Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik nem használnak játszó...

Akik nem használnak játszó cumit, hogy csinaljak?

Figyelt kérdés
3 honapos a fiam és cumizik, ezt leszamitva iszsz baba. Én nem akartam neki cumit adni, de eleinte kb 1 honapos korában, így visszagondolva valami növekedési ugrasa lehetett, az apja adott neki, és azóta cumizik. Na persze nem állandóan- a nappali elaltatasoknal, a kocsiban, az autoban. Akinek nem cumizik, hogy nyugtatja meg a babat ha sír az autoban/ kocsiban? Probalom sikitani, rázni a feneket, de nem nyugszik meg.
2021. dec. 29. 06:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Úgy, hogy szimplán nem kapott.

Testvére cumizavaros lett, nagyon fájdalmas élmény volt és végül tápszer lett belőle, s akkor már persze mindegy volt, hogy cumizik,

De ezt mindenképpen el akartam kerülni.

Mivel nehezen indult be a tejem, nem volt gond az elején minden nyikkra mellre tenni, mert ez indítja be. Később is ha nem voltunk úton, megoldható volt ez.

Hosszú autós útra nem mentünk az elején.

Amíg nem szokta meg a babakocsit, addig sokat volt kendőben.

Ennyi.

Kb. 5 hónapos koráig tartott az intenzív "mindenre cicizős" időszak, utána egyre jobban megnyugtatható volt máshogy.

Ez egyébként sose vezetett oda, hogy az utcán is követelje az élő nyugicumiját. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kellett "nyilvánosan" (diszkréten) szoptatnom. Mindegyik alkalom 6 hónapos kor alatt volt.

2021. dec. 29. 09:03
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

10#vagyok

Nem válaszoltam a kérdésre :D

Szóval a babakocsit, autót szeretik. ( vagyis a fiamat meg nem tudom, de egyelőre úgy tűnik a középső lányomra hasonlít nyugodt baba, így sejtem, hogy ő is ilyen lesz )

Itthon elalszik cicin. Amikor meg mar nem cicizik, vagy éppen nem úgy alszik el akkor az en vagy a párom mellkasán aludtak, vagy sétáltunk velük, ringattuk őket. Alvásnak és nyugtatasnak is jó.

2021. dec. 29. 09:09
 13/20 anonim ***** válasza:
35%
A nem cumizó babák általában szopják az ujjukat, ami sokkal rosszabb.
2021. dec. 29. 09:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Most 9hós, a hasfájós korban próbáltam neki cumit adni de kiköpte így azóta se adtam neki. A kocsiban csak akkor sír ha fáradt, nyűgös, viszek játékot, ha az se segít lehozhatom én a csillagokat az égről akkor is torka szakadtából képes végigordítani az utat, úgyse tudok mit csinálni, kivenni nem lehet így sírni hagyom, fogok a kezét, simogatom közbe. Otthon ha megnyugvásra vágyik már magától mászik a cicire, általában az mindig segít.
2021. dec. 29. 09:34
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen probaltam én is mellre tenni, hogy komfortszopizzon, de neki megy a tej, és csak az a vége, hogy faj a hasa, majd visszajön neki a felesleges.

Kocsiban általában könnyen elalszik, de ha útközben felsir, akkor nem hat neki a simogatas, se a rinngatas. Nekem ritkán alszik el cicin, és ha meg is teszi 5 perc múlva fent van.

2021. dec. 29. 10:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem kaptak cumit, így másfelé rituálék alakultak ki a nyugtatásra. Őszintén szólva a lányomnak a legelején még próbáltam adni kb 2x, nem is tudom, miért, talán csak mert így szokás. De neki nem kellett, kiköpte állandóan. Iszsz baba lett, 2 éves koráig szoptattam. A fiammal már tudatosan készültem iszsz-re, így nem is vettem neki cumit, sose hiányzott.
2021. dec. 29. 11:53
 17/20 anonim ***** válasza:
Lányom tápszert kapott, nyugodtan mehetett volna a cumi, de azt utálta és ideges lett tőle, nem minden kisbaba szereti, inkább felvettük, simogattuk és nem vittem órákig kocsival sehova.
2021. dec. 29. 13:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyik sem fogadta el a cumit

Kicsi az ujjàt szopja

Cicivel, vagy sima simogatással nyugtattam meg..

2021. dec. 29. 13:19
 19/20 A kérdező kommentje:
17- es, akkor nem voltatok sehol sem az első időkben? Vagy hogy vitted a babat?
2021. dec. 29. 14:09
 20/20 anonim ***** válasza:
19 budapesten lakunk, úgyhogy szinte minden közel van, 10 perces úton nem bőgött, hosszabb útra nem nagyon mentünk, egyszer a balatonra, akkor sem bőgött, aludt végig.
2021. dec. 29. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!