Kinek mennyi idő múlva jött meg a menstruációja szülés után? És befolyásolta-e a szoptatást, ugyanúgy elfogadta a baba a tejet?
Nekem kicsit furi volt.A fiam nov.született.
Januárban és februárban is megjött, de nem volt semmi gond a szopizással, ugyanúgy elfogadta:)
Aztán februártól meg se jött egyáltalán, októberig szopott a fiam, most hogy abbahagyta, egy hónapra rá meg is jött ismét.
Nekem nyolc hónapra, és az idejére kb. a felére csökkent a tejem, amitől nagyon megijedtem. De a baba se evett annyit. Én mondjuk a csökkenés miatt elkezdtem fejni, mint az eszelős, így mikor elmúlt, olyan lettem megint, mint egy fejős tehén...
Szóval utána visszaáll, ha csökken is.
Azt, hogy miért van, nem tudom. Az élelmiszercimkézéshez csak annyit: kötelesek ráírni..
Főleg,ha az áru olyan gyártósoron vagy műhelyben készült, ahol esetleg mogyorós élelmiszert is gyártanak.Tehát nem biztos, hogy van benne, de a keresztszennyeződés lehetősége fennáll!
Tapasztalat, csak mi a gluténnel vagyunk így...
Bocs! A fentit nem ide szántam! :)
Nekem a nagylány után 1,5 évvel jött meg, 4 hóig szopizott, de a 3.hónapban fogamzásgátló injekciót kaptam, utána a 6.hóban is, felborította a hormonháztartásomat, és 1 évre rá csak gyógyszerrel jött meg...
A kicsinél 4-6 hós lehetett, még szopizott, bár picit csökkent a mennyiség, aztán beállt rendesen, még hós koráig tudtam szoptatni.
Állítólag a mensi alatt a hormonok miatt picit megváltozik a tej íze.
Nekem azt javasolták, hogy ilyenkor egyek meg napi 1 gerezd fokhagymát. A illóolaja kiválasztódik a tejben, és a babák valamiért szeretik ezt az ízt.
Nekem nem kellett szerencsére ilyen praktikához folyamodnom, de ismerősömnek is ajánlottam, mert fia nem akarta már elfogadni a tejcit, pont azért, mert megjött neki, de amikor elkezdte enni a fokhagymát, már szívesebben szopizott a fia is. Szóval nála bevált.
Egy próbát megér! :)
Nekem 7 hónapos lesz az anyatejes babám, de még nem jött meg. Viszont kb. 1-2 hete mintha olyan jeleket látnék magamon, amik azelőtt voltak mielőtt megjött régen.
Sógornőmnél (szintén szoptat/ott) az első gyerkőcnél 9 hónap után jött meg, most a másodiknál 4 hónap után.
"Nekem 11 hónap után jött meg, igaz csak 2 hónapig volt, azalatt nem volt változás a tejcsi terén. Most 14 hetes terhes vagyok, és még mindig szopizik a 15 hónapos csajszim..:)) Bár tápértéke nem tudom mennyi lehet a mostani tejemnek, de 5 percenként jön cicilni, pedig kap inni is, enni is rendesen..:))"
Bocsi, hogy hozzád szólok, de lassan jó lesz leszoktatni csajszidat róla, mert később már beindíthatja a szülést, illetve korai szakaszban vetélést is okozhat...
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnyugodtam, mert a válaszaitokból az derült ki, hogy ha meg is jön majd, nem fogja befolyásolni a szoptatást. Nagyon szeretnék sokáig szoptatni. (A 3. válaszoló nyílván nem ide szánta a választ, biztos a moderátor félre illesztette)
A 4. válaszolónak gratulálok az újabb gyermekáldáshoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!