Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fáj a szoptatás bimbóvédővel,...

Fáj a szoptatás bimbóvédővel, miért?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom szoptatni a babám bimbóvédő nélkül mert nagyon pici és befelé forduló (vagy nem is tudom, hogy mondják,remélem értitek) bimbóm van. Már a kórházba mondták,hogy muszáj bimbóvédőt használni. Viszont az első 2-3 perc szopizás annyira fáj mindig,hogy szinte már sírok. Ez miért van? Több méretet is próbáltam már de mindegyikkel fáj :(

2022. febr. 15. 16:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Amikor ki volt sebesedve, én is használtam de még úgy is fájt. Osszeszoritottam a szamat és birtam.. Aztán hozzaszokik nyugi. Tudom, hogy nem konnyu. De megéri.
2022. febr. 15. 16:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Én is kibírom valahogy mert szeretném mindenképp szoptatni a picim. Gondoltam lehet én csinálok valamit rosszul és azért fáj. De jó tudni, hogy el fog múlni. Még csak 2 hetes a baba.
2022. febr. 15. 16:56
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Befele fordulo mellbimboval is lehet szoptatni, nem kell hozza bimbovedo, csak megfelelo technika. Keress egy szoptatasi tanacsadot, pillanatok alatt megtanit igy is szoptatni.

A fajdalomtol nem ved meg a bimbovedo, nem az a celja. A fajdalom akkor szunik meg, ha megtanuljatok mindketten, te es a babad is a helyes technikat, es begyogyul a sebes bimbo.

2022. febr. 15. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Jaj istenem, a marha tájékozott csecsemősök meg a bimbó védőjük. Keress fel mihamarabb szoptatási tanácsadót, hidd el óriási segítség ha szoptatni szeretnél. A szoptatás nem fáj, nem kell összeszorítani a fogad, de ehhez neked és a babának is meg kell tanulnia. A bimbóvédő a legtöbb esetben káros.
2022. febr. 15. 18:27
 5/12 anonim ***** válasza:
55%

Szoptatàsi tanàcsadó kell nem bimbòvèdô

Ha a technikq rossz akkor vèdôvel is fàj

Segíteni tudnak nektek

Sok sikert!

2022. febr. 15. 18:34
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
kb 2 hét mire hozzaszokik a mellbimbo a szoptatashoz, utana sokkal jobb lesz, nyugi. Mikor sebesedtem hasznaltam bimbovedot, de ugy is fajt, a polot sem birtam elviselni magamon. Kitartast!
2022. febr. 15. 19:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Lassan akkor meg fogom le is szoktatni róla, remélem sikerülni fog.
2022. febr. 15. 22:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én úgy tudom, befelé forduló bimbónál előfordulhat, hogy fáj. Ugyanis azok a szálak, amik behúzzák a bimbót, most megnyúlnak. Ha a rossz mellre helyezéstől fájna, akkor nem múlna el pár perc után, legalábbis én így tapasztaltam. A bimbóvédő abban segít, hogy a baba könnyebben rácuppanjon, cserébe lehet hogy macerás lesz leszoktatni. De tényleg jó lenne szakemberrel beszélned róla.

Egyébként én is bimbóvédővel szoptattam hónapokig. Pici volt a baba szája, nekem nagy a mellem, de kicsike a bimbó. A tanácsadó is azt mondta, ilyen esetben jó megoldás a bimbóvédő. Fejtem is mellette, biztos ami biztos, nehogy apadjon. De semmi gondom nem volt, még mindig szoptatom, és elég sokáig szeretném is folytatni.

2022. febr. 16. 10:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezt a cikket ajánlom:

[link]

2022. febr. 16. 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlo parameterekkel rendelkeztem annyi tovabbi problemaval, hogy a fiam szajpadlasa meglehetosen erosen boltozatos. Picit gyengek is voltak az arcizmai, ami miatt nem tudta annyira bekapni a mellbimbot hogy rlrg vakumot kepezzen. Bimbovedovrl legalabb ra tudott melyebben fogni amit egyebkent szoptatasi ranacsado ajanlott. Egy honapig kb nagyon fajt, bimbovedo nelkul meg jobban, de utana beallt a dolog es ahogy a gyerek erosodott es a technikaja jobb lett egyre kevesbe fajt. Ezzel parhuzamosan el is tudtyk hagyni a bimbovedot. Kitartas, jobb lesz.
2022. febr. 16. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!