Sikerülhet a szoptatás bimbóvédővel? Ti meddig tudtatok így szoptatni?
Sajnos csak bimbóvédővel tudom szoptatni 1 hetes babámat. Jelenleg 30 és 50 g között eszik vele. (hamar elfárad és elalszik a cicin)
Akik bimbóvédővel szoptattak, meg tudnátok nyugtatni? Bimbóvédővel ki tudja üríteni a baba a mellet? Ugyanúgy fogom tudni szoptatni mint nélküle? Nektek meddig sikerült? Ha 6 hónapig csak anyatejes lenne, már örülnék.
Nekem az Avent bimbóvédőt ajánlották a kórházban, van esetleg ami ennél is jobb?
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!
nekem kisebesítette az első nap a kórházban, úgy ajánlották a védőnők a bimbóvédőt. de nem mindegy milyet használsz. az Avent-ből két méretet próbáltam, nem volt jó neki, nem tudott velük enni, úgy szoltak a csecsemősök, hogy fogy a gyerek. A tommy tippee egy fokkal jobb volt, de a végén a Medela közepese vált be. Tehát nem mindegy a méret, és a márka sem, ki kell próbálni párat mire megtalálod az igazit. szerintem a Medela közepessel kezd, a Brendonban kapható.
Nekem enélkül nem is evett és most sem eszik, nagyon szereti mert a szájacskájával sokkal könnyebben rá tud cuppani. Illetve mivel műanyag-műanyag, a cumit is elfogadja, de nem szokik át a cumira, utána simán cicizik is, mindkettőt elfogadja, persze nem biztos hogy az anyaga miatt, de szerintem a bimbóvédősök inkább elfogadják a cumit mint akik nem használják (azzal együtt a legjobb ha nem kell használni, de én azt mondom, inkább szívogassa a bimbóvédőt mint hogy begyulladjon a melled és 10 napig feküdj 40 fokos lázzal, mint én az elején).
viszont mint írtam, nekem nélküle már nem szopizik! megszokja. de nem baj, nyugodtan szoptasd vele egy évig is, ettől semmivel sem lesz rosszabb a kapcsolatotok nálam ugyanúgy megnyugszik :)
a tejed pedig szaporítani kell, egy hetesen egyébként a 40-50 ml rendben van. lassan majd 50-70 körül kell neki enni, ha nincs ennyi tejed, próbáld ki a 7-5-3-1 módszert (fejés) és igyál minden szopi előtt és után egy jó nagy pohár vizet.
Nekem szoptatási tanácsadó mondta az avent legnagyobbat. Medelától véresre szívta.
Mi el tudtuk hagyni, de akivel szültem, 5 hónapja szintén aventessel szoptat. Neki lll-s tanácsadó ajánlotta.
Azt mondták, pont azért kell, hogy nagy legyen, mert úgy védi a bimbót plusz, az egészet bekapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!