Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt neocitránt...

Szoptatás alatt neocitránt lehet inni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 9. 08:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom h nem.

De a tájékoztatóban nem szerepel?

Herbal Swiss forróitalt ajánlott a dokim mikor terhes voltam

2022. febr. 9. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A Neo Citran belsőleges por felnőtteknek készítmény alkalmazása terhesség és szoptatás időszaka alatt nem javasolt.
2022. febr. 9. 10:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet.
2022. febr. 9. 12:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy ráírják, nem javasolt, simán lehet, hogy nem árt. Végig kell bigyózni a hatóanyagait egyenként, hogy van-e tiltott.

Én a helyedben innék egy teát és bevennék egy Panadolt, akkor kb. ugyanott vagy, a NeoCitran lényege is ez, bár van benne más is.

2022. febr. 9. 19:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért van, mert általában a várandós nőkön nem kísérleteznek, azt pedig nem vállalják fel a gyártók, hogy esetlegesen bizonyítható módon az ő terméküktől legyen gond. Szóval 4-es igaz, ami igaz, de melyik jóérzésű anya mer úgy bevenni bármit is, hogy azon az szerepel, hogy nem javasolt, vagy nem áll rendelkezésre elegendő infó/kutatási anyag/bizonyíték arra vonatkozóan, hogy nem ártalmas. Ez némileg hazárdírozás, valahol meg tök vicces.

Én szoptatás, várandóság mellett (meg amúgyis) visszanyúlok mindig nagyanyáink módszereihez. :)

Hársfa tea, csipkebogyó tea, kamilla teás gőzölés, esetleg hagymatea, stb. Láz esetén valami paracetamol mehet és ennyi. Leküzdi a szervezet. :)

2022. febr. 9. 21:19
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

Neocitran hatóanyagai

Paracetamol: alkalmazható szoptatás alatt, lásd: NHS (brit egészségügy) honlapja

[link]

Fenilefrin: valószínűleg nem jut az anyatejbe, vagy nem veszélyes mennyiségben, ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy csökkenti a tejtermelést (nem teljesen bizonyított). Az amerikai Egészségügyi Hivatal honlapján: [link]

Feniramin-maleát: Nem vizsgálták szoptató anyáknál.

C-vitamin: nem veszélyes.

2022. febr. 10. 01:22
 7/9 nandi2 válasza:
Csak Konyakkal...
2022. febr. 10. 19:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért itt érdeklődsz? HÍVD FEL A KÖRZETI ORVOST!
2022. febr. 11. 10:14
 9/9 anonim ***** válasza:
E-lactancia oldalán le lehet csekkolni a hatóanyagokat, én Coldrexet ittam, szintén paracetamol tartalmú. Császár után pedig Panadolt (szintén paracetamol tartalmú) szedetettek velem a kórházban, mivel kb. majdnem minden másra allergiás vagyok, szóval tuti lehet.
2022. febr. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!