtt nem kell semmi. Tápszerest el lehet kezdeni 4 hónaposan, de nálunk nem ajánlják nagyon nálunk. Na meg olyan keveset esznek ilyen korban, hogy többet árt (emésztőrendszer), mint használ, mivel ettől a mennyisegtől nem fog hízni. Szoptatási tanácsadó, hordozás. Ez a kettő sokat tud segíteni. Na meg ne stresszelj rá feleslegesen, mert az is csak árt ebben a helyzetben. Hívd fel a szakembert és ő segít. Kitartást. Minden rendben lesz ❤️
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, tudom nem a legjobb megoldás, de sajnos nem volt más választásunk. Valamit muszáj volt kezdeni, mert ez így kb 2 hónapja megy hogy nem nől a súlya és az sem jó… annyi tejet valamiért nem tudtam neki termelni, pedig nagyon igyekeztem. Most a legnagyobb félelmem hogy az is ami eddig volt eltűnik.
2022. márc. 5. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!