Miből adhatok neki pótlást, ha a cumisüveget nem fogadja el?
ISZSZ babám most 28-án lesz 5 hónapos, eddig nem találkozott cumival, cumisüveggel. Az utóbbi hónapban kevesebbet hízott, mint előzőleg (eddig havi átlag 1 kilót hízott, most meg csak 600g-t, még az orvos és a védőnő is beszóltak miatta a státuszon), ezért bepánikoltam és nekiálltam szaporítani a tejem. A lefejt extra tejet megpróbáltam cumisüvegből kínálni neki, gondolván, hogy ha cumizavar lesz, nem probléma, úgyis nemsokára kezdjük a hozzátáplálást. Ehhez képest pont az ellenkezője történt a félelmeimnek, a cumisüveggel egyszerűen nem tud mit kezdeni. Rágogatja, nyalogatja, de ha véletlenül meg is szívja, ami tej belekerül a szájába, azt kb mind kiköpi. Pedig éhes, miután elteszem az üveget és előveszem a cicit, egyből rácuppan és eszik rendesen.
Hogy tudnám neki odaadni a lefejt tejet? Őszintén sajnálom kiönteni, de nagyon mást nem tudok vele mit kezdeni. Vagy ötletek a felhasználásra? Ha lefagyasztom, a hozzátáplálásnál esetleg tudnék vele valamit kezdeni (BLW-zni tervezek, szóval ezt figyelembe véve)?
Svéd itatópohár, kiskanál
Fagyasztani is lehet, hozzátáplálásnál tudod használni, jégkockatartóban fagyaszd és úgy egyszerűb kimérni majd az egységet a püréhez.
"Csak" 600g-t hízott? Atya-gatya! Ennyi idősen már a 300 gramm is oké lenne 🙈
Sőt 6 hónap felett (majd) az is normális lesz, ha szinte csak hosszra nő 1 éves koráig. Főleg ha most nagyon jó súlyban van. Gondolom rég túl van a duplázáson, ami eleve 6 hónapos korra elvárt.
Egyébként öntsd a fürdővízhez, ha nem issza meg.
Mindent jól csinálsz, a babád pedig szépen gyarapszik! Nem kell pótlás, ne hallgass az "okosokra".
A lefejt tejet lefagyasztva elteheted, és ht-nál belekeverheted akár pürébe, hátha úgy elfogadja. Ha nem kell neki, csinálhatsz belőle szappant, vagy odaadhatod valakinek, aki örülne neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!