Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás bimbóvédővel?

Szoptatás bimbóvédővel?

Figyelt kérdés

Szeretném kérni olyan anyukák tapasztalatait, akik bimbóvédővel szoptatnak. Kevésbbé faj azzal, mint anélkül? Megelőzhető vele a kisebesedés?

Bocsánat, nem szeretnék senkit megbántani, de a naturalitás párti, a szoptatás szentélyén mindenáron áldozó sebes mellbimbójú hős anyák véleménye nem érdekel.

Tényleg a bimbóvédővel barátságban lévő anyák véleményét szeretném kikérni.

2020. jan. 8. 22:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 3,5 hónapos a kisfiam,100 százalékig anyatejes. Saját tapasztalatom:

Kórházból hazaérve mindkét mellbimbóm ketté repedt, remegtem a fájdalomtól minden egyes szoptatásnál.

Végül beadtam a derekam és kiprobáltam a bimbóvédőt.

Sikeresen meggyógyult a seb és azóta öröm a szopi is. Még mindig használom, félek elhagyni, szerintem nem is fogom.

Ha lesz kistesó, rögtön azzal kezdem.

Szívből ajánlom!

2020. jan. 8. 22:24
 2/9 A kérdező kommentje:
És mikor már ki volt sebesedve és rátetted nem fajt annyira? Vagy mi volt a tapasztalatot?
2020. jan. 8. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem eleve lapos a bimbóm, így már a kórházban a szoptatási tanácsadó ajánlotta, mert már bent kisebesedett. Végül 19 hónapig szoptattam vele,teljesen bevált, semmi seb, semmi fájdalom.
2020. jan. 8. 22:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt védővel szoptattam, nekem nagyon macerás volt fertőtlenítgetni, meg furcsa volt, hogy ott van az a szilikon biszbasz köztünk. A másik két anyatejes babámat védő nélkül szoptattam. Mind a hárman kb 1 évig szopiztak, sosem fájt a szoptatás sehogy sem és sosem sebesedett ki a mellem.
2020. jan. 8. 23:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első babámnál kisebesedett a mellem, ezért a kórházban adtak bimbóvédőt, de én nem tudtam rendesen használni, csak vacakoltunk vele. Gusztustalannak is tűnt, ahogy abban a fertőtlenítő lében úszik. Pár próbálkozás után feladtam és nélküle folytattam. A seb begyógyult és utána már nem is fájt.

A másodiknál már ki sem sebesedett, mert már tudtam, hogyan kell mellre tenni, és rögtön korrigáltam ha éreztem, hogy "fura" ahogy szív. Egyébként az első babánál is csak azért sebesedett ki, mert amikor a szülőszobán először a mellemre tették, nem figyeltek oda, én meg bár éreztem, hogy picit kellemetlen, nem törődtem vele, mert akkor még nem fájt. Másnapra pedig megvolt a baj.

2020. jan. 9. 00:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bimbóvédővel szoptatok 6 hónapja, a hozzátáplálásig kizárólag anyatejes volt a kisfiam. Nem zavar a macera, talán annyi, higy most már felfedezte a szilikont, és szoptatás közben piszkálja, így sok tej kifolyik.. Egyenként ha helyesen van mellre téve a baba, nem fáj a szoptatás, nekünk ott bukott a dolog, hogy nagy mell - kis mellbimbó kombóhoz társult egy nagyon pici szájú baba, esélye sem volt helyesen mellre tapadni, úgy hogy a bimbó udvarból is kerüljön.. Ekkor jött a védő, érdemes a legnagyobb méretűt venni, így több inger éri a melleket, segíti a tej termelést. KB ennyi, nem lehetetlen ezzel sem szoptatni :)
2020. jan. 9. 06:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Még a kórházban kisebesedett a bimbóm és nem is tudta rendesen bekapni a pici, így javasolták a bimbóvédőt.

Nem jött be. Max 1-2 napig kínlódtunk vele, amíg a seb valamennyire helyrejött, aztán elhagytuk. Később is csak akkor került elő, ha nagyon sebesedtem, de ezzel még annyira sem tudott cicizni, mint nélküle. (mondjuk aztán belejött, 13 hónapos koráig szopott)

2020. jan. 9. 08:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jöhetnek meg tapasztalatok 🙂
2020. jan. 9. 17:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem sajnos az elején a kórházban nagyon kisebesedett a bimbóm, mivel rosszul kapta be a cicit. Már volt hogy vérzett is, és pólót nem bírtam felvenni mert könnyeztem a fájdalomtól ha hozzáér valami a mellemhez.

Így mondtam hogy hozzanak nekem bimbóvédőt mert fájdalmas volt nagyon a szopi.

Volt emellett bimbóvédő krémem is amivel naponta többször kentem illetve éjszakára szellőzött és akkor is vastagon kentem.

Bent a kórházba mondták a saját anyatejemmel is kenegessem a bimbómat hisz többet ér mint bármilyen krém. Ígyis volt kentem azzal is és hálistennek hamar meggyógyult. (A kórházi napokban feltettem a bimbóvédőt is, maga a felhelyezés ici picit fájt nekem de a szoptatás benne nem!) Aztán amikor helyrejött teljesen nem fájt a szoptatás, sőt az ellenkezője. Imádom ha szopizik a kislányom és látni az arcán a boldogságot.

2020. jan. 10. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!