Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik nem használnak játszó...

Akik nem használnak játszó cumit, hogy csinaljak?

Figyelt kérdés
3 honapos a fiam és cumizik, ezt leszamitva iszsz baba. Én nem akartam neki cumit adni, de eleinte kb 1 honapos korában, így visszagondolva valami növekedési ugrasa lehetett, az apja adott neki, és azóta cumizik. Na persze nem állandóan- a nappali elaltatasoknal, a kocsiban, az autoban. Akinek nem cumizik, hogy nyugtatja meg a babat ha sír az autoban/ kocsiban? Probalom sikitani, rázni a feneket, de nem nyugszik meg.
2021. dec. 29. 06:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%

7 hónaposan kapott cumit egy műtét miatt. Addig nem hiányzott, hiszen szopott.

2 évesen, ahogy elválasztottam, el is dobta a cumit.

Nekünk azért nem kellett, mert szoptatás alatt el is aludt, csak le kellett tenni.

2021. dec. 29. 06:12
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Autóban elvan egy ideig,viszek neki sok játékot. Ha szerencsém van elalszik,ha nem,akkor telefonon mese. Amúgy ő is elalszik a cicin,szóval ahhoz nem kell cumi. A fiam sose szerette, ha kapott párszor,akkor úgy reptette át a szobán,hogy öröm volt nézni. Pedig néha jól jönne.
2021. dec. 29. 06:56
 3/20 anonim ***** válasza:
87%
igyekeztünk alvásidőre időzíteni az autózást, ha meg nem sikerült, akkor valamelyikünk hátul végig szórakoztatta, ha meg már végképp kivolt, akkor megálltunk és vagy babakocsis alvás következett, vagy nézelődés/aktív mozgás (ha volt rá lehetőség). amikor nem lehetett megállni és az izgi játékokból is kifogytam, de teljesen kész volt, akkor benyomtam neki egy Bogyó és babócát.
2021. dec. 29. 07:19
 4/20 anonim ***** válasza:
83%
ja, a babakocsiban meg szinte sose sírt, kéthetes korától fogva abban volt szinte az összes nappali alvás (és amikor nincs bölcsiben és kint nincs ítéletidő, akkor most is - másfél éves). persze voltak átmeneti időszakok, amikor nehezebben aludt el és előtte sírt egy kicsit, de legrosszabb esetben akkor megszoptattam. 3-as voltam
2021. dec. 29. 07:21
 5/20 anonim ***** válasza:
65%

Első gyerekünk cumis volt, második nem akar cumizni és így csak felvéve tudom megnyugtatni :/ én sajnálom kicsit hogy nem cumizik.

Szerintem túl van demonizalva. Konkrétan felforrt az agyvizem mikor minden második ember lehajolt a fiamhoz h "jaj minek az a randa cumi" legszívesebben az ő szájukba is dugtam volna egyet hogy ezt az unalmas lemezt ne halljam mindig!!!!!

2021. dec. 29. 07:51
 6/20 anonim ***** válasza:
60%

Barátnőmnek rendesen öklendezett a fia a cumitól

Így vagy felvette ha nyugtatni kellett, vagy hallgatták a sírás (autóban ugye nem veheti ölbe)

Aztán sajnos úgy 9 hósan megtalálta az ujját.

A lányommal egy korúak. Az enyém elhagyta 2 évesen a cumit. Az ő fia ha megfeletkezik magáról, még bekapja az ujját. 6 évesek.

Nyilván ez a ritkább, de nem biztos h a cumi a legrosszabb dolog a földön.

2021. dec. 29. 08:00
 7/20 anonim ***** válasza:
22%

"ezt leszamitva iszsz baba"

Azaz nem iszisz.

Iszisznél mindig mellen éli ki a cumizázis igényét.

Nem baj az ha nem a mellen lóg mindig, de csak ennyi a titok.

2021. dec. 29. 08:23
 8/20 anonim ***** válasza:
81%

"Nyilván ez a ritkább, de nem biztos h a cumi a legrosszabb dolog a földön."

Az ujjszopásról is nehéz leszoktatni, de rengeteg hosszan cumizó gyerek van.

Lányomat sikerült leszoktatni 2,5 éves kora előtt (akkor már 1 éve csak alváshoz kellett, nappal sose volt a szájában), de 6 éves iskolába készülő ovistársai még mindig cumiznak. Hát elég abszurd látvány.

2021. dec. 29. 08:27
 9/20 anonim ***** válasza:
69%

Az viszont már szülői baromság. Hiszen a cumit elveszed, és kész. (mi elcseréltük játékra) 2 napig nyafizott alvásnál, aztán beletiörődött

Az ujját viszont nem veheti el....

2021. dec. 29. 08:51
 10/20 anonim ***** válasza:
81%

A nagylányom cumizott, cumisuvegezett is. Aztán cumizavaros lett, így 6,5 hónapig sikerült szoptatni..

A második lányom nem cumizott ( párszor próbáltam utalta ) cumisuveget sem fogadta el. Majdnem 3 évig szopizott.

Most 1 hetes a fiam. Ő elfogadná a cumit és az üveget is. De nem adom mert felesleges. Sokkal jobb volt a második gyerekkel, hogy ez a 2 dolog nem volt. És ha nincs szükség rá, akkor meg pláne nem szoktatom rá direkt :)

2021. dec. 29. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!